PES 2013

H

-HRO

Гостин
Само што изиграв и можам да кажам дека има подобрување од 12ката да, ама многу минимално кое речиси не се ни осеќа.
Единственото нешто е променетиот Scoreboard, променетото мени, и уште многу други небитни ствари....
Така да се осеќам пак како да ја играм 12ката.
Пес више никогаш нема да биде она што беше, тоа ми е повеќе од јасно.
Никогаш не мислев дека ќе го речам ова, ама како тежок фан на ПЕС кој ја игра уште од првото издание, можам да кажам дека играва според мене е исто срање како и 12ката.
Кој нема џојстик, воопшто нека не ја ни симнува, а кој има џојстик, ќе стане супермен и ќе го дрибла цел терен.
Како што кажа и еден член погоре, сеуште ми мириса на читот на Аи-то за супериорен напад и во 13кава...
Го нема тој гејмплеј едноставно што го имаше ПЕС на времето.
Движењето на играчите е роботско, вештачко. Се осеќам како да движам роботи, а не луѓе.
Старите хардкор пес гејмери ќе ме разберат за што зборувам!
Овде фаќаш топка со Роналдо и влагаш со топка во гол...
И да, младината и децата се палат на тоа како било јако.
Се гледа дека КОНАМИ прават се за да ја направат играва идентична како ФИФА. И гледам дека тоа им успева, затоа што е исто срање како ФИФАТА, дури и полошо затоа што е копија.
Разочарувањето е исто како и за 12ката, исти ку*ац друго паковање е ова!
Кој сака да игра и да има добра фудбалска игра во денешницава, купување топка Најк, одење надвор и играње со другарите! :)

Ставре од Швицарска

Желба по титула :D
Член од
25 август 2011
Мислења
2.700
Поени од реакции
2.805
Уф какви макази праам на новава (y)
Демо е ќе се подобри тоа не ни се сомнемавам .. само да не ја сјебат во Јапански стил , малце пасојте у празно да ги потсредат , голмански реакции се предобри ... за разлика од 12ката има подобрување во градењето на топка и одбранбениот дел , не ми пројавуваат непослушност кога го кршам дугмето за клизање .

Член од
27 септември 2010
Мислења
1.082
Поени од реакции
870
Го симна некој демото за пс3 или само кај мене го нема? :(

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.044
Поени од реакции
6.071
Твикот го гаси блурот или .!. ?
Што и да направам сликата ми е матна.

Член од
4 јули 2009
Мислења
4.795
Поени од реакции
3.493
Срањето оваа година се судиите.Незнам дали приметувате ама судијата суди се за А.И.-то,значи се е фаул кога ти ги маваш,а кога А.И.-то ќе те заака тебе е тогаш тешко судење тогаш се е чисто.На една утакмица ми се случи 11-1 да биде соодносот во фаулите.

А читот на А.И.-то не сакам да верувам дека уште постои ама се некако утакмиците излегуваат со пресврти со ова она и тоа ме потсеќа на семоќноста компјутерска симулациска од пес12

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.916
Поени од реакции
7.010
Уште не ми е спуштено демото ама од коментарите изгледа и нема што многу да очекувам. Кажав еднаш порано еве и сега. Играта сакаат да ја направат како на филмов:

Треба да си киборг за да победуваш против компјутерот. Ама тогаш нема да можеш да се израдуваш на головите и победите како човек. :facepalm:
Ех да му ебам мајката бе... толку ли е тешко да се направи игра каква што сакаат фановите? Имаат технологија, имаат се, ама на крај мора срање да испадне, затоа што тие од некој необјаснив инат така сакаат.

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.044
Поени од реакции
6.071
Изиграв јас 3 натпревари.

Италија - Германија 0-1
Португалија - Англија 3-0
Италија - Германија(пак) 3-4

Не е толку тешка како претходната односно ретардираната Про Фокушима Сокер 2012.
Им ставиле неколку анимации нови на голманите што ми се допаѓа доста. Доста се подобрени во однос на првото демо на Фокушима Сокер. Одбраната ја средиле малку, не идат сеа нонстоп едни во Дебар, други во Велес, трети во Гевгелија.Добро е што додале мануелен шут, кој доколку сакате да го „осетите“ ќе си земете или играте на џоистик со аналог.
Пасовите ми се катастрофа. Полнам до крај и не му ја дава силна, туку средна јачина. Не можам да направам еден убав долг through pass. 9 од 10 мавања на противнички играч во обид да се украде топката, завршуваат со фаул за AI-то. Не ми се свиѓа што не ставаат еден е*ан Опшн фајл за демо-ата па да ми се зачуваат сетинзите за начинот на игра. Начин на контрола на играчите(стрелки или аналог) и остало од таму.
Првиот натпревар го изгубив од што друго ако не, слободен удар. Дури и го поместив Буфон до стативата до која беше упатен ударот, но Жунињо, овај Озил не виде проблем во тоа.

Најбитното: Што к*р виделе толку добро во тоа е*ано BLUR?:tapp:
Што и фалеше на 2011, која имаше кристално чиста слика? Знам дека пач би го тргнал, но пак не ја дава таа ПЕС 2011 слика. Очиве ми капнаа

Ако ми текне уште нешто ќе дополнам, ќе плукам или ќе ја пофалам. Се надевам ќе ја подобрат во наредното демо и целосната верзија.

Член од
13 јули 2009
Мислења
534
Поени од реакции
243
Добри работи
1.Оптимизирана
2.Подобра од ПЕС 2012(ГЕЈМПЛЕЈ)
3.Подобрени голмани(за разлика од лани уште при првиот удар кон гол се виде дека се за никаде)
4.Стандарно добра презентација
5.Реакциите на публиката се одлични
6.Подобрени анимации(на пр. ако нагло смениш насока на трчање од назад на напред може играчот да се лизне и слично)

Лоши работи
1.Е*аниот звук на топката. Абе до кога вака. Дури и кога ја дриблаш топката се слуша скоро истиот звук и кога ке ја шутираш истата и тоа со истата јачина на звукот. Ова се влече со години ама оваа година претераааааааааааааааааааааааааааа.
2.Судиите. Се сеќава некој на судиите од ПЕС 5? Епа изгледа се вратија.
3.Изгледот на самите голови и мрежата. УЖАС

Член од
25 јануари 2005
Мислења
5.274
Поени од реакции
4.158
Добри работи
Лоши работи
1.Е*аниот звук на топката. Абе до кога вака. Дури и кога ја дриблаш топката се слуша скоро истиот звук и кога ке ја шутираш истата и тоа со истата јачина на звукот. Ова се влече со години ама оваа година претераааааааааааааааааааааааааааа.
2.Судиите. Се сеќава некој на судиите од ПЕС 5? Епа изгледа се вратија.
3.Изгледот на самите голови и мрежата. УЖАС
+ Истото срање што МОРА да го чекаш судијата да свирне па онда да биеш фаул/корна (ова веќе заштитен знак им стана)
+ Истото срање доколку топката не е во твој посед, МОРАШ прво да ја добиеш, па онда да поддадеш, од прва никако.

Незнам до кога ќе се глупираав вака, веќе ја претераа. Се гледа дека сржта т.е. основата е пак иста како предходните иако најавуваа комплетно нова. Ова да беше после ПЕС 2009 ќе поминеше, зошто гејмплејот е доста подобен, а вака? Не. Игрите многу далеку се заминати :)

Член од
2 јули 2010
Мислења
4.625
Поени од реакции
5.678
На топ плеер е лоша. Ни ботовите не можат да ми дадат гол ни па јас нив:confused: Поголема е шансата автогол да брцнам отколку да примам. WTF?:eek:

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Се согласувам околу мануелните пасеви, јас 2012ка ја играм стрикно без pass support и ваљда не сум толкав бот да не можам овде пас да сврзам како што сакам.

Ако дадам поспоро, ја дава како желка, ако дадам средно редовно се багнува со играчите и дава на некој 15ти човек што не е ни во правецот на топката. За through пасот да не почнуваме, веќе пишав и претходно дека нешто не е во ред...
Ова ваљда ќе го средат во финалната, зашто дури и со 1 коцка pass support премногу се автоматизирани пасевите и се осеќам како ФИФА да играм. :)

Член од
17 април 2008
Мислења
393
Поени од реакции
41
Се согласувам околу мануелните пасеви, јас 2012ка ја играм стрикно без pass support и ваљда не сум толкав бот да не можам овде пас да сврзам како што сакам.

Ако дадам поспоро, ја дава како желка, ако дадам средно редовно се багнува со играчите и дава на некој 15ти човек што не е ни во правецот на топката. За through пасот да не почнуваме, веќе пишав и претходно дека нешто не е во ред...
Ова ваљда ќе го средат во финалната, зашто дури и со 1 коцка pass support премногу се автоматизирани пасевите и се осеќам како ФИФА да играм. :)
Да, брзината на играта од лани е за 50% намалена според мене..

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
Јас дур не пише derp дека е добра, не ја признавам играва.
Не е :свиркам:

Се гледа дека се трудат али како и секоја година анимациите и енџинот ги ебат у гз. Се е добро посебно кога полека правиш акција али кога ќе дојде време за шут и кога ќе ја видам дебилната анимација и како ноншалантно шутира, не се чувствувам како да шутирам. Порано играв по 30-40 сезони во година на мастер лига, сеа едвај 20 утакмици вкупно ќе изиграм. И фифа и пес ми се разочарувачки моментално за сингл плеер, само менаџер задоволува.

Член од
21 септември 2008
Мислења
4.021
Поени од реакции
2.513
ДАЈТЕ БЕ ЛИНК !!!!! не работат овие

Kajgana Shop

На врв Bottom