Пиволенд на Скопско Кале: 18-21.09.2008

Статус
Затворена за нови мислења.

Serpico

Сковинистратор / I'm Batman
Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
Прилепчани, дојдете да видите како се организира фестивал на пивото :)

Идам, нормално. Со друштво пивопијци од форум.

Натпревар организираме? М, Серпико? :)
You're on! :vozbud:

Член од
29 јули 2008
Мислења
262
Поени од реакции
34
топ 4 дена се стационирам на кале и ке се пие пивце за живце:salut:

Тикви4ка

Нарцис со сина крв
Член од
1 март 2007
Мислења
3.134
Поени од реакции
273
зашто нема смајли кое свршува.. мислам дека така најдобро ке си ја опишам фацата што ја направив кога ја видов темава....:vozbud::drk:
биче крвопроличе...
пивоооооооо јухууууу... ал би дер

Член од
21 август 2007
Мислења
295
Поени од реакции
8
Пиво ленд бе :pos2:
Шо се палите не знам еден е пиво фест во Македонија. Прилепскиот. Колку и да е тажна вистината. После 5 години напори да го земат нашиот сега си одржуваат свој. Колку ќе биде мизарија. Едноставно нема шмек.
Инаку сите околу мене си поминаа супер за пиво фестот. А замислете ниту слушаат народњаци ниту слушавме таква музика. Значи за секого има избор. Кој сака да се забавува не е проблем. Пиво е дешавката

Едит: Многу пива ќе се продаваат но тоа не значи дека сите тие ќе имаат официјални штандови. Па и во прилеп низ продавниците имаше еден куп различни пива. Секој може да земе некој бренд и да го продава за пари

Vnuce

http://abix.mk
Член од
20 март 2006
Мислења
2.602
Поени од реакции
223
После 5 години напори
После 5 години напори не успеавте асално да организирате еден фестивал, па еве... ќе ви покажеме како треба.

бтв... честитки, годинава не загина никој :smir:

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.490
Поени од реакции
7.996
:je: ПИВОЛЕНД :je:

Таман ми стигна известување по myspace од К.У.Р. дека ќе свират и се острев тема да отворам коа веќе отворена и се радуваат луѓето веќе :)

Сепак да кажам дека според листата на учесници што ја видов, ќе биде ЕПТЕН добро. И LouWeed ќе свири со својот бенд Last Act of Defiance
Само да проверам на работа која смена ќе бидам таа недела на работа.
ПЕТОК нема да се мрднам од пред бина, ќе најдам добри луѓе кои ќе се туркаат по шанкови и ќе ми носат пиво а ја ќе уживам.
Едино ако сум ноќна смена, тогаш само до 9 ќе седам (иако треба од 8 да сум веќе на работа, ама Канон морам да ги чујам).

Како и да е, се гледаме на Кале.

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566
Пивофакингленд:vozbud:
:je:

Као докажан и ретко надминат beer drinker, очекувам и награда од организaторите за мојот придонес:party2::party2:

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.216
Поени од реакции
34.482
Шо се палите не знам еден е пиво фест во Македонија. Прилепскиот. Колку и да е тажна вистината. После 5 години напори да го земат нашиот сега си одржуваат свој. Колку ќе биде мизарија. Едноставно нема шмек.
Инаку сите околу мене си поминаа супер за пиво фестот. А замислете ниту слушаат народњаци ниту слушавме таква музика. Значи за секого има избор. Кој сака да се забавува не е проблем. Пиво е дешавката

Едит: Многу пива ќе се продаваат но тоа не значи дека сите тие ќе имаат официјални штандови. Па и во прилеп низ продавниците имаше еден куп различни пива. Секој може да земе некој бренд и да го продава за пари
Локалпатриотизам can harm your brain :)
Пивофакингленд:vozbud:
:je:

Као докажан и ретко надминат beer drinker, очекувам и награда од организaторите за мојот придонес:party2::party2:
Ада ќе ги совлада сите во женска конкуренција, не се сомневам во тоа.
Може и Точкест да го победи. Али ќе видиме :)

Zemzela

носител на титулата ултимативен клабер
Член од
19 јули 2006
Мислења
5.045
Поени од реакции
152
Ми звучи интересно ќе гледам да поминам на некој меч :vozbud:

mmm121

Pentaxian
Член од
27 јуни 2006
Мислења
545
Поени од реакции
21
а бе за ова треба лиценца од владата ?
:pos2::pos2:

Бушавка

Differentiated by Style
Член од
4 јули 2008
Мислења
746
Поени од реакции
61

Аха...ама затоа во кафичите само Даб се мава, Скопско ни за лек, а во продавница секако дека има, и овде има.....Ке го завршам коментаров по завршувањето на пиволенд.....

trance123

Не сум ПАРТИот
Член од
29 јануари 2006
Мислења
104
Поени од реакции
6
WONDERLAND RESIDENTS @ Pivo Land, Sabota 20 Septemvri,
Kako shto znam potvrdeno od organizacija, ako chitaat oni neka pishat povekje.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom