PayPal (официјална тема)

• Креатор на темата Креатор на темата Oblivion
  • Време на започнување Време на започнување
Druze jas do septemvri 2014 redovno mi dovagaa sekoj prvi bez provizija od paypal na Ts vo Stopanska posle paypal mi gi pustase no stopanska gi vracase i sega od tamu si gi trosam parite sto si gi imam.
vo odnos dali ce te odanocat e relativno, inace na ts koga imas prilivi na fizicko lice ne treba da prijavuvas ama kaj nas sekoj inspektor si tolkuva kako saka.
Da te prasam payoner koga imas izvadeno i dali moze da se prefrlaat od paypal i kolku se provizii od paypal na payoneer pa posle dali zema provizija koga placas ovde so payoneer mastercard vo mk prodavnici ili samo kursni razliki

Sent from my SM-T210 using Tapatalk
Денес ми стигна пајонирот и уште немам појма. Не можам ни да ја поврзам со пејпал, пејпал прави проблеми. Иначе, кај може сигурно да се уверам дали треба да се плати данок на повлечени пари од пејпал или не? Пошто без проблем можам да си ги префрлам на трансакциска и да не се замарам со пајонир :|

Денес ми стигна пајонирот и уште немам појма. Не можам ни да ја поврзам со пејпал, пејпал прави проблеми. Иначе, кај може сигурно да се уверам дали треба да се плати данок на повлечени пари од пејпал или не? Пошто без проблем можам да си ги префрлам на трансакциска и да не се замарам со пајонир :|
А зошто не си ја врзеш пејпалот со пејонир и готово. Користи го ус пејмент сервис.

А зошто не си ја врзеш пејпалот со пејонир и готово. Користи го ус пејмент сервис.
Пробав, затоа и ја нарачав картичката, ама ова го добивам како ерор: "You cannot add a bank at this time." Помош?

Денес пробав да префрлам 10$ од paypal на сметката во тутунска (иначе имам отворено словенски пејпал) и ми успеа, парите одма се префрлија. Дали е паметно да префрлам поголема сума (пр. 500$) на тутунска или подобро е на payoneer? Треба да се плати некаков данок на парите што ги префрлаш од пејпал на тутунска?

На словенечкиот PayPal има годишна граница од 2500 евра годишно, доколку во текот на годината префрлиш повеќе од 2500 евра, словенечкиот PayPal ќе бара да потврдиш дека си државјанин на Словенија со испраќање на дигитална копија од лична карта или од возачка дозвола преку Интернет.

A dali seuste moze da se vrze posto paypal go trgna payoneer. no imalo nacini pak kako so poraka do paypal. A ako si informiran kolku se proviziite za pazarenje preku payoneer so Mastercard vo nasi prodavnici (osven kursnite razliki normalno)
Kolkava e provizijata od Paypal na paonir?
Kolkava e pri koristenje vo trgovska mreza na posterninal za pazarenje
Kolku e na ATT (aftomat za vadenje)
Blagodaram

На словенечкиот PayPal има годишна граница од 2500 евра годишно, доколку во текот на годината префрлиш повеќе од 2500 евра, словенечкиот PayPal ќе бара да потврдиш дека си државјанин на Словенија со испраќање на дигитална копија од лична карта или од возачка дозвола преку Интернет.
Знам за лимитот, мене ме интересира дали се даночат тие пари, дали треба да ги пријавувам негде итн. А инаку @vlado30 , зборев со корисничка поддршка од пајонир и ми рекоа дека може да префрлиш пари од пејпал на пајонир али најверојатно треба да се контактира пејпал (појма немам зашто, ни па што треба да направат)

A dali seuste moze da se vrze posto paypal go trgna payoneer. no imalo nacini pak kako so poraka do paypal. A ako si informiran kolku se proviziite za pazarenje preku payoneer so Mastercard vo nasi prodavnici (osven kursnite razliki normalno)
Kolkava e provizijata od Paypal na paonir?
Kolkava e pri koristenje vo trgovska mreza na posterninal za pazarenje
Kolku e na ATT (aftomat za vadenje)
Blagodaram
нема провизија по прдоавници. пејпал пејонир 1%, атм е 3.15 долари при транскација.

нема провизија по прдоавници. пејпал пејонир 1%, атм е 3.15 долари при транскација.
A dali mozam da vrzam payoneer kartica ama od eden drugar koj ja ima no ne ja koristi dali bi imalo problem da ja aktiviram i da ja povrzam so paypal so pracanje poraka na servisniot centar na paypal deka da se povrzam so taa USA smetka. Blagodaram

A dali mozam da vrzam payoneer kartica ama od eden drugar koj ja ima no ne ja koristi dali bi imalo problem da ja aktiviram i da ja povrzam so paypal so pracanje poraka na servisniot centar na paypal deka da se povrzam so taa USA smetka. Blagodaram
јас би се држел подалеку од додавање сметки или картици на туѓо име. Нема да ти успее веројатно ама не знам...пробај.

јас би се држел подалеку од додавање сметки или картици на туѓо име. Нема да ти успее веројатно ама не знам...пробај.
Sto mislis da si poracam za mene za kolku dena bi stignala i kolku e godisna clanarina, izvini na prasanjava ama gledam deka si informiran i dali ti taka si vrzan so paypal i payoneer

Sent from my SM-T210 using Tapatalk

Не ги поврзувајте Paypal и Payoneer, ќе си направите беља, кој и да ви е основен сервис.

Не ги поврзувајте Paypal и Payoneer, ќе си направите беља, кој и да ви е основен сервис.
Зошто? нелегално е?

Инаку, дали е возможно да ми стигнат пари на ПејПал сметката, но да ги повлечам туку, на пример да купам нешо, или пратам на Пејонир?

Последно уредено:
За вадење на АТМ е 3.15 усд плус провизија до 3% од извадената сума, тие 3% ги зема банката.
А за плаќање на постеримнали има само 3% провизија.

Зошто? нелегално е?

Инаку, дали е возможно да ми стигнат пари на ПејПал сметката, но да ги повлечам туку, на пример да купам нешо, или пратам на Пејонир?

Нека ме поправи некој ако грешам, ама јас колку што знам пред некое време скроз ги скратија договорите Пејпал и Пејонир. Мислам дека можеш само да праќаш трансакции а не и да примаш фондови.

Повеќе неможе да се поврзе Пејонир УС Пејмент Сервис со ПејПал. Не пробувајте и не ги прашувајте во ПејПал пошо ќе си напраите беља. Единствено може Мастеркард картичката од Пејонир да се додаде како картица на ПејПал и може само да се плаќа, не и да се повлекува пари на неа. За даноци за Пејонир не прашувајте и не ставајте здрава нога во трн. Избегнете вадење картици на туѓо име, на роднини и пријатели и слични скаламуции за да не се доведете до лоша положба. Провизии на Пејонир за вадење од банкомат се среден курс на доларот на денот на книжење на средствата во Пејонир, 3% провизија од Мастеркард и 3,15$ провизија од Пејонир. За купување во продавница или било каде, само 3% Мастеркард провизија. Апсолутно секаде може да се плати со картицата, во било која продавница со терминал за плаќање со картици, исто така и во странство, баш секаде.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom