Пиво

• Креатор на темата Креатор на темата Мистичен
  • Време на започнување Време на започнување

Коe пиво најчесто го пиетe?

• Скопско

Гласови: 280 40,6%
  • Златен даб

Гласови: 188 27,2%
  • Amstel

Гласови: 67 9,7%
  • Heineken

Гласови: 77 11,2%
  • Tuborg

Гласови: 53 7,7%
  • Beck's

Гласови: 17 2,5%
  • Други

Гласови: 122 17,7%

• Вкупно гласачи
    690
Вчера го пробав вајценот Peroni Gran Riserva, и искрено не ми се допадна. Преблаго за пиво, дебело заостанува зад германските вајцени.

Вчера го пробав вајценот Peroni Gran Riserva, и искрено не ми се допадна. Преблаго за пиво, дебело заостанува зад германските вајцени.
Да не ме разбереш погрешно ама споредбава не ја бива.
Работава вчера бев у индиски ресторан и право да ви кажам малку разочаран, пицата не е на исто ниво со италијанската :)

не знам за другите, ама јас кога пробувам пива од различни земји (а да не е лагер) не го споредувам одма со најдобрите од тој тип.

Да не ме разбереш погрешно ама споредбава не ја бива.
Работава вчера бев у индиски ресторан и право да ви кажам малку разочаран, пицата не е на исто ниво со италијанската :)

не знам за другите, ама јас кога пробувам пива од различни земји (а да не е лагер) не го споредувам одма со најдобрите од тој тип.
Не мора со најдобрите, би рекол значително полошо е и од некој просечен вајцен, пример Oettinger...

Светли: Warsteiner и Augustiner Lagerbier Hell
Матни: Maisel's Weisse Original и Kapuziner Weissbier
Останато: Mönchshof Kellerbier и Schloßbräu Odin-Trunk

Мене лично многу ми се допаѓа и Bitburger, но ете тебе не, се надевам тие 2 светли дека ќе ти се допаднат
Прегледај го приврзокот 349912
најдобро до сега од Германија!!
1/6 сега за сега :icon_lol:

e36c746fab658a779351d3a56fb7cf93.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Augustiner Edelstoff < Augustiner Hell
Ете го исправив :)

шала на страна вкусови се во прашање, имав можност летово да ги пробам во иста вечер двете точено во бар во Германија нормално (да не ќе донесат у Шведска добро пиво ….(рандом пцовки до подалечно колено), бљувотини ќе пиеме тука).

мене Хелл ми беше повкусно, веројатно зашто имаше малку полесен вкус не беше толку изразен дури и накај горчливби рекол вкусот како на еделстофот.
Едно јас сакам вакви помеки пива, друго беше летно време па повеќе одговараше за освежување :)

Ете го исправив :)

шала на страна вкусови се во прашање, имав можност летово да ги пробам во иста вечер двете точено во бар во Германија нормално (да не ќе донесат у Шведска добро пиво ….(рандом пцовки до подалечно колено), бљувотини ќе пиеме тука).

мене Хелл ми беше повкусно, веројатно зашто имаше малку полесен вкус не беше толку изразен дури и накај горчливби рекол вкусот како на еделстофот.
Едно јас сакам вакви помеки пива, друго беше летно време па повеќе одговараше за освежување :)
I dvete se odlicni ama ubo ja opisa razlikata. Hell e tip lager a Edelstoff e eksport. Mislam i malce povekje alkohol ima. Mene mi ima povekje volumen, kako da kaza, povekje se desava vusta koga go pies :D

Матново Вајнштефанер си ебало мајката. Одлично пиво, многу повеќе ме бендиса од мојот фаворит Кромбахер и од Пауланер и Ердингер.
Сум ти го прескокнал коментарот помеѓу сите слики овде... Не знам дали знаеш, но Bayerische Staatsbrauerei Weihenstephan ја сметаат за најстарата пивара во светот. Наводно оформена на почеток на 11ти век, т.е. според нивниот вебсајт 1040та (значи цел милениум постоење)... Нивното пиво универзално е прифатено како едно од најдобрите пченични пива:

Мене лично не ми е во топ 3 најомилени, но немам никаква замерка за него. Стварно си е одлично пиво и дефинитивно поубаво од тие 3 што ги наброја.

Сум ти го прескокнал коментарот помеѓу сите слики овде... Не знам дали знаеш, но Bayerische Staatsbrauerei Weihenstephan ја сметаат за најстарата пивара во светот. Наводно оформена на почеток на 11ти век, т.е. според нивниот вебсајт 1040та (значи цел милениум постоење)... Нивното пиво универзално е прифатено како едно од најдобрите пченични пива:

Мене лично не ми е во топ 3 најомилени, но немам никаква замерка за него. Стварно си е одлично пиво и дефинитивно поубаво од тие 3 што ги наброја.
Позната ми е етикетава. Можно е да го имам пиено во Вудсток. Ако тоа е ова пиво не знам зошто ми поминало неприметено.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom