Песната над мојата

• Креатор на темата Креатор на темата Andrew
  • Време на започнување Време на започнување
Ме бендисува, моментално ретко некој нашинец да прави добра музика. Дури и чудно ми е, прво дека го фати добро акцентот овој пеачов не ми беше верно дека се наши. Некако ко слично на Џој Дивижн ми се.

King Crimson-Epitaph

Ах песнава. Една од нивните омилени, нешо на кое и Флоид од тоа време би подзавиделе. Шо знам, за мене ова е еден од оригиналите, еден од почетоците на експерименталната рок музика, прогресивот и така натаму. Песнава е ремек дело.

Morphine - Im Yours, You're Mine

Не е по мој вкус песнава, саксот ми ствара неред во главата(можда не ми чинат слушалките). Мислам, ја сфаќам идејата на песнава ама не ми се бендисува многу. Од друга страна текстот е добар.

Tool - The Pot

Модераторот во мисија, да навлечи некого на бендов. Па и не е многу тешка мисијата, пошо стварно се добри. И вчера ги коментирав, ми се допаѓа стилот, кажав и на кого ми се слични малце. Ама само малце. Од оваа и лириката е многу добра "ова не е мојот сон". (y)

ELP-Lucky Man

Не е нешто посебно, но Ок песна е. Човек многу подобро би ја почувствувал кога би бил отиден на некој концерт во Америка, кој се одржува навечер и така би ја слушал, што дури и би се наежил:)

Arash feat. Rebecca - Temptation

Камел ми се ептен симпатичен бенд, ептен. Измислени ми се за кулирање и одмор на мозокот. Песнава одлична, иако не е од омилениот ми албум, но едноставно одлична.

Dream Syndicate - Bullet with my name on it

Колку само креативно име за бенд. Енерџи Бенд! :гик:

tim-and-eric-mind-blown.gif

Van der Graaf Generator - Killer

Опасен прогресив свираат Џенераторот. Пред година дена им симнав албуми да преслушувам. На песнава многу многу не се сеќавам, но си грми онака,во нивни стил.

Blind Mr Jones - Sisters

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom