Пиво

• Креатор на темата Креатор на темата Мистичен
  • Време на започнување Време на започнување

Коe пиво најчесто го пиетe?

• Скопско

Гласови: 280 40,6%
  • Златен даб

Гласови: 188 27,2%
  • Amstel

Гласови: 67 9,7%
  • Heineken

Гласови: 77 11,2%
  • Tuborg

Гласови: 53 7,7%
  • Beck's

Гласови: 17 2,5%
  • Други

Гласови: 122 17,7%

• Вкупно гласачи
    690
Извини пивски сладокусецу со пробани над 200 милијарди катаљарди пива.

Ја зборев за кежуал искачање на пиво во секое обично место покрај цел комерцијален пивски шљам што го имаат на мени.
Запамти ги зборовиве следната сабота кога ќе ме видиш во Ајриш и ќе ме заебаваш што пијам смут а не увозни пива :)

Извини пивски сладокусецу со пробани над 200 милијарди катаљарди пива.

Ја зборев за кежуал искачање на пиво во секое обично место покрај цел комерцијален пивски шљам што го имаат на мени.

Те цитирав? Општ рејтинг за пивото дадов.
Ти ако сакаш и 10/10 стај му, вкус е на крајот...

А и ова го нема во секое обично место. Знам неколку кафичи што го служат, од маркети Веро.
И јас пре би Смут, Хајнекен.

Запамти ги зборовиве следната сабота кога ќе ме видиш во Ајриш и ќе ме заебаваш што пијам смут а не увозни пива :)
Од кај си толку сигурна дека следната сабота ќе идам у Ајриш ? :icon_mrgr:

во трач бар го имаше, не беше лошо ама не е нешто wow затоа и таква оцена.
Предлози Германски пива, во Германија? набројте ми според вас 5-6 и повеќе добри.

Предлози Германски пива, во Германија? набројте ми според вас 5-6 и повеќе добри.
Vidi probaj od Veltins ako nachekash neshto, jas dve piev pred brzo vreme od niv i se dosta solidni.

Можеш Ayinger, Hofbrau... мада, јас би пробувал нешто понепознато, рандом локални пива.
Пошто пивата како Paulaner, Franziskaner, Weihenstephaner, Augustiner и слични можеш и тука да ги пробаш (и двете погоре што ги спомнав би се нашле некогаш во понуда... ваљда)

Светли: Warsteiner и Augustiner Lagerbier Hell
Матни: Maisel's Weisse Original и Kapuziner Weissbier
Останато: Mönchshof Kellerbier и Schloßbräu Odin-Trunk

Мене лично многу ми се допаѓа и Bitburger, но ете тебе не, се надевам тие 2 светли дека ќе ти се допаднат

Последно уредено:
Tegernsee, одлично пиво.

Probaj nekoe lokalno ako mojs ke se iznenadis. Ne znam kade se naogjas, na jug imas daleku pogolem izbor. Od segde dostapnite probaj Jever, Augustiner, Schöfferhofer, DAB, Tannenzäpfle, Bayreuther, Flensburger, Störtebeker,... Ako imas moznost ne zemaj od supermarket tuku od prodavnica za pijaloci imaat pogolem izbor.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom