PayPal (официјална тема)

Член од
2 октомври 2009
Мислења
958
Поени од реакции
238
mene mi e so bugarska licna karta i pasos i koga mi stavija limit mi baraa dokumenti i ja im gi prativ i mi go pustija ,,inace nemav karticka staveno trebase da idam vo bugarija da izvadam debitna , ama so pomosta na Anon uspeav da ja stavam makedonskata karticka taka da nema da idam do bugarija po karticka,inace sega da otvoris nov paypal akaunt vednas ti go blokiraat i baraat dokumenti

Член од
24 јуни 2011
Мислења
56
Поени од реакции
4
Успешно верифицирав Paypal акаунт,кој што беше регистриран на држава - Кипар,така да мислам дека државата не е предуслов за верифицирање.

Голема благодарност до Anon,ако постои нешто што можам да направам за тебе слободно кажи ми,ти стојам на располагање :)

Член од
16 јануари 2012
Мислења
2
Поени од реакции
0
Дечки ајде ако може помош малку... Направив акаунт на пејпал, држава Словенија, другите податоци се точни е сега од која банка да извадам картичка ?
Во мојот град има само 2 банки Шпарксе (Инвест) и CCQ (Централна кооперативна банка исто позната како стартер банка)... Дали ќе може со нивните Виза Електрон картички да го верифицирам пејпалот ?
Или мора преку НЛБ Тутунска ?

Ве молам за помош !
Однапред ви благодарам.

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
***Прибидејќи добив многу пораки во кои се прашуваше која држава да се стави, регистрирајте се со Словенија, Бугарија или Хрватска***

Значи драги мои, успеав да ја регистрирам мојата нова(продолжена во Октомври 2011) виза електрон од тутунска на пејпал :)
Во Октомври кога ми заврши старата што ми беше регистриана на пејпал, пробував да ја регистрирам новата и како и на сите други ми ја препознаваше дека не е од Македонија и не ми ја регистрираше.
Е сеа, како ја регистрирав. Логирајте се на пејпал, одете на My Account -> Withdraw
и тука кликнете Withdraw funds to your card
Па одете на Add Card и внесете ги податоците што се бараат од вас (внесете го бројчето на картичката со како што е покажано на примерот, со празно место после 4 бројки). Стиснете Add Card.
Сега одете на My Account и десно кај Notifications треба да има нешто во стилот на Confirm credit/debit card и кликнете на тоа
*За следниов чекор треба да имате барем 1.5 евра на картичката
Тука ќе има нешо Confirm или Continue стиснете на тоа. Следно ќе имате нешо вакво

И ваљда ќе ви стигне порака на мобилен дека сте направиле успешно плаќање блабла и ќе го пишува кодот (PP*XXXX).
Ако не ви стигне порака, ваљда ќе треба да почекате некој ден да се изврши целосно транскацијата и ќе си го видите кодот на интернет кај што проверувате сметка или прашајте во банка.
Сега повторно во My Account од десна страна кај Notifications треба да има нешо Confirm/Enter Code или шо и да беше, стиснете на тоа, внесете го кодот и готово.

Истиот овој метод работи и на Master Card ( Standard мислам дека беше ) дебитна картичка од Охридска Банка и како држава ставате Бугарија. Испробано од 3ца мои пријатели. И на Стопанска Банка АД Скопје работи истиов овој метод со Visa Internet ( држава за регистрација Словенија ) картичката што сега засега сум ја сретнал само во оваа банка овде во Македонија, другиве банки мислам дека не издаваат вакви картички. Испробано од мене лично. ( Би требало на начинот објаснет горе да се поврза и Visa Electron од Стопанска Банка ( со регистрирана држава Словенија )

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
Истиот овој метод работи и на Master Card ( Standard мислам дека беше ) дебитна картичка од Охридска Банка и како држава ставате Бугарија. Испробано од 3ца мои пријатели. И на Стопанска Банка АД Скопје работи истиов овој метод со Visa Internet ( држава за регистрација Словенија ) картичката што сега засега сум ја сретнал само во оваа банка овде во Македонија, другиве банки мислам дека не издаваат вакви картички. Испробано од мене лично. ( Би требало на начинот објаснет горе да се поврза и Visa Electron од Стопанска Банка ( со регистрирана држава Словенија )
Se nadevam deka ke raboti jas ja registrirav kartickata ama imam samo 90 denari na nea utre ke odam da stavam uste pari i valda ke bide vo red ..

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
Se nadevam deka ke raboti jas ja registrirav kartickata ama imam samo 90 denari na nea utre ke odam da stavam uste pari i valda ke bide vo red ..
Треба најмалку 100 денари да имаш на картичката бидејќи мене од PayPal ми повлекоа 92.52 денари, 1.50 евра. Каква картичка сакаш да регистрираш и од која банка?

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
Visa electron od NLB .. za 2 denari mi nedostasuva c c c za tie 2 denari ke mora da idam utre vo banka ali ako moze .. ke se iznakupam raboti od na ebay .. ova i go cekav :D

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Ја верификував Виза Интернет од Стопанска банка и сега сакам да го купам ова. Дали може некој да ми каже уште колку ќе треба да платам за царинење? И како оди таа постапка, прво купување ќе ми биде од ибеј.

Ibrakadabra

Wimoweh, wimoweh...
Член од
17 јуни 2007
Мислења
1.657
Поени од реакции
722
Легално си е со бугарска лична карта уствари? Или? Постои варијанта бугарски документи и македонска картичка?
Што е најпаметно, дајте некое инфо...

Пред некое време имав плаќање на моја девизна сметка од странство, преку Уни банка (ибан/свифт - како и да им се викаат тие) и многу провизија лапнаа банкиве...

11% имав провизија за странски банки (foreign banks)
+ 300 денара лопна уни банка за услуга...

Преку PayPal околу 3-4% ко што читав зимаат...

Seniorita

џм..
Член од
11 април 2011
Мислења
1.344
Поени од реакции
681
Успешно и од моја страна! Со туторијалот на Анон, успеав да ја поврзам новата V.E од НЛБ Тутунска! :)

You've raised your account limits and become Verified

Thank you! By confirming your card, you just raised your account limits and became a Verified member of PayPal. We'll refund all charges into your PayPal account within 24 hours.

АНОН FOR PRESIDENT <3

пс: ми ги вратија одма тие евро ипол

PayPal balance: €1.50 EUR

Available balance inEUR(primary):€1.50 EUR

• Total balance (all currencies, available and pending) converted to EUR: €1.50 EUR
  • Currency
    Total
    EUR (Primary)
    €1.50 EUR
    USD
    $0.00 USD

Член од
16 јануари 2012
Мислења
2
Поени од реакции
0
Успешно и од моја страна! Со туторијалот на Анон, успеав да ја поврзам новата V.E од НЛБ Тутунска! :)

You've raised your account limits and become Verified

Thank you! By confirming your card, you just raised your account limits and became a Verified member of PayPal. We'll refund all charges into your PayPal account within 24 hours.

АНОН FOR PRESIDENT <3

пс: ми ги вратија одма тие евро ипол

PayPal balance: €1.50 EUR

Available balance inEUR(primary):€1.50 EUR

• Total balance (all currencies, available and pending) converted to EUR: €1.50 EUR
  • Currency
    Total
    EUR (Primary)
    €1.50 EUR
    USD
    $0.00 USD
Мило ми е ! :) Иначе ти пишувам за да те прашам нешто, ако сакаш да ми одговориш зошо глеам онлајн си. Види во мојот град нема НЛБ Тутунска, ама има автомат. Утре ќе одам во Скопје да си направам виза електрон и ако сакаш да ми кажеш колку пари треба да имам на картичката за да ми го верификуват пејпал ? Доволно ли е да ставам 10 евра ? Дали ќе мора да одам пак во Скопје во банка за пак да прашувам нешто (некое бројче за верификација) или ќе може да се среди на интернет / телефонски. Дали ќе можам да си ги вадам парите од автоматот (се работи за суми околу 600/700 евра од odesk, scriptlance, fileice и sharecash.
Те молаам да ми одговориш имам негде околу 3000 $ вкупно за вадење...

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
Мило ми е ! :) Иначе ти пишувам за да те прашам нешто, ако сакаш да ми одговориш зошо глеам онлајн си. Види во мојот град нема НЛБ Тутунска, ама има автомат. Утре ќе одам во Скопје да си направам виза електрон и ако сакаш да ми кажеш колку пари треба да имам на картичката за да ми го верификуват пејпал ? Доволно ли е да ставам 10 евра ? Дали ќе мора да одам пак во Скопје во банка за пак да прашувам нешто (некое бројче за верификација) или ќе може да се среди на интернет / телефонски. Дали ќе можам да си ги вадам парите од автоматот (се работи за суми околу 600/700 евра од odesk, scriptlance, fileice и sharecash.
Те молаам да ми одговориш имам негде околу 3000 $ вкупно за вадење...
Dovolno ti e samo 100 denari da imas na karticka za da ja verifikuvas na paypal ... a najdobro ti e dokolku imas nlb internet smetka da mozes da go vidis kodot sto ti go prakaat od pay pal
--- надополнето: 20 јануари 2012 во 12:21 ---
Dovolno ti e samo 100 denari da imas na karticka za da ja verifikuvas na paypal ... a najdobro ti e dokolku imas nlb internet smetka da mozes da go vidis kodot sto ti go prakaat od pay pal
p.s parite ke mozes da gi vagas preku avtomat .. samo prvo ti legnuvaat na smetka na paypal i potoa sam gi prefrlas na kartickata

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.887
Поени од реакции
23.294
да де и одма да му ја блокираат сметката, уште на првото.
користете го претежно за купување. имате таму лимит месечен и годишен за повлекување пари. и ако повлечете поголема сума пари не ни мора да го поминете лимитот. ке ви побараат адреса и податоци од пасош и тогаш заврши играта.
--- надополнето: 20 јануари 2012 во 12:51 ---
Ја верификував Виза Интернет од Стопанска банка и сега сакам да го купам ова. Дали може некој да ми каже уште колку ќе треба да платам за царинење? И како оди таа постапка, прво купување ќе ми биде од ибеј.
како ке ги погодиш, ама во најлош случај 15 % царина и 18 % ддв.
на целокупната сума

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.887
Поени од реакции
23.294
не не.
на таа сума што си ја платил за производот со се поштарина( значи се комплет) плаќаш 15% царина и на таа целата со се царината плаќаш ддв од 18 %.
ама не се замарај толку . ова оди преку пошта а не преку шпедиција,
така да само еден господ знае како ке ти израчунаат и дали ке ти израчунаат.
а ако ти е прв пат мој совет ти е купи нешто до кај 30 долари или помалце да видиш како оди процедурата. за да му го земиш редот.

Kajgana Shop

На врв Bottom