Песната над мојата

• Креатор на темата Креатор на темата Andrew
  • Време на започнување Време на започнување
Онака лабаво,интересно песнуле.Прво мислев дека ќе е многу глупа ама после ме изненади многу позитивно. Добра е за ладич, таман погодена за со временцево. :D

Timo Maas Feat. Brian Molko - First Day

Добра, добра. Да не сте неколку членови шо постирате чат-пат денс музика, ќе заборам јас сама да си пуштам.
Оваа уба, не многу агресивна, од се најмногу ме бендисува вокалот. Брајан бе од Плацебо.

Antaues-Byzantine Meditation

Поли орео трахуди. Или не баш? Овие обично не ги сакам многу. Многу ми се генерички некако, посебно тоа ритамот, и треба да се извадат на некоја карта за да ми се допаднат. Оваа се вади на тоа канончето или што и да е, ефект само најверојатно, но поминува кај мене, бидејќи им го имам меракот и мелодиите што ги прават.

Коментари од ЈуТуб:
- BYZANTINE IS GREEK
- GREEK POWER !!!! :pos:
Грциве беа и си останаа пет-бетер од нас. :rolleyes:

Athletics - I

Wow.
Отварањето, ко у некој портал, малце потсеќа на некои од Amnesiac.
Баш за у моментов, баш ваква за мелодија бев жеден. Малце вокалот онака, ама ок е.
И после како расте!

Аrchive - Conflict

Има неколку членови на темава со кои што го делам истиот вкус за музика, Ендру е еден од нив. После црниот феникс се ќе преслушувам. Оваа е добра, иако очекував нешто побавно. Во секој случај добитна е, има доза на психоделија шо ме бендисува.

ELP-Still You Turn Me On

Леџенди се овие од прогресивот. Ептен таман песничка. Си крцкаат, мирна кулирана, со интересна хармонија.

implodes-scattered in the wind

Малку slow pace е за мој вкус. Билда и билда и билда....и климаксот е тотално нешто неочекувано. Прави филм. Ме потсеќаат на Архангел :) Башка и тој 80's sci-fi техно звук е секогаш добар (y)

Deftones - Change

Не ги сакам многу овие, ама ова им е фино парче. Малце вокалот ме нервира. Ама не велам дека е лош. Има некоја интересна р'ѓа во него.

Riverside - The Depth of Self-Delusion

Спотов ми го пратија уште првиот ден кога излезе и само видов дека има накај милион прегледи. Сега гледам само 11 милиони. :( Очекувам повеќе од следната соработка со Срједњошколице... или Медицинске сестрице, не знам што иде на ред.

Wishbone Ash - The King Will Come

Одлично парче класика, со заразен ритам и звук. Интересна прогресија и развој.

Cul De Sac - Doldrums

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom