Палачинки

• Креатор на темата Креатор на темата The`bItCh
  • Време на започнување Време на започнување
кажи ми како ги направи солените палачинки, внатре ставаш шунка и кашкавал, ги вртиш во ролна и со што ги поросуваш од надворешната страна. После ги ставаш во релна или пак???
не ги напраив ЈАС тие на сликата ;) - но, се подготвуваат токму онака како што кажа
hard,

инаку палачинки често знам да си направам- од проста причина што имам една интересна стварчица за таа намена( ко измислена за машки свет:)) - која и на 4 -годишно дете да му ја дадеш цел ден ќе прави палачинки.:pos: Значи, не ми е потребно тавче, па да ја превртувам оттаде плафон , туку далеку е поедноставно и поинтересно(само смесата се прави и после се намакува во неа и палачинките сами си се прават ) .

Напрајв денеска, супер испаднаја :)

Овака изгледат моите омилени палачинки:) Само благи сакам нејќам солени..и да имат чоколадо обавезно во нив
Малце лиги да ви потечат коа ги гледате:D

stock-photo-pancake-with-chocolate-cream-and-walnut-38566192.jpg stock-photo-pancakes-with-chocolate-sauce-55347205.jpgpalacinka6.jpgindexLarge.jpgchocolate-pancake.jpg4171819-pancakes-with-chocolate-glaze.jpgpalacinke-punjene-mljevenim-mesom.jpgbanana-pancakes-400.jpgchocolate-pancakes.jpgpancakes.jpgtumblr_leoyulzcbq1qcq6fno1_500.jpg

Валидни се рецептиве на прва страна ? сам сум дома а ми се јаде па да направам (којзнае што ќе испадне) ..
и шлаг како се прави да бидат поарни малце ? :)

инаку палачинки често знам да си направам- од проста причина што имам една интересна стварчица за таа намена( ко измислена за машки свет:)) - која и на 4 -годишно дете да му ја дадеш цел ден ќе прави палачинки.:pos: Значи, не ми е потребно тавче, па да ја превртувам оттаде плафон , туку далеку е поедноставно и поинтересно(само смесата се прави и после се намакува во неа и палачинките сами си се прават ) .

Ај објасни што е финтата, и мене ми се прават па ако е полесно уште подобро :D.

voopshto ne se debeli, bash naprotiv- zavisi od smesata pred se, edina maana e shto velichinata e taa- pogolemi nemozhe da ispadnat:)(no , zatoa pak ke si naprajsh povekje )
Аха, мислев да не испаѓаат како американски палачинки или вафли. Имам такво за правење, ама баш ради таа причина никогаш не сум го употребила. Баш ќе пробам овие дена :)

voopshto ne se debeli, bash naprotiv- zavisi od smesata pred se, edina maana e shto velichinata e taa- pogolemi nemozhe da ispadnat:)(no , zatoa pak ke si naprajsh povekje )

Тавчево е за жал од тефлон што го прави неупотребливо за мене а баш се израдував ќе правам палачинки на лесен начин :cautious:.

Сепак фала :).

Аха, мислев да не испаѓаат како американски палачинки или вафли. Имам такво за правење, ама баш ради таа причина никогаш не сум го употребила. Баш ќе пробам овие дена :)

Имам дома такво и порано само со тоа праевме ја не ни знаев дека може палачинки во тавче да се прават :D И не ни знаев дека може малце подебели палачинки да има :D Не се многу тенки, како што рекоа погоре зависи од смесата ама пак не се како во тавче :)

Сум јадел секакви палачинки, уште со патлиџани внатре не сум пробал.
Али најдобри се оние стандард, со крем и банана.:icon_lol:

Порано најмногу јадев само со еурокрем, ама сега пробав некоја комбинација од еуреокрем и путер од кикирики и ептен ми се допадна.

Порано најмногу јадев само со еурокрем, ама сега пробав некоја комбинација од еуреокрем и путер од кикирики и ептен ми се допадна.

Истово го пробав пред некое време и се воодушевив :) (y) Ги сакам со мармалад од кајсии,со мед и со фета сирење.

Ultimate палачинка:sneaky:

Се зема овој крем
IONNuCrema.jpg
и се става накратко до камин за да стане топол и течен и магично да се претвори во прелив:)
Потоа се нанесува преливот на свежонаправената палачинка.
Откога ќе се нанесе преливот се зема банана, се сече на пола и се додава на палачинката. На крај се земаат плазма трошки, значи мелена плазма (има готови мелени се продаваат како храна за бебиња) и се додава на палачинката.
DSC_0062.jpg

Кој не пробал вака не знае што пропушта...
:love:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom