Пиволенд на Скопско Кале: 18-21.09.2008

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Прилепчани, дојдете да видите како се организира фестивал на пивото :)

Идам, нормално. Со друштво пивопијци од форум.

Натпревар организираме? М, Серпико? :)

You're on! :vozbud:

зашто нема смајли кое свршува.. мислам дека така најдобро ке си ја опишам фацата што ја направив кога ја видов темава....:vozbud::drk:
биче крвопроличе...
пивоооооооо јухууууу... ал би дер

Пиво ленд бе :pos2:
Шо се палите не знам еден е пиво фест во Македонија. Прилепскиот. Колку и да е тажна вистината. После 5 години напори да го земат нашиот сега си одржуваат свој. Колку ќе биде мизарија. Едноставно нема шмек.
Инаку сите околу мене си поминаа супер за пиво фестот. А замислете ниту слушаат народњаци ниту слушавме таква музика. Значи за секого има избор. Кој сака да се забавува не е проблем. Пиво е дешавката

Едит: Многу пива ќе се продаваат но тоа не значи дека сите тие ќе имаат официјални штандови. Па и во прилеп низ продавниците имаше еден куп различни пива. Секој може да земе некој бренд и да го продава за пари

После 5 години напори

После 5 години напори не успеавте асално да организирате еден фестивал, па еве... ќе ви покажеме како треба.

бтв... честитки, годинава не загина никој :smir:

:je: ПИВОЛЕНД :je:

Таман ми стигна известување по myspace од К.У.Р. дека ќе свират и се острев тема да отворам коа веќе отворена и се радуваат луѓето веќе :)

Сепак да кажам дека според листата на учесници што ја видов, ќе биде ЕПТЕН добро. И LouWeed ќе свири со својот бенд Last Act of Defiance
Само да проверам на работа која смена ќе бидам таа недела на работа.
ПЕТОК нема да се мрднам од пред бина, ќе најдам добри луѓе кои ќе се туркаат по шанкови и ќе ми носат пиво а ја ќе уживам.
Едино ако сум ноќна смена, тогаш само до 9 ќе седам (иако треба од 8 да сум веќе на работа, ама Канон морам да ги чујам).

Како и да е, се гледаме на Кале.

Пивофакингленд:vozbud:
:je:

Као докажан и ретко надминат beer drinker, очекувам и награда од организaторите за мојот придонес:party2::party2:

Шо се палите не знам еден е пиво фест во Македонија. Прилепскиот. Колку и да е тажна вистината. После 5 години напори да го земат нашиот сега си одржуваат свој. Колку ќе биде мизарија. Едноставно нема шмек.
Инаку сите околу мене си поминаа супер за пиво фестот. А замислете ниту слушаат народњаци ниту слушавме таква музика. Значи за секого има избор. Кој сака да се забавува не е проблем. Пиво е дешавката

Едит: Многу пива ќе се продаваат но тоа не значи дека сите тие ќе имаат официјални штандови. Па и во прилеп низ продавниците имаше еден куп различни пива. Секој може да земе некој бренд и да го продава за пари
Локалпатриотизам can harm your brain :)
Пивофакингленд:vozbud:
:je:

Као докажан и ретко надминат beer drinker, очекувам и награда од организaторите за мојот придонес:party2::party2:
Ада ќе ги совлада сите во женска конкуренција, не се сомневам во тоа.
Може и Точкест да го победи. Али ќе видиме :)

Ми звучи интересно ќе гледам да поминам на некој меч :vozbud:

а бе за ова треба лиценца од владата ?
:pos2::pos2:

Аха...ама затоа во кафичите само Даб се мава, Скопско ни за лек, а во продавница секако дека има, и овде има.....Ке го завршам коментаров по завршувањето на пиволенд.....

WONDERLAND RESIDENTS @ Pivo Land, Sabota 20 Septemvri,
Kako shto znam potvrdeno od organizacija, ako chitaat oni neka pishat povekje.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom