Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ти треба хмељ - арома, Малт основната со шеќери богата супстанца и најважното квасец за пиво. Е сега најдобро е кога ќе го складираш во кег (на точење) можеш да го карбонизираш колку сакаш. За ефтино, после 2 недели го преточуваш во шишиња и 1 кафена лажица на пола литар шеќер за да се карбонизира. Тоа е тоа, хмељот можеш да го засадиш. Ова е основата и можеш да си играш за твој вкус од намирниците, освен кај квасецот и затката (аирлок). Таму нема што да се рчка, тоа ствара алкохол...Има некој тука што има пробано да направи дома пиво и ако има некој таков дали му успеало ?
После овој момент јас 2-3 пати кивнувамПосле толку време, сфатив што е љубов.
Пиво е љубов.
Онака изгор жешко надвор, а ти си вадиш грч ладна лименка Скопско од фрижидер и го слушаш звукот на шуштење додека ја отвараш лименката и после полека, полека со уживање вкусуваш од пивото, додека газираниот вкус ти поминува низ грло...![]()
Едно од поубавите пива и за мене, многу повеќе ми се допаѓа од Туборгот(кој е од иста фабрика мислам) и Хајнекенот.Кој не пробал , мора да проба ... конечно пиво што ми праи мерак , покрај скопското![]()
![]()