Охрид

• Креатор на темата Креатор на темата slasa
  • Време на започнување Време на започнување
15 години континуирано идам во Грција и Охрид, секоја година. Примери има секакви ама мора да се земе генералната слика.
Услугата во Охрид е средна/лоша ( ван сезона) до катастрофална во сезона. Грците го имаат измислено гостопримството за нас, до тој степен што иако не мразат од душа мора да не тинтраат и за тие малце пари што ги иаме. А замисли да имавме поише.

И ова не е нешто за Охрид специјално, 95 од местата кај нас ја имаат истата катастрофална услуга.
Незнам каде имаш прошетано кај циганите али цела Егејска Македонија ја имам поминато. Од мали градчиња до поголеми.
Гостопримство 0. Англиски јазик 0. Тие се познати по нивното дерење како да се на пазар, испотени цели со арогантен однос.

Земија Србија пример за угостителство ако некогаш имаш одено таму. Тропаш работи што врска немаат со реалноста.

Ако патиш од комплекс и мелеш нешто што го веруваш продолжи немам што јас тебе да ти се докажувам.
Те прашав каде точно имало неубава услуга во Охрид не кажуваш пошто збориш на памет.
Очигледно проблемот е до тебе а не до градот.

Незнам каде имаш прошетано кај циганите али цела Егејска Македонија ја имам поминато. Од мали градчиња до поголеми.
Гостопримство 0. Англиски јазик 0. Тие се познати по нивното дерење како да се на пазар, испотени цели со арогантен однос.

Земија Србија пример за угостителство ако некогаш имаш одено таму. Тропаш работи што врска немаат со реалноста.

Ако патиш од комплекс и мелеш нешто што го веруваш продолжи немам што јас тебе да ти се докажувам.
Те прашав каде точно имало неубава услуга во Охрид не кажуваш пошто збориш на памет.
Види не очекувам Охриѓанец да се сложи на ова, не се десило едноставно :D Треба да набројувам места и настани ли? Сигурно муабетиве што се вртат тука не се од кур кејф.

Какви црни богати туристи ти стапнуваат онде, само гастарбајтери и дечурлаана, затоа Охрид е у видот у кој што е впрочем. Последно бев у Охрид 2002, таков „пријатен“ однос добивав насекаде, сконтав дека за нив Скопјани се трн у око, нема врска каков турист си ти лично, они си имаат едно за Скопјаните како се гадни и удри по сите. За нив логиката е да идеме и да им остаиме пари, ако може одма да си одиме најдобро. Од тогаш од луѓе на кои што има верувам дали имам само еднаш-2 пати чуено добар збор за Охрид, така да сумњам дека се сменило многу.
Автоматски споено мислење:

Да, биле гостопримливи кон странци, однеси им Скопјани па да видиме. Сигурно на Скопјаните и попуст ќе им даеле врз гага ракијата :ROFLMAO: А Америте ги интересира само сметката, виделе ефтино па топ било. Сте можеле да им дадете панга да јадат и ќе биле сва среќни само ако на крај сметката мала, многу знаат они од гастрономија.
Па да такви како тебе го мелат едното исто и се копирате сите со изјавите.
"Последно бев 2002" :pos:, знам дека еднаш на 50 години си одел затоа и незнаеш што збориш.

Еве од Скопје сум, стан имам во Охрид. Ви ги кажувам работите како што се.
Со тоа твое иронично полуписмено смеење сам се бламираш. Ако прочита погоре што пишав повеќето келнери не ни се од Охрид.
А и да се како мислиш дека не гледаат нас? Работат за плата во локал. Што треба да прави?

И за твоја информација се повеќе туристи доаѓаат во Охрид а не помалку.
Такада не треба ти да чуеш добар збор очигледно луѓето си доаѓаат во поголема бројка година во година.

Види не очекувам Охриѓанец да се сложи на ова, не се десило едноставно :D Треба да набројувам места и настани ли? Сигурно муабетиве што се вртат тука не се од кур кејф.
Значи пак не одговори тоа што го прашав? Еве кажи во последниве 2-3 месеци каде си добил екстремно лоша услуга.
Чисто јас да знам ако не сум бил да појдам. И тоа неможеш да го кажеш. Значи збориме во празно. Не ме цитирај веќе терај. Како мислиш ти така е.

"Последно бев 2002" :pos:, знам дека еднаш на 50 години си одел затоа и незнаеш што збориш.

Со тоа твое иронично полуписмено смеење сам се бламираш. Ако прочита погоре што пишав повеќето келнери не ни се од Охрид.
А и да се како мислиш дека не гледаат нас? Работат за плата во локал. Што треба да прави?

Такада не треба ти да чуеш добар збор очигледно луѓето си доаѓаат во поголема бројка година во година.
John Oliver Reaction GIF by MOODMAN

Значи пак не одговори тоа што го прашав? Еве кажи во последниве 2-3 месеци каде си добил екстремно лоша услуга.
Чисто јас да знам ако не сум бил да појдам. И тоа неможеш да го кажеш. Значи збориме во празно. Не ме цитирај веќе терај. Како мислиш ти така е.
Последни 3-4 месеци? Планински бисер веројатно во Бродец. Во охрид уште не сум бил годинава, ако те интересира за лани - биљанини и света софија беа криминални. Во ирскиот ми ја дадоа масата на друг лани, иако имав резервирано. Нешто што ми се има десено и претходно секако. Тие се местата 15 години, не дека нешто ново се измислило.

И ова не е типично Охридски, лани во Битола имав резервирано, и иако им напоменав дека доаѓам од друг град - масата не постоеше. Едноставно во МКД се нормални вакви работи.

Sekoj ima različni iskustva. Moite se sprotivni od tvoite, vo grcija nemam načekano takva rabota, srbija taka taka, voglavnom se ljubezni na svoj način, no deka se primer... Ne znam baš.
Ohrid ne e poznat po dobra usuga, toa mora da se priznae, ima poveke pričini, no taka e kako e.
Godinava ušte ne sum go posetil, ima li gužvi? Kakva e posetata?

Последни 3-4 месеци? Планински бисер веројатно во Бродец. Во охрид уште не сум бил годинава, ако те интересира за лани - биљанини и света софија беа криминални. Во ирскиот ми ја дадоа масата на друг лани, иако имав резервирано. Нешто што ми се има десено и претходно секако. Тие се местата 15 години, не дека нешто ново се измислило.

И ова не е типично Охридски, лани во Битола имав резервирано, и иако им напоменав дека доаѓам од друг град - масата не постоеше. Едноставно во МКД се нормални вакви работи.
Пред 2 недели бев во Ирски, братучед од Австралија ми дојде. седевме девојче не служеше. Ниту пијачка ниту храната каснеше. А храната е преубава.

IMG_3910.jpeg

Затоа те прашувам каде имаш искусено лош начин на однесување пошто ми се нема десено одамна а 2 месеци бев во Охрид.

Порано како дете да се закачаа доста ако си од Скопје дури ке се степавме, за смештај лоши беа охриѓани али немаше booking. Сега со лош однос имаш лоша рецензија дали смештај или ресторан.

Во ирскиот ми ја дадоа масата на друг лани, иако имав резервирано.
Абе маса е пи*кин дим. Мене собата ми ја имаа издадено на други, оти не спиев два дена, морав во Скопје да се вратам. Платено однапред, се’ како што треба. Оправдањето беше, да не седи празно и пари ни требаат, на ќерката кола и купивме :cenzura:

Sekoj ima različni iskustva. Moite se sprotivni od tvoite, vo grcija nemam načekano takva rabota, srbija taka taka, voglavnom se ljubezni na svoj način, no deka se primer... Ne znam baš.
Ohrid ne e poznat po dobra usuga, toa mora da se priznae, ima poveke pričini, no taka e kako e.
Godinava ušte ne sum go posetil, ima li gužvi? Kakva e posetata?
Незнам еве јас изгледа иам погодено лоши места од бургер од гиро до седење ресторан.

Абе маса е пи*кин дим. Мене собата ми ја имаа издадено на други, оти не спиев два дена, морав во Скопје да се вратам. Платено однапред, се’ како што треба. Оправдањето беше, да не седи празно и пари ни требаат, на ќерката кола и купивме :cenzura:
Сериозно ова или? Секако не е во ред очигледно има идиоти. Јас го немам ова искусено а од мал доаѓам во Охрид.

Се сеќаваш кога беше тоа дрвената патека, под Канео имаше летно ресторанче?
Е таму нарачуваме по пијачка и шопска, ја носи абдалот, кога засмрде, ко да се усрал некој. Луѓето и не сфатија од кај таква реа :D
Ама јас сељак, каков што ме дал господ сфатив дека сирењето им е расипано. Му викам на келнерот, ми вика па само такво имаме:facepalm: Кога не му ја истурив на глава, арно бидна.
Во Тино следната година саламчињата на доручек можеше име да им даваме, едни те исти по три дена ги ставаа, се познававме лично со саламчето:toe:
Макар што во годината со смрдливото сирење:D, во Тино излезе супер. Штета што долго не ги држела совеста.

• Ми се допаѓа
Reactions: A__
Се сеќаваш кога беше тоа дрвената патека, под Канео имаше летно ресторанче?
Е таму нарачуваме по пијачка и шопска, ја носи абдалот, кога засмрде, ко да се усрал некој. Луѓето и не сфатија од кај таква реа :D
Ама јас сељак, каков што ме дал господ сфатив дека сирењето им е расипано. Му викам на келнерот, ми вика па само такво имаме:facepalm: Кога не му ја истурив на глава, арно бидна.
Во Тино следната година саламчињата на доручек можеше име да им даваме, едни те исти по три дена ги ставаа, се познававме лично со саламчето:toe:
Макар што во годината со смрдливото сирење:D, во Тино излезе супер. Штета што долго не ги држела совеста.
Кога било ова? Чорба јадев во Тино св наум префкусно све и келнерите врв.

На Кеј исто мислам плескавица земав се беше ок, услуга на место. Храната супер.

chola na angliski vo mojot del na svetot e short black. ni 5e ne e skapo de, tolku e tuka sekako. ima se moze se, pazi ti na ceni ako nemas i zali se na kajgana.

u 4 sabajle sum ja pisal porakata, sekoja godina istite muabeti od istite cigani kako ne vi se smaci lol
Во твојот дел на светот пази во темница да не те опаши некој, да мислиш жена дека е :LOL:

So ne slika od Ohrid kejot, a ne se otepa po toa kamenjarite vo picke si materine nekade za da ni dokazis kolku bilo cisto:facepalm:. Po taa tvoja logika i vo Prespa ke ti najdam vakvo ili slicno mestence. Slikaj tamu trskite pred kejot kaj so se ebavat zabite, toa e Ohrid, a ne od celo ezero si nasol lokacija. Utre so so ke se kurcis, slika od Drimot ke ni pratis ?
Vatcapov i na kolegata moj so izdava kukja pozadi uredot mu zvoni 24/7, a tuka nema ni ezero ni nisto, ebate bricot ohridski :D
Sezona e :toe:
Ali ok vo pravo ste, duri ima ovci ke ima i volna, budali sekogas imalo i ke ima ;)

So e od so skrateno ?
Kaj nas evroto se vika evro ( blagodarejki na bugarite i oficijalno taka se vika , ama ne e to poentata ) a ne euro, juro ili kako i da go vikaat bilo kade.
Прегледај го приврзокот 483302
Nisto ne gledam loso vo toa espresoto da se vika ekspreso na nasi, osven sekako ako ne mi glumis nekoja velicina, demek pogolema italijanka od italijancite :facepalm:
Ај да кажам директно ЕКСПРЕСО викаат сељаците, крај на приказната

Во твојот дел на светот пази во темница да не те опаши некој, да мислиш жена дека е :LOL:

Ај да кажам директно ЕКСПРЕСО викаат сељаците, крај на приказната
mila kunis burn GIF

Back
На врв Bottom