А да прашаме прво дали има фискална? Дали мене ќе ми дае фискална за тие 30 денари? Јас би му барал. Кога више е услуга што ја продава
САКАМ ФИСКАЛНА ДА ЈА СКЕНИРАМ! Нели, законски мора да ја има. Како беше тоа, Нема фискална - Нема плаќање.
Едно е јас како xxixka да продавам точак на пазар сосем друго е кафич - Фирма, каде што им оставам пари да ми наплати 30 ебани денари за полнење. Има малце разлика така?
А чекај, како ја продаваат ако е незаконска? Како ја пишуваат во мени? Еве јас глуп странец гледам мени, гледам пастрмка и си нарачувам... Ако е забранета како така ја има на мени? Јас си сметам дека штом е на мени можам да го порачам, не ни очекувам да биде нешто забрането со закон.
Барам дозвола да го ставам чудово у потпис!
Добро, еве јас сум глупо скопјанишЧе и нишЧо незнам. Дај те молам кажи за што се иде во Охрид? Дај веќе еднаш да расчистиме и кажи ни за што да дојдеме во Охрид ако не за Плажи, Езеро, Храна, Добар Провод, да прошетаме итн? Само викаш ем не се доаѓа за то во Охрид. Па дај те молам еве мене како на дете објасни ми за што да дојдам во Охрид
А што е турист? Според тебе.
Извинете за оф топик.
Другар браво за муабетов.
само размисли дека и на нас скопјаните не ни е сеедно тоа што цела држава се преселува тука. И ние сакаме во Охрид, Паланка, Битола, Прилеп итн. да има фабрики, да има факултети повеќе, да има работини места и слично. И ние во Скопје се бориме секој месец за ебана плата, работиме и по 12 саати на ден, конкуренцијата тука е до максимум. Наместо да се направат неколку фабрики низ цела Македонија, сите да си имаме убав живот во нашите родни места, или барем да си имаме избор, кретениве во фотеља се ставаат во Скопје. Како што вие имате гужва тие 3 месеци, така ние имаме гужва цела година. Особено преостанатите 9 месеци дур не е сезона. Верувај никој не сака да патува од дома до работа (5-6 километри) 45 минути. На сите би ни одговарало низ цела Македонија да се отворат работни места и да заживеат малце градовите, само за жал имаме безкичмењаци на власт веќе 30 години... А за станови низ скопје и останати ствари стварно не би сакал да навлегувам. Верувај не си свесен колку е уништено Скопје во последниве 10тина години. Само тоа е за друга тема