Палачинки

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
моите најомилени

Чоколаден крем, џем од киви (домашен), џем од јагоди, малку цимет и доста бибер. (да да бибер, по можност мешан, зелен,бел и црн)

proud_89

Legenden sterben nie!
Член од
17 јануари 2011
Мислења
147
Поени од реакции
87
Со се одат палачинки :)
Благи со еурокрем дефинитивно, банана, шлаг ....
А солени, со се и сешто. Стварно тестото е добро да го комбинираш со што душа ти сака. Ставаш салами, кулен, кашкавал, кечап, мајонез...па дури иам комбинирано и со тие варивата(пченка,грашок и морков)...ебате прасето ццц :D

Kaiser

Hidden Fortress
Член од
6 мај 2011
Мислења
3.202
Поени од реакции
2.443
Чоколаден крем со банана и шлаг или со мед и ореви.
Порано ги јадев со џем и сирење (слатко кисела комбинација).

Член од
5 јули 2009
Мислења
1.123
Поени од реакции
205
Ги јадам со домашноно слатко од малини и со кремче:Д

~Bunny

Magic wand...
Член од
13 септември 2010
Мислења
902
Поени од реакции
1.266
Мх мх плачинки.Најубави ми се со крем банана и мелена плазма:)

H

-HRO

Гостин
Ги јадам со све! Само некој треба да ми ги направи :D

K

kalimer0

Гостин
Зарем мораше кога ќе дојдам гладен дома во Нови мислења да ја видам темава за палачинки !?

Член од
22 март 2009
Мислења
2.356
Поени од реакции
454
Палачинка со нутела,банана и вишња мјааммм :)

Член од
23 јуни 2011
Мислења
569
Поени од реакции
339
Палачинки со еуро кремче неодоливо ми е :D

Член од
26 август 2011
Мислења
94
Поени од реакции
33
Палачинки со крем и банана внатре, одозгора шлаг и течна чоколада. Мммммммммммм... прекрасно . :D
Иначе сакам и обична палачинка само со крем.

Член од
24 јуни 2011
Мислења
522
Поени од реакции
462
Сакам да прашам дали може смесата за палачинки да се чува во сад и да се прави после неколку дена.Сега ке бидам студент па планирам ако може од дома да ми направат 2 литри смеса и да ја ставам во шише и потоа кога сакам да си направам палачинки(ем брзо, ем лесно)?

T

Tetro

Гостин
Сакам да прашам дали може смесата за палачинки да се чува во сад и да се прави после неколку дена.Сега ке бидам студент па планирам ако може од дома да ми направат 2 литри смеса и да ја ставам во шише и потоа кога сакам да си направам палачинки(ем брзо, ем лесно)?
Мислам дека пред малку ти одговорив на друга тема, или трипам. :confused:

Едит: еве го

Cannon

Doctor
Член од
22 март 2009
Мислења
5.101
Поени од реакции
5.841
prvo bi izel panirani palachinki so shunka i kashkaval, pa bi se prefrlil na onie slatkite - mmmmm milina

кажи ми како ги направи солените палачинки, внатре ставаш шунка и кашкавал, ги вртиш во ролна и со што ги поросуваш од надворешната страна. После ги ставаш во релна или пак???

Член од
5 јули 2009
Мислења
1.123
Поени од реакции
205
кажи ми како ги направи солените палачинки, внатре ставаш шунка и кашкавал, ги вртиш во ролна и со што ги поросуваш од надворешната страна. После ги ставаш во релна или пак???
Матиш јајце и презла и во сместата ги ваљаш , па ги пржиш во загерен зејтин дур не добијат боја ко на сликата Ч)

Член од
27 септември 2011
Мислења
423
Поени од реакции
682
Со еурокрем (строго црн :)), мелени бисквити, шлаг и чоколаден прелив :D И со слатко од капини се преубави :)
И солени - со шунка, кашкавал, кечап, печурки, и одозгора павлака :love:

Kajgana Shop

На врв Bottom