Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Да не ме разбереш погрешно ама споредбава не ја бива.Вчера го пробав вајценот Peroni Gran Riserva, и искрено не ми се допадна. Преблаго за пиво, дебело заостанува зад германските вајцени.
Не мора со најдобрите, би рекол значително полошо е и од некој просечен вајцен, пример Oettinger...Да не ме разбереш погрешно ама споредбава не ја бива.
Работава вчера бев у индиски ресторан и право да ви кажам малку разочаран, пицата не е на исто ниво со италијанската
не знам за другите, ама јас кога пробувам пива од различни земји (а да не е лагер) не го споредувам одма со најдобрите од тој тип.
Светли: Warsteiner и Augustiner Lagerbier Hell
Матни: Maisel's Weisse Original и Kapuziner Weissbier
Останато: Mönchshof Kellerbier и Schloßbräu Odin-Trunk
Мене лично многу ми се допаѓа и Bitburger, но ете тебе не, се надевам тие 2 светли дека ќе ти се допаднат
1/6 сега за сегаПрегледај го приврзокот 349912
најдобро до сега од Германија!!
Ете го исправивAugustiner Edelstoff < Augustiner Hell
I dvete se odlicni ama ubo ja opisa razlikata. Hell e tip lager a Edelstoff e eksport. Mislam i malce povekje alkohol ima. Mene mi ima povekje volumen, kako da kaza, povekje se desava vusta koga go piesЕте го исправив
шала на страна вкусови се во прашање, имав можност летово да ги пробам во иста вечер двете точено во бар во Германија нормално (да не ќе донесат у Шведска добро пиво ….(рандом пцовки до подалечно колено), бљувотини ќе пиеме тука).
мене Хелл ми беше повкусно, веројатно зашто имаше малку полесен вкус не беше толку изразен дури и накај горчливби рекол вкусот како на еделстофот.
Едно јас сакам вакви помеки пива, друго беше летно време па повеќе одговараше за освежување![]()
Сум ти го прескокнал коментарот помеѓу сите слики овде... Не знам дали знаеш, но Bayerische Staatsbrauerei Weihenstephan ја сметаат за најстарата пивара во светот. Наводно оформена на почеток на 11ти век, т.е. според нивниот вебсајт 1040та (значи цел милениум постоење)... Нивното пиво универзално е прифатено како едно од најдобрите пченични пива:Матново Вајнштефанер си ебало мајката. Одлично пиво, многу повеќе ме бендиса од мојот фаворит Кромбахер и од Пауланер и Ердингер.
Позната ми е етикетава. Можно е да го имам пиено во Вудсток. Ако тоа е ова пиво не знам зошто ми поминало неприметено.Сум ти го прескокнал коментарот помеѓу сите слики овде... Не знам дали знаеш, но Bayerische Staatsbrauerei Weihenstephan ја сметаат за најстарата пивара во светот. Наводно оформена на почеток на 11ти век, т.е. според нивниот вебсајт 1040та (значи цел милениум постоење)... Нивното пиво универзално е прифатено како едно од најдобрите пченични пива:
![]()
Weihenstephaner Hefeweissbier | Bayerische Staatsbrauerei Weihenstephan
Weihenstephaner Hefeweissbier is a Hefeweizen style beer brewed by Bayerische Staatsbrauerei Weihenstephan in Freising, Germany. Score: 98 with 9,219 ratings and reviews. Last update: 11-03-2023.www.beeradvocate.com
![]()
Weihenstephaner Hefeweissbier
www.ratebeer.com
Мене лично не ми е во топ 3 најомилени, но немам никаква замерка за него. Стварно си е одлично пиво и дефинитивно поубаво од тие 3 што ги наброја.