Патување во Египет

• Креатор на темата Креатор на темата Themacedon
  • Време на започнување Време на започнување
Плавуша не сум, ама сум многу бесна бринета, ако некој ме иритира и нервира. Судејќи по наравот на народот, не верувам дека некој од таму би бил супер кул, мирен и релаксиран покрај мене.

Него, не ми кажавте, дали стварно е толку многу жешко во јули? Дали стварно не се издржува? Сакам да ги видам пирамидите и да одам на сафарито, ама веќе неколку души ми кажаа дека било премногу жешко во јули и тоа било тешко остварливо.
Ако сакаш да одиш Хургада за одмор само од ноември-април.Хотел до море Makadi beach All inclusive и уживај.Немаш никаков контакт со домаќините освен тие шо работат во хотелот.

Последно уредено:
Нема проблем, за бесна бринета тука сум, што треба.
дали уште купуваат плавуши, пред 10 години кога бев, вика една плавуша = 3 камили..
е сега падна цена на камили од 20,000$ на 5000$, тоа е лошо :icon_mrgr:...

дали уште купуваат плавуши, пред 10 години кога бев, вика една плавуша = 3 камили..
е сега падна цена на камили од 20,000$ на 5000$, тоа е лошо :icon_mrgr:...
Сеа друга приказна било. Мажи продавале, ако не ги слушаат жените.
Други времиња, јбг.

Ако сакаш да одиш Хургада за одмор само од ноември-април.Хотел до море Makadi beach All inclusive и уживај.Немаш никаков контакт со домаќините освен тие шо работат во хотелот.
убаво е и во септември и октомври...а колку знам последната чартер тура од Скопје беше од 11 октомври, веројатно заради мал интерес...
б.т.в. сега во Хургада е 29степени, а денес ќе биде 32/21степен, утре прогнозираат 34/22...

Добро е да се оди во Хургада почеток на јуни месец на одмор?

Добро е да се оди во Хургада почеток на јуни месец на одмор?
Да. Јули и август избегнувај ако не сакаш многу жешко.
Јас бев почеток на септември и пекол беше.

Последно уредено:
Да не бил некој за Хургада во своја организација, без агенција?
Пробувам сам да организирам нешто, ама авионските карти ем се изгор, ем патувањето трае 20+ часови.

Пробувам сам да организирам нешто, ама авионските карти ем се изгор, ем патувањето трае 20+ часови.
aj odi si preku agencija

Да, дека има милион опции во моментот. Дај некој стварно со искуство да сподели, не ми се читат глупости.

patot ke ti bide problem se drugo e lesno. jas obicno odam preku dubai imase dosta direktni letovi bar pred krizata. vidi i dali ima nesto direktno preku istanbul. druga opcija ti e da ides prvo do kairo ili aleksandrija ako imas podobra konekcija prosetaj prvo tamu, vidi piramidi, muzei pa sibaj nadolu ili idi na drugo mesto.

za smestaj gledaj go i sahl hasheesh, toa ti e na 30tina km od hurgada i e bolja opcija za prestoj a vo svoj rezim moze i polesno da najdes prestoj...

ti si avanturist hahaha, obavezno vidi ako mozes da isteras krstarenje po nilot. vredi za site pari a veruvam sega ke bide dzabalak

Дај некој стварно со искуство да сподели
Тоа и правам екшли. Затоа ти велам да размислиш.

Јас сум со ужасно лошо искуство од Хургада, па сеа...
А како би пошол сам без агенција... за тоа не можам да ти помогнам.

И не се глупости ако некој ти сугерира да одиш преку агенција, биди конструктивен.

И не се глупости ако некој ти сугерира да одиш преку агенција, биди конструктивен.
Не викам дека се глупости, едната опција ми е таа, сакам да ја разгледам и другата.

Може да го образложиш лошото искуство другар?

Јас не сум бил досега и не знам дали би сакал да одам. Читам доста негативни коментари и досега гледам повеќе cons отколку pros за Египет.

Back
На врв Bottom