Пиво

• Креатор на темата Креатор на темата Мистичен
  • Време на започнување Време на започнување

Коe пиво најчесто го пиетe?

• Скопско

Гласови: 279 40,5%
  • Златен даб

Гласови: 188 27,3%
  • Amstel

Гласови: 67 9,7%
  • Heineken

Гласови: 77 11,2%
  • Tuborg

Гласови: 53 7,7%
  • Beck's

Гласови: 17 2,5%
  • Други

Гласови: 122 17,7%

• Вкупно гласачи
    689
Абе дајте научете ме да уживам во пивото,со инает го пијам оти морам многу грозен вкус ми има а онака не ми е пријатно да пијам друго коа сум со другари негде на гости а и сок е малце срамота а пак ни за нешто жестоко не е.Ај за излегување в град пијам коњак,вотка али пивото си е за псоебни прилики а јас неможам да уживам во него ми се гади...Сите летото се разладуваат со пиво,јас земам да пиинам уште на првата голтка ми се повраќа ...алергија некоја да не е ? :/

Абе дајте научете ме да уживам во пивото,со инает го пијам оти морам многу грозен вкус ми има а онака не ми е пријатно да пијам друго коа сум со другари негде на гости а и сок е малце срамота а пак ни за нешто жестоко не е.Ај за излегување в град пијам коњак,вотка али пивото си е за псоебни прилики а јас неможам да уживам во него ми се гади...Сите летото се разладуваат со пиво,јас земам да пиинам уште на првата голтка ми се повраќа ...алергија некоја да не е ? :/
Еј другар иста работа и кај мене ама пред некој ден го земав тоа со лимон новото Скопско и мерачко е,не е гадно ко обичното пиво и мене 10 пато поише ме освежува. Пробај па кажи ми што си напраил,за вакви ко мене и тебе е доста добро :D

Скопско ми е омилено.. дали го иам навикнато или стварно е добро незнам.. едино друго старопрамен, другото се е гола вода.. а новото скопско е убаво ама една чаша.. лименка од 0.5л ми паѓа тешко на стомак преблаго е

Земи неколку парчиња пармезан и каламата маслинки, па после тоа касни малку кулен и да видиш како ќе ти се припие пиво, ладно грч.Така можеби ќе се навикнеш.
:D

Колкав си? Исто ми беше и мене до кај 15 години, сега уживам во него, без пиво едноставно неможам.
Земи летото сега на пуката жега истрчи неколку круга, да порачај ладно пиво, така испотено, да видиш што е мерак :D
Или не го пиј без ништо, купи пуканки, кикирики, чипс, скара....

Не можам да верувам. Го пијам повеќе од 20 години. Највеќе ќе ти легне по напорна работа на вруќо време, нормало пивото да е грч ладно. Од кога ќе се оладиш со пивото пробај мезе најрзлични пржени кобасици. Ако не успееш во ова да уживаш викни ме да ти покажам како се прави сето тоа ;)

Сите начини сум ги пробал со све сум пробал пиво и небива ,,,инаку 18 години сум! Никако да му свикнам секакво пиво сум пробал,тие комуналиите посебно кога ги видам ми се повраќа шо се крали марко и горско во пластична амбалажа,си велам ајде туборк можеби ќе свикнам ама јок бе небива... :/

Сите начини сум ги пробал со све сум пробал пиво и небива ,,,инаку 18 години сум! Никако да му свикнам секакво пиво сум пробал,тие комуналиите посебно кога ги видам ми се повраќа шо се крали марко и горско во пластична амбалажа,си велам ајде туборк можеби ќе свикнам ама јок бе небива... :/
За добро пиво исфрли пластични шишиња. Пробај свежо наливно верувај нема нешто поубаво. И пластиката ја полнат со истото пиво ама дава неубав вкус на пивото. Мој тип на пиво е и да се замрзне криглата пред употреба (y)

Еве рецепт за сајдер:
9 Литри сок од јаболко од продавница (без конзерванси)
100 гр. суво грозје мелено
1 кг кафеав шеќер.
1 пакетче сув кавасец за леб.

Во стерилизиран 10 литарски или поголем сад се ставаат намирниците, се мешаат. На крај се става квасецот и со аирлок се затвара садот.
После 3 недели имате сајдер за љокање.

Ова е основен рецепт и излага добра количина.
Да се цеди после ради сувото грозје и кажи имаш ти пробано да направиш или по интернетиве го најде?

Да се цеди после ради сувото грозје и кажи имаш ти пробано да направиш или по интернетиве го најде?
Нормално да се цеди, и да се преточи за да се тргне талогот што се фаќа при ферментација. Моментално го пијам и ептен ми легна (y) Ако сакаш газирано преточи го во пивски шишиња, додади по едно лажиче шеќер во секое шише и остави го 1 неделе да го изеде шеќерот нормално затворено на собна температура. Верувај добро ќе те освежи.

Ова го пијам скоро 1 година.

Нормално да се цеди, и да се преточи за да се тргне талогот што се фаќа при ферментација. Моментално го пијам и ептен ми легна (y) Ако сакаш газирано преточи го во пивски шишиња, додади по едно лажиче шеќер во секое шише и остави го 1 неделе да го изеде шеќерот нормално затворено на собна температура. Верувај добро ќе те освежи.

Ова го пијам скоро 1 година.
Ме заинтересира.:cool: Ќе направам.;) Само кажи од која фирма сок ставаш.

Ме заинтересира.:cool: Ќе направам.;) Само кажи од која фирма сок ставаш.
Verde последен пат ставив. Но не мора тој дури може и со поминат рок мада не сум пробал. Не заборави да стерилизираш се со хлор и добро да исплакнеш. И да направиш добар еирлок.

Ova Radler epten tinja bilo (n)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom