Penny Dreadful

• Креатор на темата Креатор на темата Drain
  • Време на започнување Време на започнување
Jaс вечер втора ја гледам. Од прва прилично задоволен. Го сакам тој период таму, плус го има хорорското доловено по мое успешно, што е малку потешко за остварување во серија.

Jaс вечер втора ја гледам. Од прва прилично задоволен. Го сакам тој период таму, плус го има хорорското доловено по мое успешно, што е малку потешко за остварување во серија.

Не потешко, туку скоро непостоечко.

Освен American Horror Story.. мада недоволно хорор за мој вкус, ама тензија и атмосфера солидно, Псај.. можно е да се изненадиш.

Ама морам уште еднаш да ти ја препорачам Lеs Revenants :D

Не потешко, туку скоро непостоечко.

Освен American Horror Story.. мада недоволно хорор за мој вкус, ама тензија и атмосфера солидно, Псај.. можно е да се изненадиш.

Ама морам уште еднаш да ти ја препорачам Lеs Revenants :D
Не ја гледа? :cautious:

@Psyside морам таг специјално за болдот, воедно и за серијава, ептен напната атмосфера бе браво, таман мислев завршува златната ерата на сериите, се подобри и подобри ги вадат. Showtime fucking rules. :vozbud:

Вторава не ми се допадна баш нешто, што знам, сценава кај Лил коа беа на гости со Ванеса беше предолга и исфорсирана некако.
Дајте нешто инфо за Дориан Греј, и овај што се појави при крајов, врска неам шо гледам.

Го вметнаа и Дориан бе :X3: Ќерката што ја бараат Мина е од Дракула на Брам Стокер или грешам?
Што ми е убаво да го гледам Лондон од тоа време и прекрасната костимографија.

Добро то на крајот шо беше ? Претходен експеримент на Френкенштајн ? Ораганите од минатиот неуспешен во новиот + нови. Али гнаса. :D

И ја тоа прашав али никој не ми одговори. За Дориан Греј разбрав, ама за тој уште не.
Иначе, не ми се допадна втората епизода.(n)

Најверојатно вистинското чудовиште на Франкенштајн. Ќе видиме ваљда во наредната епизода.

И мене вторава ми беше некако исфорсирана епизода, превише мистерија околу настаните кои се случија. Имаше интересни моменти додуша, али ќе видиме за наредната.

Ок беше бе вторава :D

Мора заплетот да тргни од некаде. Ми се бендиса то шо споро почнаа да ги откриваат и да не запознаваат со ликовите, наместо класичното и веќе видено во ,,хорориве" рс рс, убо ги вампирот, тепачки крв и чао.

Новиот лик е страшен во секоја смисла на зборот, ебате глумата :eek:.

Ова е можеби најдобро доловување на најголемите чудовишта, е сега уште Дракула да го видиме, верувам дека ќе биде bad ass.

Добра беше третава епизода за разлика од втора. Пак си продолжува у ист стил серијава, мрачно, споро со многу creepy моменти. Мислев дека новиов лик ќе биде тапа, ама страшен е да си ебе векот. И да, уште не ми е јасно каква поврзаност има Дориан Греј со серијава.

Вечер третава, конечно тро порајат сум :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom