Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ти пост, ја пост. Јадењево суши!Саладин ај не ми се мешај во постот![]()
КликЗИма некој искуство со правење на суши? Мислам со веќе спремните состојки што се продаваат во веро (алги, риба и ориз).
Од каде тоа дека има масло во тестенините? Мислиш на можни трагови од масло или навистина како ставка во подговотката има масло? Ако мислиш на трагови од растително или животинско масло тогаш таа веројатност ја имаш кај безмалку 100% полупроизводи (вклучувајќи ги и супите).
Ако веќе форсираш без масло тогаш строго само зеленчук и овошје на милион начини - печени, варени, печени, варени, печени, варени Х милион
Едит: кечап не се спрема со масло, така да стои како опција за „прихрана“![]()
За да не ти биде така блуткав и лош гравот, додека се вари стави повеќе кромид, еден морков и цела пиперка. Потоа испасирај ги пиперката и морковот и стави ги во гравчето...ммм прсти да излижеш, а за салата земи цвекло (да не си ја зезнеш крвта од постење) или кисели краставичкиМи сварија гравче,само што го видов ми се кренаа цревата.Комотно можеш глава да се измиеш со него)
Во тестото за тестенини се става масло.
До сега ја читав целава тема и се изнасмеав до солзи :pos2: цареви сте значи
Еве ус пат да не останам и јас без ич да ви пишам еден рецепт за сите оние кои постат со зејтин.Брзо е,лесно,евтино и вкусно...поубаво здравје
Колач со мармалад
1 1/2 шоља за чај шеќер
1 1/2 шоља за чај вода
4 лажици мармалад
1/2 пакетче цимет
1/2 лажичка сода бикарбона
Сето ова убаво се меша и се остава да отстои половина час.Потоа се додава
2 шољи за чај брашно
1 пециво
1 ванила
Повторно убаво се меша и се пече во подмачкано плехче со брашно и зејтин на 200 степени.Одозгора се мачка со мармалад и врз него растопено чоколадо..
A ova chokoladovo se stava na kraj od koa kje se ispece ?!?!?!?!
Незнам зошто, ама брокулата ја сакам најмногу во супа [фиде супа]. И дава специфичен вкус.Имам многу брокула во фрижидер. Сакам да ја јадам малку сварена за да не се изгубат хранливите материи, ама сакам и некој сос што би одел со неа, да си макнамДајте некој предлог за сос?
И мене ме интересира како се праат вакви крофни?Мајка ми не ми правеше крофни и на шега и реков сам ќе направам и таа ми рече направи...
Сега навистина ќе направам и ми треба вашата помош. Незнам како да почнам ќе ве молам некој детално да ми објасни (веднаш ќе сфатам)
како да направам едноставни крофни како овие на сликата
![]()