Парк?

• Креатор на темата Креатор на темата mary_jane
  • Време на започнување Време на започнување
Tikvi4ka напиша:
ne znam... zamene e glupavo stikli v park... covece.. ima kaj da se nosat stikli
Некои да можат би облекле штикли и кога се тушираат...

Tikvi4ka напиша:
covece .. so stikli v park? sve imam cueno.. ali ova nikad nema ni da go cujam pak a veruvam najmnogu deka nem,a da go vidam
A ти текнуе дека повеќето што со штикли одат во парк (често и јас спаѓам во тие) немаат намера да седат на трева и да газат по земја туку едноставно одат во дискотеките? :helou:

Па види сега може до негде е убао,а и баш не е ние сега као тинејгери ни е супер ај кажете ми вие да би биле родители дали вашите деца би сакале да седат на такви темни места , парк или нешо слично ако знаете дека таму одат џанкери и слично.
Дајте ве МОЛАМ:nenene:

Мацко напиша:
Па види сега може до негде е убао,а и баш не е ние сега као тинејгери ни е супер ај кажете ми вие да би биле родители дали вашите деца би сакале да седат на такви темни места , парк или нешо слично ако знаете дека таму одат џанкери и слично.
Дајте ве МОЛАМ:nenene:

Е, да... среќа што нема дроги ни по кафичи, ни по дискотеки.. не дај боже по станови и куќи... па можат родителите коишто не успеале да ги научат децата дали и колку треба да си играат со дроги да спијат мирно.

Скулгрл напиша:
A ти текнуе дека повеќето што со штикли одат во парк (често и јас спаѓам во тие) немаат намера да седат на трева и да газат по земја туку едноставно одат во дискотеките? :helou:
да и јас имам приметено,али веруј ми Скул има цури со штиклици у парк што седат на треви т.е-не,се извињавам,они седат на сепариња ljubov

Mesaja напиша:
А мене па баш ми е боље коа пијам, барем расположен ќе си идам накај дома...

Ако неможеш да се расположиш ако не си стуупче, искрено сочувство.
Тоа е дебилното у парк-излегувањето и за несреќа има бааги такви на кои им треба расположение и негде кенкајќи да си ги удават фрустрациите со кои не се храбри да се соочат (а понекогаш се предизвикани од -фенси- стиловите кои всушност длабоко ги посакуваат), и од копиљаците и од некопиљаците (значи, повозрасни, и уште исто фураат, а тоа сигурно нешто кажува!). :tapp:

Но тоа не е се во тој филм.
Логично гледано, алтернативната младина чии индивидуи се на почетокот од своето изградување, мора од некаде да почне.
Се седи по паркови, се свири, се пие, се пуши, се зближува, се конкурира, се дебатира, се варат тешки филозофии, се менуваат мислења, се добиваат идеи, се здружуваат луѓе со иста цел, се подигаат проекти, се смислуваат промени. Но и тоа завршува некогаш, и секој да го најде своето место. За жал има и такви шо вечно ќе заглават на тој стадиум. Дотогаш стасуваат нови генерации и се започнува одново.

Битно, барем во мојов град, ова Е сигурно подоброто.

Градот ноќе се претвора во зовриен мравјалник и се дели на два реона, дури и прејасно преградени: кафичите и улиците за шетња горе и парковите доле.
А горе има само и само кич, прерано пораснати деца на потпетици, уште кич, трачеви трачеви трачеви. Се ставаат маските и ѕидовите, се кријат недостатоците. Се парадира некое време.
И потоа сите одат да си легнат.

Parkot e super pogotovo za sega vo leto. Najubavo e, ladno, duvka, meraci. Ama tesko se doaga do alkohol. Mora da najdes nekoj so licna karta za da ti kupi ama nema veze. Stvarno e top.

Сега се вратив од парк,и како и секогаш супер си поминувам,со или без пиење.

Goddess of Chaos напиша:
Ако неможеш да се расположиш ако не си стуупче, искрено сочувство.

Коа ќе си у парк од февруари и отвараш сезона со 5 другари, и уште продолжуваш да идеш до септември, стварно досадно станува...
Баш тоа вчера ми се деси, сватиф колку стана тапа у парк коа си од февруари таму, без разлика дали го пиеш трилитарското црвено гомно, пардон, вино, или пиво, или уопште не пиеш...
И сигурно дека ако сакам да се расположам ќе пијам, па ќе се заебаам со другари... и најбитното, многу боље ми е да идам малце фатен од парк пешки до Ѓорче, пошо стално паѓаат заебанциите у пијано друштво...

vcera bev i u disko (15 minuti se dodeka ne se razocarav i si nabiv kompleks deka sum stara) i u park... kade sto si pominav super...

Tikvi4ka напиша:
vcera bev i u disko (15 minuti se dodeka ne se razocarav i si nabiv kompleks deka sum stara) i u park... kade sto si pominav super...
Ти со твоите 18 години си си набила комплекс дека си стара?
Совет: полнолетна си, немој сеуште да искачаш на џиниор диско забави, постои и сениор :)

Јас редовно одам во парк.. одлично место е и преку ден па и на вечер.. пред одење во кафичи и после тоа.. Се собираме другари.. заебанции пиење.. И со девојката кога сакаш да излезиш некаде.. паркот е одлично место за тоа..

meazza напиша:
Јас редовно одам во парк.. одлично место е и преку ден па и на вечер.. пред одење во кафичи и после тоа.. Се собираме другари.. заебанции пиење.. И со девојката кога сакаш да излезиш некаде.. паркот е одлично место за тоа..

Hahaha... да.. на 45 степени... ако идеш цел мокар, и у ранец носиш 2 литра вода, онда може... али пак, ќе цркнеш..

Мистичен напиша:
Ти со твоите 18 години си си набила комплекс дека си стара?
Совет: полнолетна си, немој сеуште да искачаш на џиниор диско забави, постои и сениор :)
нема врска шо постои сениор, и мене ми се има десено истото,да отидам пред дискотека и да видам 13-14 годишни фуфици,подотерани од ја шо бев на матура и попијани од мене pijano:vozbud:така да никој веке не глеа сениор јуниро :wink:

mary_jane напиша:
нема врска шо постои сениор, и мене ми се има десено истото,да отидам пред дискотека и да видам 13-14 годишни фуфици,подотерани од ја шо бев на матура и попијани од мене pijano:vozbud:така да никој веке не глеа сениор јуниро :wink:

Е па затоа треба во секој дискотека да се бара лична карта и тоа стварно да се почитува(ноу лична карта-ноу дискотека,за сениор зборам) па да видам дали ќе можат да влезат.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom