off the record .. само се насмеаАма муабетов оff the record беше ? или ти запишуваше во формуларот за апликација?
обично неколку дена таа постапка трае, најчесто три четири. не се секирај , ке ти легнат на сметка кај да е.moze nekoj da mi kaze za kolku vreme ke gi imam parite na karticka napraiv withdraw, na paypal pisuva completed, a pominaa 2 ipol dena i uste gi nemam
Автоматски си префрла пари, од тебе ќе биде побарано само да се логираш на Paypal и толку, се друго автоматски се прави (од банка, одат парите до eBay преку Paypal).Абе луѓе,а на Ebay како се плаќа преку пејПал???Ја поврзав мојата ПејПал сметка со таа на Ebay и наместив автоматски да ми зема пари кога ќа освојам некоја аукција.Сакам да прашам за поштарина додатно ќе треба да платам,така???
Пример, јас на аукција имам неколку пати ќарено и платено по 0.02 или 0.05 долари (едното имаше поштарина од 3 доларипа ти пиши таму поштарина уште пред да си се уклучил на аукцијата. и мислам дека ке ти стигне порака дека си ја добил. а и што уствари си барал на аукција, мислиш поевтино ке те фати???
Сакам да купам нешто во вредност од 5 евра на италиајнскиот Ebay.За лица од странство требаше да се контактира продавачот за да каже колку кошта поштарина.За Мк ми пиша дека ќе ме фати 8.5 евра.Ако ја освојам аукцијата оние 5 евра автоматски ќе ми се наплатат,ама сакав да прашам овие 8.5 евра за поштарина како ќе ми се наплат.Јас ќе треба да му ги пратам преку пејПал дополнително или...?Прв пат користам Ebay и ПејПал.Автоматски си префрла пари, од тебе ќе биде побарано само да се логираш на Paypal и толку, се друго автоматски се прави (од банка, одат парите до eBay преку Paypal).
Во тоа спаѓа и нивна поштарина (Shipping) доколку ја има. А кај нас, можат да ти земат некои 100 ден. кога ќе ти стигне на врата пакетот, зависи колкава големина е и дали го отвориле на царина.
Се вкупно се плаќа од еднаш. Значи ќе му платиш одма 13.5 евра (ако биде 5 евра аукцијата и 8.5 евра поштарина).Сакам да купам нешто во вредност од 5 евра на италиајнскиот Ebay.За лица од странство требаше да се контактира продавачот за да каже колку кошта поштарина.За Мк ми пиша дека ќе ме фати 8.5 евра.Ако ја освојам аукцијата оние 5 евра автоматски ќе ми се наплатат,ама сакав да прашам овие 8.5 евра за поштарина како ќе ми се наплат.Јас ќе треба да му ги пратам преку пејПал дополнително или...?Прв пат користам Ebay и ПејПал.
5-7 денаmoze nekoj da mi kaze za kolku vreme ke gi imam parite na karticka napraiv withdraw, na paypal pisuva completed, a pominaa 2 ipol dena i uste gi nemam
а колку беше реалната цена на продуктот ??Пример, јас на аукција имам неколку пати ќарено и платено по 0.02 или 0.05 долари (едното имаше поштарина од 3 долари)
Едното беше кулер за лаптоп се закачува од позади на решетките и го влече/исфрла топлиот воздух ефективно. Тоа беше 0.03 со 2 или 3 долари пратка, а другото е USB card reader за кој платив 0.02 долари со бесплатна испоракаа колку беше реалната цена на продуктот ??
јас неколку пати се имав заебавано со аукции и 99.999 % секогаш се постигнуваше реалната цена. така да едноставно не ми се исплаќало да се замарам. ама кој има нерви и време нека наддава.
не не во ред тоа. колку им беше реална цена ако ги купуваш без наддавање. тоа прашувам. пошто тие неколку пати кога сум се наддавал евентуално цената ке стигнеше многу блиску или ке беше иста со реалната која можеш да ја најдеш и без аукција. евентулано 2-3 долари разлика и тоа на 30- 40 долари,така да од моја гледна точка едноствано не се замарав.Едното беше кулер за лаптоп се закачува од позади на решетките и го влече/исфрла топлиот воздух ефективно. Тоа беше 0.03 со 2 или 3 долари пратка, а другото е USB card reader за кој платив 0.02 долари со бесплатна испорака![]()