Penny Dreadful

• Креатор на темата Креатор на темата Drain
  • Време на започнување Време на започнување
Добро де, ко никогаш да не сте гледале пилот од некоја серија доста време пред премиерата.

Премиерата на серијата на ТВ е на 11ти мај, така да ќе почекате малку повеќе за втора епизода.

Што знам, може да биде ок, има фантастична актерска екипа па ваљда нема да разочара.

Ништо посебно и пак на крај В.Ф.

Само што ја изгледав серијава, и дефинитивно ќе продолжам да ја пратам. Ми се допадна многу, и за пилотов и давам скормна 8/10, изобилуваше со добри сцени пропратени со добро музиче у позадина кое го јачаше моментот уште појако. Костимографијата е одлична и тие неколку сцени од Лондон беа одлично изработени, мајсторски. Глумата беше на одлично ниво, особено старецот и Ева.:)

Meне прва епизода ми легна, т.е еден од омилените периоди ми е тој во Лондон, во кој би сакал да живеам. Ако додадеш вампири, митолошки ствари и на крајот (да не мавам сполјер, батката шо се разбуди) имаш интересна серија за гледање. Онака лагано да тепаш време во уживање.

Meне прва епизода ми легна, т.е еден од омилените периоди ми е тој во Лондон, во кој би сакал да живеам. Ако додадеш вампири, митолошки ствари и на крајот (да не мавам сполјер, батката шо се разбуди) имаш интересна серија за гледање. Онака лагано да тепаш време во уживање.
Шо спојлер е тоа бе, општа култура е тој кој е :D

Шо спојлер е тоа бе, општа култура е тој кој е :D
БУУУУУУУУУ! :D

frankenstein.jpg

Последно уредено од модератор:
Ја прв семестар имав Британска цивилизација, и баш најинтересен ми беше перидов од серијава, и ми се допаѓа како го направиле да изгледа, и како се направени мрачниве сцени.(y)

Вампирите ги направиле послаби од волкодлаците во True Blood и зомбијата во TWD заедно. :/ Па не е лоша, како да гледам Ван Хелсинг серија, глумата е на задоволувачко ниво. Подобро ова да се гледа отколку The Vampire Diaries секако. :)

Леле пенис! @Anon ne ja gleaj!

Ева факин Гриин! Џош Хартнет и Тимоти Далтон.. што повеќе? А, да, и bad wolf (@Iceboy Били Пајпер)

Има јака атмосфера, тензија, глума и somewhat приказна. Ко за хорор - одлична!

Одлично сработено, дефинитивно ова ќе биде еден од подобрите хорори кој сум ги гледал. Глумата уште од сега да ја пофалам - права перфекција. Ќе биде интересна.

Уфф имаше стварно јаки моменти. (y)

Само дали ќе можат да продолжат со исто темпо.

кога искача 3 - та епизода ?

Ставив да се симнуваат првите 2, знам дека нема да ми напраи ќеиф ама ајде :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom