Парите и љубовта

• Креатор на темата Креатор на темата The`bItCh
  • Време на започнување Време на започнување

што ви е пред се?

• Вкупно гласачи
    237
Tatko mi i majka mi koga se zemale bile siromasni. Za da izdrzuvaat semejstvo so dve deca(mene i brat mi), tatko mi odel po rabota, majka mi ne cuvala. Se zadrzuval i po 3 meseca na pat za da prehrani semejstvo. Majka mi trebalo da otide da bara drug maz zatoa sto tatko mi ja zemal a nemal pari? Ubava bila na vremeto, zgodna bila(od sliki sto sum gledal) :) mozela da naceka takva sansa...Ste nacekale site na roditelite ebago i odma krekate...a takvi izjavi od tipot moi pari, negovi pari ne drzat. Toa ne e brak!!! Stom se krijat pari vo brakot, ebi mu brakot osven ako e brak po onie evropski gledista. Nema tuka dali zenata sakala da bide nezavisna ili obratnoto. Parite stojat na kupce i report od dvete strani koj kolku zemal denes i za sto gi potrosil. A ubavo e da skries pari vo idnina za drugi raboti. Kako da go iznenadis mazot na primer so nekoj podarok ili nesto treto. A ne zatoa sto "da bides nezavisna".

VMRO напиша:
Tatko mi i majka mi koga se zemale bile siromasni. Za da izdrzuvaat semejstvo so dve deca(mene i brat mi), tatko mi odel po rabota, majka mi ne cuvala. Se zadrzuval i po 3 meseca na pat za da prehrani semejstvo. Majka mi trebalo da otide da bara drug maz zatoa sto tatko mi ja zemal a nemal pari? Ubava bila na vremeto, zgodna bila(od sliki sto sum gledal) :) mozela da naceka takva sansa...Ste nacekale site na roditelite ebago i odma krekate...a takvi izjavi od tipot moi pari, negovi pari ne drzat. Toa ne e brak!!! Stom se krijat pari vo brakot, ebi mu brakot osven ako e brak po onie evropski gledista. Nema tuka dali zenata sakala da bide nezavisna ili obratnoto. Parite stojat na kupce i report od dvete strani koj kolku zemal denes i za sto gi potrosil. A ubavo e da skries pari vo idnina za drugi raboti. Kako da go iznenadis mazot na primer so nekoj podarok ili nesto treto. A ne zatoa sto "da bides nezavisna".
Хах,
не ми кажувај на мене за почетоците на твоите, пошо исти се како и на моите.
Кога моите се зеле, татко ми бил богат, доста богат човек, неговите само што вратени од Австралија, значи пари на купче. Спротивно од тоа, мајка ми убава, млада. згодна меѓутоа СИРОМАШНА.
На татко ми неговите никако не можеле да прифатат дека мајка ми е сиромашна (има и ред други причини, али премногу лично за на форум)
, па не му дале скршен денар на татко ми. Се земале моите што се земале, немале пари значи и полека полека почнале да работат и дошле до она што се денес. Јас до 6 години, живеев во куќа од 70 квадрати со две собчиња, и знам каков е тој посиромашен живот и знам каков е овој понормален живот. Токму затоа го бирам нормалниов. Во секој поглед е подобар.:kafe:
И едно нешто...чим сум го зела веќе за маж, нема МОЕ или ТВОЕ. Се е заедничко, вклучувајќи ги и парите!!

Сите пари на овој свет не можат да ти ја купат љубовта... Кај што има пари, не значи дека по дифолт има и љубов..

Ама без пари, љубовта исчезнува. За жал тоа е реалноста, ама љубобвта во сиромаштија, не опстојува па тоа ти е... А стечајци, сиромашни и невработени? Ако е он/она заљубен во партнерот, многу силно, ќе најде работа која што ќе придонесува за нормален живот, и нема да кука дека “државата е крива“...

Јас можам да ви кажам од мачки аспект гледано. Каква и ситуација да дое, жена ми ќе има доволно цел живот!!!

Многу пари? Сите пари на светов? ммммммм

Јас мислам дека:

Љубов се купува со пари.
Здравје се купува со пари.
Пари се купуваат со пари.
Женски/Дечковци се купуваат со пари.

ај побунете се, ве молам...

суги напиша:
Многу пари? Сите пари на светов? ммммммм

Јас мислам дека:

Љубов се купува со пари.
Здравје се купува со пари.
Пари се купуваат со пари.
Женски/Дечковци се купуваат со пари.

ај побунете се, ве молам...

heh nema potreba za bunenje.toa si e prava vistina.ke vi dadam i pr:

Imam bratucetka koja sto e (odnosno bese)ubava devojka.znaete sto mislam so toa ubava.Mozese da odi so koj sakase i se pustaa mnogu deckovci od razni tipovi(bogati,siromasi...).No za zal i taa bese siromasna no mnogu ubava.Odbi eden kup deckovci koj sto i se pustaa pred se ovde gi stavam bogatite i se mazi so eden siromav.Go sakala demek:lud: :lud:
i sto se sluci sega...Tipot e v zatvor a taa raboti kako sivacka za minimalec.nema sto da jadat i postojano odi kaj majka i koja nema dovolno i za sebe.Celata se zapusti.Ima 23-4 godini a izgleda kako baba.
Koga mozese da bide velika gospoga taa se resi za ljubovta::ija:
a da se mazese za nekoe bogato tipce(sto i mozese da go stori) ke bese i posmirena i nemase da mora da raboti i sekako ke bese poceneta vo gradot a ne da lici na nekoja baba na 20-ina godini.
MONEY MAKES THE WORLD GO ROUND.
LOVE JUST MAKES IT SAFER PLACE.:je: :je:

Pa bitni se parite ama ne presudni, ama ako nema pari i uste ne e ambiciozna ne bi idel so takva. Znaci bitno e da ima volja i zelba za napredok:) A deka ako posle izvesno vreme ne se sozdadat pari ke ima problemi vo brakot(dokolku se zemete) toa e fakt.

I da dodam na krajot i ke raskinete ke se razvedete a demek povodot ke bide drugo ama pricinata ke se parite.

прво многу сте забегале од темата,второ,јас потекнувам од многу богата фамилија,како сакате реагирајте на ова али така е,али моите ме имаат научено да ги ценам парите ко што треба,а за некое чудо сум имала дечко од најниска класа,значи буквално немал ни по 20 ден у џеб,а сепак било ок и никад не сум се осеќала засегната или искористена,и вака или така сме наоѓале начин да си поминеме најубаво,и знаев дека ме сака ради мене а не ради парите,значи од искуство сметам дека парите не се некој битен фактор у врска,барем сега за сега не се.
Офчар напиша:
И ја не би сакал да имам сиромава девојка, колку и да се правам космополит и без предрасуди. Од проста причина што прво никогаш нема да бидам сигурен дали таа ме сака ради мене или ради тоа што сум значително погоре на скалилото од неа, и никогаш нема да се помирам со тоа дека се` е на моја одговорност.
:icon_eek:

Животот не го гледам низ парите...па така и мојот избор не беше гледан од тој аспект...никогаш не ми било важно дали мојот избраник имал пари и други материјални нешта...сум имала дечковци со многу пари на кои никогаш не им било проблем било што во животот, а и такви кои немале 20 ден во џеб...но една работа имам забележано, а тоа е дека ако некој цврсто те сака и сака да биде со тебе ке направи се за да ти го направи денот поубав од вчера...некогаш повеке ме задоволуваа ситни работи и мали гестови кои ме правеа срекна и се чувствував пресрекна кога некои од тие кои немаа денар во џеб некако се снашле и ми подариле нешто или ме извадиле на вечера и сл.
Се венчав за човек кој во моментот немаше работа, во почеток живеевме со 6000 ден. месечно кои самата ги заработував и никогаш немавме проблеми,а ниту љубовта исчезна...со текот на времето со голем труд достигнавме нешто и се стремиме за повеке, не од гледна точка да имаме повеке пари туку да си го олесниме животот и да си пружиме некои работи за кои и двајцата копнееме...со сите проблеми се соочувавме и двајцата и сите проблеми ги решававме и решаваме заеднички...но никогаш љубовта не исчезна...сето тоа го зацврсти нашиот брак и сега кога парите не се проблем за нормален живот размислуваме за други нешта...

Човекот на Вашиот живот е еден, немојте да го отфрлите поради парите...парите доагаат кога тогаш, а човекот ако го отфрлите заминува и не се врака.

Толку од мене.

Многу пати сум кажал што мислам за парите у животот па и овде само ке спомнам дека не е се во парите.Ако имам слога и љубов,за парите е најмал проблем.Ке се снајдеме некако.

Баш парите со љубовта немаат врска.Многу од луѓето што се познати и богати се жалат на тоа дека не можат да си најдат партнер што ќе ги сака поради нивната личност,а не поради парите!
Ако некој ме сака,ќе ме прифати таков каков што сум и ќе ме сака таков,па дали јас имам пари или не тоа е најмалку битно.

If you'll spend thirty minutes a day on visualizing yourself being that successful, joyful, happy person who now has more than adequate income, you will within 21 days have been transformed by this new pattern to your thinking.

Се е до психата бе луѓе,во еден период имав многу пари во мене за луксуз и тоа добри 2 години бев стварно задоволен,ама сега ми текнува кога се прашував самиот себе-Имам пари и што сега,пак е глупо.Значи се е до психата и начинот на кој ги гледаш работите,ако размислуваш позитивно многу ќе ти е убаво во животот,секогаш ке ти е супер,ако си богат, кога ке умреш,во гробот ке си ги носиш парите? Значи ако се замарате со парите нема ништо да видите убаво во животот,ич не е убаво многу да ја тупиш работата,само ке станеш добар психопат,ништо друго,на секој човек му идат 5 минути во животот,дотогаш не се замарајте со пари и така и така кога ке се завртиш наоколу никогаш нема да имаш најмногу пари,секогаш ке има милиони побогати од тебе така да најдете друга занимација додека не сте навлегле длабоко во тој глуп филм кој само ке ве води во погрешен правец,а животот е краток,прекраток за да го уништиш.А тука верувам дека ниеден не е до толку сиромашен во мозокот за да неможе да ги разграничи тие две работи,љубов и пари.Присетете се кога бевте мали колку ви беше поубаво во животот пред да се запознаете со Луцифер(парите).Парите се отепувачка.Јас мислам дека(иако порано се бунев) дека најважно е да го најдете партнерот со кој ке се разбирате и ке имате 1000 идеи како да ја разбиете монотонијата и го направите животот интересен,па макар и ке дигнам 500гр виски,ама да уживате ,тоа е поентата,fuck the rest се е срање.

VMRO напиша:
Razgranichete dve raboti...ima devojki sto letaat po pari poradi siromastijata vo nivnoto semejstvo a ima i takvi sto sakaat da gi vidat deka izleguvaat od BMW, Mercedes, itn. itn..

Citatov go zemam samo kako pojdovna osnova za ona sto sakam da go kazam.
Ne se samo devojkite tema ovde,kolku sto jas razbrav.Zboruvame za partner/ka.

Ima i decki sto letaat po pari,koli,komfor.Takvi devojki brkaat i si go sreduvaat zivotot.Pritoa uspesno lazat deka bezgranicno gi sakaat devojkite dodeka da gi ozenat i da stasaat do parite.
E,se potoa e strasno "inteesno". Dodeka devojka mu gleda deca,kuca i ostalo,tipot lepo se zabavlja i divlja po gradov so parite na tatko i,so mercedesot na majka i...(primeri po gradov,kolku sakas).

A ima i tipovi za koi pravevme muabet vo edna druga tema.Se prodavaat sebe si,nekoi za mnogu,a nekoi na sitno.I ne od siromastija,tuku od cicijasluk i izopacenost. Zalno.

Sto ste zapnale samo po devojkite??? Aj gledajte na rabotite objektivno i od aspekt na dvata pola koga stanuva zbor za partnerstvo,zaednistvo. Pa toa partnerstvoto ne go socinuvaat samo devojkite!
Ubavo e da se zboruva kako sme nie kucki,ama ako ste objektivni,ke priznaete deka vo posledno vreme, se povece se takvi i mazite!

bibika напиша:
,se potoa e strasno "inteesno". Dodeka devojka mu gleda deca,kuca i ostalo,tipot lepo se zabavlja i divlja po gradov so parite na tatko i,so mercedesot na majka i...(primeri po gradov,kolku sakas).
!

Сигурно ќе да е така,верувај во тоа,колку години имаш ти ако сакаш да кажеш?Татко и ако направил 10 милиона евра сигурно е некој заебан па ке даде на зетот да фура со колите,да му ги троши парите и да ебе други женски хе хе хе бајки бајки,има да му мавне два шпица у гз и за уши и дома, а жената ке си најде некој попаметен шо ке ги скрие малце страстите

astrion напиша:
Сигурно ќе да е така,верувај во тоа,колку години имаш ти ако сакаш да кажеш?Татко и ако направил 10 милиона евра сигурно е некој заебан па ке даде на зетот да фура со колите,да му ги троши парите и да ебе други женски хе хе хе бајки бајки,има да му мавне два шпица у гз и за уши и дома, а жената ке си најде некој попаметен шо ке ги скрие малце страстите

Da be,gledam kako "uspesno" toa go pravi Trifun Kostovski.Veruvam i drugite tatkovci taka kako nego se snaogjaat so maskite k**vi.
Moite godini navistina ne se predmet na temava.:)

bibika напиша:
Da be,gledam kako "uspesno" toa go pravi Trifun Kostovski.Veruvam i drugite tatkovci taka kako nego se snaogjaat so maskite k**vi.
Moite godini navistina ne se predmet na temava.:)
Е кај го најде баш педеров жити се,па тој сака мушки курви:sekss: ,не викам сега дека 100 % моето мислење држи ама баш па ти како шо кажа не е така верувај,знаеш ли колку заебани има ,ти да ја бламираш керка му,абе ај не збори,---Сега друго е и двајцата да се богати ама веќе тука паѓа тезата-со на татко и парите и на мајка и мерцедесо---нема шанса бе јас да сум богат ,да имам керка и да гледам шо му била финтата на младичот има маме да му ебам:sekss: :pishtoldz :sekss:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom