Пиво

• Креатор на темата Креатор на темата Мистичен
  • Време на започнување Време на започнување

Коe пиво најчесто го пиетe?

• Скопско

Гласови: 279 40,5%
  • Златен даб

Гласови: 188 27,3%
  • Amstel

Гласови: 67 9,7%
  • Heineken

Гласови: 77 11,2%
  • Tuborg

Гласови: 53 7,7%
  • Beck's

Гласови: 17 2,5%
  • Други

Гласови: 122 17,7%

• Вкупно гласачи
    689
Има некој тука што има пробано да направи дома пиво и ако има некој таков дали му успеало ?

Има некој тука што има пробано да направи дома пиво и ако има некој таков дали му успеало ?
Ти треба хмељ - арома, Малт основната со шеќери богата супстанца и најважното квасец за пиво. Е сега најдобро е кога ќе го складираш во кег (на точење) можеш да го карбонизираш колку сакаш. За ефтино, после 2 недели го преточуваш во шишиња и 1 кафена лажица на пола литар шеќер за да се карбонизира. Тоа е тоа, хмељот можеш да го засадиш. Ова е основата и можеш да си играш за твој вкус од намирниците, освен кај квасецот и затката (аирлок). Таму нема што да се рчка, тоа ствара алкохол...

Се знае што е најдобро
20090802_001325_skopsko.jpg

(y)

<3 Даб и Крали Марко <3

203_2006-01-13_Pilsator_Pilsener.jpg

На здравје друже лично го немам пробано пивово знам татко ми од КАМ порано купуваше и си тегнеше секој ден:)

сериозно наткревање од пиво? првпат слушам..освен ако немаш 10-12 год. сега посебно лето време пивото ми е секојдневен пијалок..

Carlsberg+(Denmark).jpg
Кој не пробал , мора да проба ... конечно пиво што ми праи мерак , покрај скопското :D

После толку време, сфатив што е љубов.
Пиво е љубов. :love:
Онака изгор жешко надвор, а ти си вадиш грч ладна лименка Скопско од фрижидер и го слушаш звукот на шуштење додека ја отвараш лименката и после полека, полека со уживање вкусуваш од пивото, додека газираниот вкус ти поминува низ грло...:pipi:

Го пробав пред некој ден и многу ми направи ќејф, штета што го нема по маркетиве..... :)

После толку време, сфатив што е љубов.
Пиво е љубов. :love:
Онака изгор жешко надвор, а ти си вадиш грч ладна лименка Скопско од фрижидер и го слушаш звукот на шуштење додека ја отвараш лименката и после полека, полека со уживање вкусуваш од пивото, додека газираниот вкус ти поминува низ грло...:pipi:
После овој момент јас 2-3 пати кивнувам (y)

Kај ја отворив темава, кај се запустив...сега пак да слегвам до продавница :unsure:

Carlsberg+%28Denmark%29.jpg
Кој не пробал , мора да проба ... конечно пиво што ми праи мерак , покрај скопското :D
Едно од поубавите пива и за мене, многу повеќе ми се допаѓа од Туборгот(кој е од иста фабрика мислам) и Хајнекенот.

Пиво во Бугариjа :
1
beer_1_new.jpg

2
beer_2_new.jpg

3
beer_3_new.jpg

4
beer_4_new.jpg

5
beer_5_new.jpg

6
beer_6_new.jpg

7
beer_7_new.jpg

8
beer_8_new.jpg

9
beer_9_new.jpg

10
beer_10_new.jpg

11
beer_11_new.jpg

12
beer_12_new.jpg

13
beer_13_new.jpg

14
beer_14_new.jpg

15
beer_15_new.jpg

16
beer_16_new.jpg

17
beer_17_new.jpg

18
beer_18_new.jpg

19
beer_19_new.jpg

20
beer_20_new.jpg

(y)

Многу поевтини се пивата во Бугарија, е сега квалитетот не знам баш дали е како што треба бидејќи не бев баш задоволен од Бексот, Стелата и Старопраменот...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom