Пиво

• Креатор на темата Креатор на темата Мистичен
  • Време на започнување Време на започнување

Коe пиво најчесто го пиетe?

• Скопско

Гласови: 280 40,6%
  • Златен даб

Гласови: 188 27,2%
  • Amstel

Гласови: 67 9,7%
  • Heineken

Гласови: 77 11,2%
  • Tuborg

Гласови: 53 7,7%
  • Beck's

Гласови: 17 2,5%
  • Други

Гласови: 122 17,7%

• Вкупно гласачи
    690
Прегледај го приврзокот 349314
8/10 , не сум фан на матни пива ама ова е одчично.
Студентските денови ги поминав со ова пиво. Ако си веќе во Ерланген појди во Steinbach Bräu.
Автоматски споено мислење:

@Jankoff друже па ти си бил во медот. Ој таму прошетај низ франконските села од Нирнберг до Хоф преку Бамберг нема да достасаш со пробување.
Автоматски споено мислење:

Не е ова лагер?
Ландбир е нешто меѓу, франконски начин не знам како да опишам. Има и Келербир од Цирндорфер нефилтрирано, екстра добро е.

7A14D1A6-947C-486E-A241-6AF579E3E58D.jpeg
5/10 само ради тапата интересна,вкусот онака ко Скопско. И да Ерланген сум, не знам како погоди ама алал да ти е.

Прегледај го приврзокот 349424
5/10 само ради тапата интересна,вкусот онака ко Скопско. И да Ерланген сум, не знам како погоди ама алал да ти е.
Друже абе остај ги овие пива земи локални имаш избор.

Иначе точно знам кај си, Universitätsstraße од десна страна паркот. Многу добро ја знам таа рута :D

Друже абе остај ги овие пива земи локални имаш избор.

Иначе точно знам кај си, Universitätsstraße од десна страна паркот. Многу добро ја знам таа рута :D
Немав прилика денес, поточно у Baindorf сум а таму кај што пиша вчера бев. Утре ќе идам Ерланген пак и го знам точно каде ќе идам за пиво, таму кафе што пиша. Го видов тоа место мислам дека знам каде е.

Го има само Септември и Октомври, 5,7% скоро ич газирано и нефилтрирано. Тип Märzen.

723dd5d5acda4165e750cad6d6a7ff82.jpg

Gesendet von meinem SM-S901B mit Tapatalk

Матново Вајнштефанер си ебало мајката. Одлично пиво, многу повеќе ме бендиса од мојот фаворит Кромбахер и од Пауланер и Ердингер.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom