PayPal (официјална тема)

Член од
10 февруари 2013
Мислења
240
Поени од реакции
80
Ако повторно внесеш македонска адреса не би требало да биде проблем, можеби си се преселил во меѓувреме, па затоа ја менуваш адресата.

Но за тоа не мораш да регистрираш нова PayPal корисничка сметка, можеш и на постоечката PayPal корисничка сметка да ја внесеш новата адреса - под услов да е во Македонија, се разбира.
Да ама не можам да внесам друга адреса затоа што не дава да примаш пари во Македонија.Поентата беше да регистрирам Пејпал на друга адреса надвор од Македонија
 
Член од
24 април 2008
Мислења
9.101
Поени од реакции
8.439
Да ама не можам да внесам друга адреса затоа што не дава да примаш пари во Македонија.Поентата беше да регистрирам Пејпал на друга адреса надвор од Македонија
За таа цел ќе мораш да се регистрираш на словенечкиот PayPal или на некој друг странски PayPal, но PayPal има политика на чување на податоци со која е предвидено да ги чуваат податоците за избришаните кориснички сметки во наредните 1 или 2 години, што значи дека дури и да ја избришеш корисничката сметка на македонскиот PayPal, словенечкиот PayPal или било кој друг странски PayPal ќе знае дека таа картичка била користена на македонскиот PayPal и сигурно ќе ти ја одбие истата.

Мој совет ти е да извадиш нова картичка, или ако наскоро ти истече сегашната картичка, да ја избришеш картичката од македонскиот PayPal и да ја избришеш корисничката сметка на македонскиот PayPal, па откако ќе ти издаде банката нова картичка, со таа нова картичка да се регистрираш на словенечкиот PayPal или на некој друг странски PayPal.
 
Член од
9 април 2008
Мислења
5
Поени од реакции
14
Во врска со лимитот ... Јас вадам околу 4-5000 долари годишно од „словенечки“ PayPal на сметка од НЛБ Банка. Никогаш не ми побарале некое посебно верифицирање.
Лимитот што го гледам на мојот PayPal е од 500 EUR дневно... Дали кај вашите акаунти е поинаку?


Покрај картичка од НЛБ Банка, имам врзано мастеркард картичка од payoneer, сепак не правам никакви трансакции помеѓу PayPal и payoneer... таа ја ставив на времето, као за да имам избор.. можеби поради неа немам дополнителни верификации...
 
Член од
21 февруари 2012
Мислења
1.635
Поени од реакции
860
Поинаку е.

Од тоа што го гледам кај тебе изгледа како веќе да ти е верифициран.
Кога го имаш отворено акаунтот, од одамна или сега скоро?

Јас мојот го имам отворено 2014г, преку Словенија со картичка од NLB.
 
Член од
19 февруари 2015
Мислења
1.766
Поени од реакции
2.074
Поинаку е.

Од тоа што го гледам кај тебе изгледа како веќе да ти е верифициран.
Кога го имаш отворено акаунтот, од одамна или сега скоро?

Јас мојот го имам отворено 2014г, преку Словенија со картичка од NLB.
Oва е годишен лимит, он прашува за дневен колку може да повлече на картица[DOUBLEPOST=1505755517][/DOUBLEPOST]
Во врска со лимитот ... Јас вадам околу 4-5000 долари годишно од „словенечки“ PayPal на сметка од НЛБ Банка. Никогаш не ми побарале некое посебно верифицирање.
Лимитот што го гледам на мојот PayPal е од 500 EUR дневно... Дали кај вашите акаунти е поинаку?


Покрај картичка од НЛБ Банка, имам врзано мастеркард картичка од payoneer, сепак не правам никакви трансакции помеѓу PayPal и payoneer... таа ја ставив на времето, као за да имам избор.. можеби поради неа немам дополнителни верификации...
Верифицирање е да се тегне годишниот лимит , за дневен треба да се јавиш на подршка , само треба да ти е 100 посто леџит а не од друга држава со мк картица
 
Последно уредено:
Член од
21 февруари 2012
Мислења
1.635
Поени од реакции
860
Oва е годишен лимит, он прашува за дневен колку може да повлече на картица[DOUBLEPOST=1505755517][/DOUBLEPOST]
Верифицирање е да се тегне годишниот лимит , за дневен треба да се јавиш на подршка , само треба да ти е 100 посто леџит а не од друга држава со мк картица
Го разбирам што прашува, ти не разбираш јас што прашувам. :)
Тој вели дека неговиот пејпал не е верифициран, а прима суми над 2500, јас го прашувам кога му е регистриран, во смисла ако е многу одамна можеби тогаш проаѓало такво нешто или пак да не им текнало да го тргнат годишниот лимит за нови акаунти. Или да не има некоја финта за верифицирање.
 
Член од
24 април 2008
Мислења
9.101
Поени од реакции
8.439
Zasto Paypal ne prifakja Mastro debitna karticka od NLB Tutunska?
Затоа што речиси ниту еден веб сајт или Интернет сервис не прифаќа повеќе Maestro картички, и тоа со години, ако не и со децении.

Maestro се лесни за крадење бидејќи претежно ги користат пензионерите, и затоа речиси ниту еден веб сајт или Интернет сервис не прифаќа Maestro картички бидејќи неретко се има случувано купувачот да плаќа со украдена картичка.

Треба да си извадиш Visa Electron дебитна картичка од НЛБ Банка - повеќе не се вика НЛБ Тутунска Банка, туку само НЛБ Банка.

Кога ќе ти ја дадат на користење новата Visa Electron дебитна картичка, слободно врати им ја Maestro дебитната картичка и откажи ја истата, воопшто нема да ти треба.
 
Последно уредено:
Член од
19 јуни 2014
Мислења
168
Поени од реакции
129
Затоа што речиси ниту еден веб сајт или Интернет сервис не прифаќа повеќе Maestro картички, и тоа со години, ако не и со децении.

Maestro се лесни за крадење бидејќи претежно ги користат пензионерите, и затоа речиси ниту еден веб сајт или Интернет сервис не прифаќа Maestro картички бидејќи неретко се има случувано купувачот да плаќа со украдена картичка.

Треба да си извадиш Visa Electron дебитна картичка од НЛБ Банка - повеќе не се вика НЛБ Тутунска Банка, туку само НЛБ Банка.

Кога ќе ти ја дадат на користење новата Visa Electron дебитна картичка, слободно врати им ја Maestro дебитната картичка и откажи ја истата, воопшто нема да ти треба.
A bas potencirav za sto ke mi ja treba kartickata i klosarot mi zaokruzi Maestro. Se mislam u druga banka da izvadam nova. Drugar si plakja sve normalno so MasterCard. Spored tebe koja e podobra? Visa ili MC?
 
Член од
24 април 2008
Мислења
9.101
Поени од реакции
8.439
A bas potencirav za sto ke mi ja treba kartickata i klosarot mi zaokruzi Maestro. Se mislam u druga banka da izvadam nova. Drugar si plakja sve normalno so MasterCard. Spored tebe koja e podobra? Visa ili MC?
Секогаш прават така, или речиси секогаш, полесно е да си припишеш заслуги за нов корисник или постоечки корисник кој повторно дошол кај тебе да поднесе барање за услуга - во овој случај барање за нова картичка. За сите активности на вработените се води компјутерска евиденција, во нивна корист е да имаат повеќе активности, за да се омрсат со поголем бонус кога ќе им пристигне месечната плата на почетокот од наредниот месец, бидејќи знае дека повторно ќе дојдеш и ќе поднесеш барање за нова картичка.

Инаку, PayPal ги прифаќа сите MasterCard и Visa картички - и дебитни и кредитни - единствено е важно картичката да може да се користи на Интернет, односно да доаѓа со CVV2 или CVC код на задната страна од картичката до полето за своерачен потпис.

НЛБ Банка од пред некоја година почна да издава MasterCard дебитни картички, а до тогаш сите се навикнавме на Visa Electron дебитните картички бидејќи од поодамна ги издаваат.

Така да, без разлика дали ќе извадиш Visa Electron дебитна картичка или MasterCard дебитна картичка, се додека картичката може да се користи на Интернет, било која MasterCard или Visa картичка ќе ти заврши работа.

Ако имаш проблем во локалната експозитура на НЛБ Банка и не сакаат да ти дадат да пополниш барање за издавање на Visa Electron дебитна картичка со оправдание дека не издаваат повеќе такви картички, тогаш појди во експозитурата на НЛБ Банка во ГТЦ Скопје наспроти кеј на Вардар, таму сигурно ќе ти дадат да пополниш барање за издавање на Visa Electron дебитна картичка.

Или кажи им дека сакаш да користиш Макси Клик пакет за НЛБ Клик, тој доаѓа со електронски токен кој чини 750 денари кои се плаќаат кога поднесуваш барање за Макси Клик, а работи само со Visa Electron дебитна картичка и во тој случај ќе мораат да ти дадат да пополниш барање за издавање на Visa Electron дебитна картичка.
 
S

staycalm

Гостин
Секогаш прават така, или речиси секогаш, полесно е да си припишеш заслуги за нов корисник или постоечки корисник кој повторно дошол кај тебе да поднесе барање за услуга - во овој случај барање за нова картичка. За сите активности на вработените се води компјутерска евиденција, во нивна корист е да имаат повеќе активности, за да се омрсат со поголем бонус кога ќе им пристигне месечната плата на почетокот од наредниот месец, бидејќи знае дека повторно ќе дојдеш и ќе поднесеш барање за нова картичка.

Инаку, PayPal ги прифаќа сите MasterCard и Visa картички - и дебитни и кредитни - единствено е важно картичката да може да се користи на Интернет, односно да доаѓа со CVV2 или CVC код на задната страна од картичката до полето за своерачен потпис.

НЛБ Банка од пред некоја година почна да издава MasterCard дебитни картички, а до тогаш сите се навикнавме на Visa Electron дебитните картички бидејќи од поодамна ги издаваат.

Така да, без разлика дали ќе извадиш Visa Electron дебитна картичка или MasterCard дебитна картичка, се додека картичката може да се користи на Интернет, било која MasterCard или Visa картичка ќе ти заврши работа.

Ако имаш проблем во локалната експозитура на НЛБ Банка и не сакаат да ти дадат да пополниш барање за издавање на Visa Electron дебитна картичка со оправдание дека не издаваат повеќе такви картички, тогаш појди во експозитурата на НЛБ Банка во ГТЦ Скопје наспроти кеј на Вардар, таму сигурно ќе ти дадат да пополниш барање за издавање на Visa Electron дебитна картичка.

Или кажи им дека сакаш да користиш Макси Клик пакет за НЛБ Клик, тој доаѓа со електронски токен кој чини 750 денари кои се плаќаат кога поднесуваш барање за Макси Клик, а работи само со Visa Electron дебитна картичка и во тој случај ќе мораат да ти дадат да пополниш барање за издавање на Visa Electron дебитна картичка.
Ја прва шо ја извадив беше Visa и пред некој месец идев да вадам Maestro, не знам зошто ама таа ко да не сакаше да зеам, ме прашуваше зошто ми треба маестро :icon_lol:
 
Член од
24 април 2008
Мислења
9.101
Поени од реакции
8.439
Ја прва шо ја извадив беше Visa и пред некој месец идев да вадам Maestro, не знам зошто ама таа ко да не сакаше да зеам, ме прашуваше зошто ми треба маестро :icon_lol:
Така ти се погодило, или можеби таква е експозитурата - ти го даваат тоа што го бараш.
 
Член од
21 февруари 2012
Мислења
1.635
Поени од реакции
860
Инаку во меѓувреме и кај мене се тргнаа годишните лимити без ништо да правам.
Сега имам само дневен лимит од 500е.
Дали некој скоро повлекувал пари за да потврди дали навистина е тргнат годишниот лимит?
 

Kajgana Shop

На врв Bottom