Уффф одамна го правев сум заборавил изгуглај можеби има гајд.Абе луѓе како вадите словенски PayPal ? Ке сака некој да ми објасни?
Те излажале.Дека ми кажаа дека неможело ни да ти праќаат.
Преку македонскиот PayPal може само да се купува, односно само да се праќаат пари, но не може да се продава, односно да се примаат пари.Пред некој ден направив PayPal и ја верицифирав картичката моја на страната, сега ме интересира знам дека неможам од Paypal да вадам пари, дали може да ми пратат пари ? Дека ми кажаа дека неможело ни да ти праќаат .
Добро и сеа направив јас PayPal ама се стаив адреса, земја Македонија, некако може да се смени тоа дека треба да ми пратат кеш од др. земја ама на PayPal, дајте некој совет што да направам. па ке пуштиме нешто и за васПреку македонскиот PayPal може само да се купува, односно само да се праќаат пари, но не може да се продава, односно да се примаат пари.
Преку словенечкиот PayPal од друга страна, со Visa Electron дебитна картичка од НЛБ Банка - поранешна НЛБ Тутунска Банка, може и да се купува, односно да се праќаат пари, и да се продава, односно да се примаат пари, но има граница од 2.000 евра годишно на парите кои можат да се примат во текот на годината.
Доколку примиш повеќе од 2.000 евра во текот на годината преку словенечкиот PayPal, ќе ти побара да испратиш дигитална фотокопија од возачка дозвола или пасош за да докажеш дека си словенечки државјанин, или во спротивно до крајот на годината нема да можеш да повлекуваш пари.
Ако си се регистрирал на македонскиот PayPal не можеш да примаш пари, можеш само да праќаш пари.Добро и сеа направив јас PayPal ама се стаив адреса, земја Македонија, некако може да се смени тоа дека треба да ми пратат кеш од др. земја ама на PayPal, дајте некој совет што да направам. па ке пуштиме нешто и за вас
Иначе и ако ставиш таму во Словенија дека ти е PayPal-ot и нарачаш нешто од нет каде ке пристигне тоа ?
za da ti pratat kesh imas opcii i preku moneysend mastercard ili visa fastfund. isto taka moneygram i western union. site se legalni transakcii.Иначе и ако ставиш таму во Словенија дека ти е PayPal-ot и нарачаш нешто од нет каде ке пристигне тоа ?[DOUBLEPOST=1485305297][/DOUBLEPOST]
Добро и сеа направив јас PayPal ама се стаив адреса, земја Македонија, некако може да се смени тоа дека треба да ми пратат кеш од др. земја ама на PayPal, дајте некој совет што да направам. па ке пуштиме нешто и за вас
Иначе и ако ставиш таму во Словенија дека ти е PayPal-ot и нарачаш нешто од нет каде ке пристигне тоа ?
Да ја следеше воопшто темава - барем последниве 5 страници, воопшто не ќе го поставуваше тоа прашање.може ли со дебитна Виса картичка на НЛБ да се плаќа на И-беј ( пајпал) ?? Ми доаѓаат реклами од И-беј дека може и со мк Виса картички да се плаќа преку ПајПал, но не знам дали има некој дополнителен трошок ??