A bas potencirav za sto ke mi ja treba kartickata i klosarot mi zaokruzi Maestro. Se mislam u druga banka da izvadam nova. Drugar si plakja sve normalno so MasterCard. Spored tebe koja e podobra? Visa ili MC?
Секогаш прават така, или речиси секогаш, полесно е да си припишеш заслуги за нов корисник или постоечки корисник кој повторно дошол кај тебе да поднесе барање за услуга - во овој случај барање за нова картичка. За сите активности на вработените се води компјутерска евиденција, во нивна корист е да имаат повеќе активности, за да се омрсат со поголем бонус кога ќе им пристигне месечната плата на почетокот од наредниот месец, бидејќи знае дека повторно ќе дојдеш и ќе поднесеш барање за нова картичка.
Инаку, PayPal ги прифаќа сите MasterCard и Visa картички - и дебитни и кредитни - единствено е важно картичката да може да се користи на Интернет, односно да доаѓа со CVV2 или CVC код на задната страна од картичката до полето за своерачен потпис.
НЛБ Банка од пред некоја година почна да издава MasterCard дебитни картички, а до тогаш сите се навикнавме на Visa Electron дебитните картички бидејќи од поодамна ги издаваат.
Така да, без разлика дали ќе извадиш Visa Electron дебитна картичка или MasterCard дебитна картичка, се додека картичката може да се користи на Интернет, било која MasterCard или Visa картичка ќе ти заврши работа.
Ако имаш проблем во локалната експозитура на НЛБ Банка и не сакаат да ти дадат да пополниш барање за издавање на Visa Electron дебитна картичка со оправдание дека не издаваат повеќе такви картички, тогаш појди во експозитурата на НЛБ Банка во ГТЦ Скопје наспроти кеј на Вардар, таму сигурно ќе ти дадат да пополниш барање за издавање на Visa Electron дебитна картичка.
Или кажи им дека сакаш да користиш Макси Клик пакет за НЛБ Клик, тој доаѓа со електронски токен кој чини 750 денари кои се плаќаат кога поднесуваш барање за Макси Клик, а работи само со Visa Electron дебитна картичка и во тој случај ќе мораат да ти дадат да пополниш барање за издавање на Visa Electron дебитна картичка.