Палачинки

• Креатор на темата Креатор на темата The`bItCh
  • Време на започнување Време на започнување
моите најомилени

Чоколаден крем, џем од киви (домашен), џем од јагоди, малку цимет и доста бибер. (да да бибер, по можност мешан, зелен,бел и црн)

Со се одат палачинки :)
Благи со еурокрем дефинитивно, банана, шлаг ....
А солени, со се и сешто. Стварно тестото е добро да го комбинираш со што душа ти сака. Ставаш салами, кулен, кашкавал, кечап, мајонез...па дури иам комбинирано и со тие варивата(пченка,грашок и морков)...ебате прасето ццц :D

Чоколаден крем со банана и шлаг или со мед и ореви.
Порано ги јадев со џем и сирење (слатко кисела комбинација).

Ги јадам со домашноно слатко од малини и со кремче:Д

Мх мх плачинки.Најубави ми се со крем банана и мелена плазма:)

Ги јадам со све! Само некој треба да ми ги направи :D

Зарем мораше кога ќе дојдам гладен дома во Нови мислења да ја видам темава за палачинки !?

Палачинка со нутела,банана и вишња мјааммм :)

Палачинки со еуро кремче неодоливо ми е :D

Палачинки со крем и банана внатре, одозгора шлаг и течна чоколада. Мммммммммммм... прекрасно . :D
Иначе сакам и обична палачинка само со крем.

Сакам да прашам дали може смесата за палачинки да се чува во сад и да се прави после неколку дена.Сега ке бидам студент па планирам ако може од дома да ми направат 2 литри смеса и да ја ставам во шише и потоа кога сакам да си направам палачинки(ем брзо, ем лесно)?

Сакам да прашам дали може смесата за палачинки да се чува во сад и да се прави после неколку дена.Сега ке бидам студент па планирам ако може од дома да ми направат 2 литри смеса и да ја ставам во шише и потоа кога сакам да си направам палачинки(ем брзо, ем лесно)?
Мислам дека пред малку ти одговорив на друга тема, или трипам. :confused:

Едит: еве го

prvo bi izel panirani palachinki so shunka i kashkaval, pa bi se prefrlil na onie slatkite - mmmmm milina
DSCF7176.JPG
DSCF7182.JPG

DSCF7158.JPG

watch
кажи ми како ги направи солените палачинки, внатре ставаш шунка и кашкавал, ги вртиш во ролна и со што ги поросуваш од надворешната страна. После ги ставаш во релна или пак???

кажи ми како ги направи солените палачинки, внатре ставаш шунка и кашкавал, ги вртиш во ролна и со што ги поросуваш од надворешната страна. После ги ставаш во релна или пак???

Матиш јајце и презла и во сместата ги ваљаш , па ги пржиш во загерен зејтин дур не добијат боја ко на сликата Ч)

Со еурокрем (строго црн :)), мелени бисквити, шлаг и чоколаден прелив :D И со слатко од капини се преубави :)
И солени - со шунка, кашкавал, кечап, печурки, и одозгора павлака :love:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom