Охрид

• Креатор на темата Креатор на темата slasa
  • Време на започнување Време на започнување
Sega sum dojden be, pak sum redoven :ROFLMAO:
Ne sum stignal sk ushte, vo Negotino do 2-2.5 evra se kolku sho primetiv.

Tuku muabetot beshe za kafe od 200den Ohrid i argumentot deka ne e tolku ni vo Italija, sho padna vo voda, i site drugi nelogichni sporedbi od Ptolomej.
Ќе те носам Ск на места каде што е 150 ден пиво а се во централно градско подрачје. А ќе те носам и на места каде што истите пива се 250 ден во истото подрачје . Бирај сам . :icon_mrgr:

Инаку не е сегде скапо бе, ресторани кај што сум јадела а имало добра услуга и храна се Ди Анголо, Леонардо, Мече, Минами, Велестово ...
Во Минами имаш врв поглед, храна зготвена со мерак, онака баш да се најадиш и традиционални јадења, услугата како дома да се осеќаш ама патот до таму да ти се збоктиса, а и ако пиеш алкохол тро поќе поарно преспиј во куќарките таму :) затоа и се прифатливи цените, успич е ресторанот.

Овие популарните ресторани Чун Мун, Далга се места кои се испопуларизирани за туристи се и спрема локацијата очекувано е да е така.
Секаде низ Европа на ударни места во градот цените се нереални и до плафон.
Во Минхен на Мариенплац пивото е 7 евра, едно 100 метра позади е градскиот пазар со класични баварски закуски и пива и таму е 5 евра пивото голема кригла, секаде е така.
Автоматски споено мислење:

Пиво мислев не знам зошто кафе сум напишала :)
Бива, инаку на пазарот кај Мариенплац е фешта. Чорби, колбаси, сирења, шпекови, само здравје да имаш се' тоа да свариш :)
Не ми прај лиги сега, убаво си прилегнав, да не го нападнам фрижидерот :)

Ти прочита нешто над тебе што пишале или дојде да појасниш некои работи?
Еве јас никаде за цени не пишав дека ми сметаат во Охрид. Збориме за табиет, однос, гостопримливост, збор кој охриѓани за жал не го научија. Девизата е остај парите, ако не ти се допаѓа ој си, никој со сила не те држи.
Пишав зошто за Грција никој не се буни, ем поскапо е од Охрид реално. Оти се трудат, да биде свежо, вкусно, на време, па прашање како беше, па ракија на крај од нив. Во Охрид е ќутенката, НА, ДРЖ, шо ќе јајте.... кога ќе му речеш дека сирењето смрди корне на салатата, ами само такво имаме. Па мајчината, ако ви се расипало сирењето вие да си го јадете, не да се правите удрени.
Земи ете Дојран, ѓољ е по ѓољ нема, ретко сум чул некој да се жали на гостопримливоста во рестораните таму. Оти бе машко?
Грција никој не се буни и услужливи се? Дечко ти кога трипаш на јака или мала доза си?
Ја незнам какви глупости трескаш, воопште се сомневам дали си бил негде и колку пати.
Еве ти пример пред 1 месец во солун на кејот, земаме порција гиро со другариве седнати во ресторан. Келнерот арогантно циганско копиле, не збори само остро гледа. Ги носи порциите ги траска на маса не носи прибор, бараме прибор и тие ги фрли само на средина.

Каде е тој однос во Охрид што си го видел? Во кои локали? Еве цел месец сум овде и не сум добил такво понашање.
Можам да кажам повеќето келнери што ги видов да работат не се ни Охриѓани.

Грција никој не се буни и услужливи се? Дечко ти кога трипаш на јака или мала доза си?
Ја незнам какви глупости трескаш, воопште се сомневам дали си бил негде и колку пати.
Еве ти пример пред 1 месец во солун на кејот, земаме порција гиро со другариве седнати во ресторан. Келнерот арогантно циганско копиле, не збори само остро гледа. Ги носи порциите ги траска на маса не носи прибор, бараме прибор и тие ги фрли само на средина.

Каде е тој однос во Охрид што си го видел? Во кои локали? Еве цел месец сум овде и не сум добил такво понашање.
Можам да кажам повеќето келнери што ги видов да работат не се ни Охриѓани.
Каде не си го добил е подобро прашање тука :D

Инаку не е сегде скапо бе, ресторани кај што сум јадела а имало добра услуга и храна се Ди Анголо, Леонардо, Мече, Минами, Велестово ...
Во Минами имаш врв поглед, храна зготвена со мерак, онака баш да се најадиш и традиционални јадења, услугата како дома да се осеќаш ама патот до таму да ти се збоктиса, а и ако пиеш алкохол тро поќе поарно преспиј во куќарките таму :) затоа и се прифатливи цените, успич е ресторанот.

Овие популарните ресторани Чун Мун, Далга се места кои се испопуларизирани за туристи се и спрема локацијата очекувано е да е така.
Секаде низ Европа на ударни места во градот цените се нереални и до плафон.
Во Минхен на Мариенплац пивото е 7 евра, едно 100 метра позади е градскиот пазар со класични баварски закуски и пива и таму е 5 евра пивото голема кригла, секаде е така.

Пиво мислев не знам зошто кафе сум напишала :)
Стационе на кеј исто не е скапо за јадење. Хотел Тино паб е интересно, Irish Pub.
Еве мени цените се баш пристапни, во Скопје се поскапи работите.

Макијато во кадмо, куба либре, Хотел тино по 100 -120 денари се

Каде не си го добил е подобро прашање тука :D
па незнам еве ок ми било сегде зборам последниов период. Немам приметено во Охрид да ми се испонаша келнер. Не викам дека не постојат некултурни али ете не сум налетал.

Еур е скратено на англиски еКспресо во ниту еден речник не постои ;)

chola na angliski vo mojot del na svetot e short black. ni 5e ne e skapo de, tolku e tuka sekako. ima se moze se, pazi ti na ceni ako nemas i zali se na kajgana.

u 4 sabajle sum ja pisal porakata, sekoja godina istite muabeti od istite cigani kako ne vi se smaci lol

Ти прочита нешто над тебе што пишале или дојде да појасниш некои работи?
Еве јас никаде за цени не пишав дека ми сметаат во Охрид. Збориме за табиет, однос, гостопримливост, збор кој охриѓани за жал не го научија. Девизата е остај парите, ако не ти се допаѓа ој си, никој со сила не те држи.
Пишав зошто за Грција никој не се буни, ем поскапо е од Охрид реално. Оти се трудат, да биде свежо, вкусно, на време, па прашање како беше, па ракија на крај од нив. Во Охрид е ќутенката, НА, ДРЖ, шо ќе јајте.... кога ќе му речеш дека сирењето смрди корне на салатата, ами само такво имаме. Па мајчината, ако ви се расипало сирењето вие да си го јадете, не да се правите удрени.
Земи ете Дојран, ѓољ е по ѓољ нема, ретко сум чул некој да се жали на гостопримливоста во рестораните таму. Оти бе машко?
Аууу какви небулози....Друже 10 души од USA однесовме со колега во Трпејца ресторан Мрестилиште, гостите презадоволни, бесплатна ракија за сите на крај следуваше. Прашајте ме мене ако не знаете каде па јас ке ви препорачам квалитет, после 1 недела пак исто гости од Аризона однесов, презадоволни, сардини од плашица од охридско езеро и "пате" од плашица каде ке пробаш ако не Охрид? Сега во моментов сум таму и пак се задоволни Screenshot_20260722_132727_Gallery.jpg
Поздрав до опинокот од ротино шо вика охрид било жабокречина, зато ватцапов ми звонит 24/7 , утре идам со друга група странци ;)

Back
На врв Bottom