Охрид

• Креатор на темата Креатор на темата slasa
  • Време на започнување Време на започнување
Скапа работа то за мене, за скопјанишчата е то, да кенјет после како била скапа по ФБ :D Се шалам, не знам стварно, последно во Радожда јадев, мислам дека беше 1500 денари кг, ама не сум сигурен.
Хмм, пред 6 години се сеќавам имав гости од Австралија, јадевме во рибниот ресторан, келнерот не одра, не се сеќавам убаво ама ни напрај некоја шема со рибите, помалце риба а ја пиша во сметката како 8 кг.
Не сакав да се расправам ама се усрамив пред гостите.

Хмм, пред 6 години се сеќавам имав гости од Австралија, јадевме во рибниот ресторан, келнерот не одра, не се сеќавам убаво ама ни напрај некоја шема со рибите, помалце риба а ја пиша во сметката како 8 кг.
Не сакав да се расправам ама се усрамив пред гостите.
Рибнион одамна не е рибен, беше негде до 2010 година, после од ко го зедоја погрешни луге, све у курац ојде.

Си барам сметка. Повеќето ресторани во Охрид ти давет сметка за пастрмката. Тие на диво ни сметка ни ништо. И да, си имат служби, се служвам, службите затаиле во државава одамна.
Ја и никој друг гостин не е крив што некој фаќал риба или изградил платформа на диво, тоа си е работа на инспекциите, така да она твитон погоре е глупост.

Ја и никој друг гостин не е крив што некој фаќал риба или изградил платформа на диво, тоа си е работа на инспекциите, така да она твитон погоре е глупост.
Ако пастрмката е незаконска за риболов, а знајш дека ја продавет, дали пак би јадел? Иначе се сложвам дека то си е работа на инспекциите.

Искрено ова со полначите е ептем џупска работа, или полниго или не, а искрено не ни знам како мојт да ти снемат батерија на плажа на сонце на 40 степени со сати требит да сејш на телефон...
Или ако ти наплаќат некој оди на друг шанк и таму прашај.
Памтам исто 2-3 пати минативе години некој си наплаќаја и паркинг на сосем рандом места и ниви ко да се нивни, ито тие беа само 2-3 случаи кај шо ги фатила полиција и го јаделе курот... ништо немојт да ме изненадит.
Инаку градов е преполн, ко сите да забораја за Корона, исто е гуџви ко обични лето, па дури и поќе зш не работет навечер појке кафичи па луге шетет и седет на рандом места под пенџери на луге...
Св.Софија и Антички полно е ко концерт да имат цела вечер овај викенд.
Јас стварно не ги разбирам Скопјаништава и цела друга држава шо се пикет сите и шо идет во ебана пандемија, разбирам дека многу му е жал за Охриѓани и сакет да и помогнет на локалната економија, ама ве молам не идајте и седитесе си домави.
Да имав викендица или место во село некое без струја и без вода ке седев таму од 25ти до 20 август него Охрид.
По 1000 случаи денски ке имат за некоја недела, градов е преполн, секој тротоар зафатен од коли паркирани, излегвиш од горна порта и во шумана појке коли имат паркирани него дрва.
Дај Грцијо то молам отвори граници, па ако требит и 0.01% шо добиваме Охрид од државниов буџет годишно ке го донираме за Скопјаниве да ги зејте

Ако пастрмката е незаконска за риболов, а знајш дека ја продавет, дали пак би јадел? Иначе се сложвам дека то си е работа на инспекциите.
Ја инаку скоро никогаш јадам риба по ресторани.

Ја инаку скоро никогаш јадам риба по ресторани.
Не ми е то поентата. Сите би пробале пастрмка, иако е забранта за улов да речиме, ама реално им е гајле на сите за пастрмката шо е во изумирање, и со јадење на рибата го поттикнувет забранетиот лов на пастрмката.

А, ти го виде чоеков што наплаќат 30 денари дали ги чуват телефоните или онако лупеташ? Пошто на шанк да го остајш кај шанкерот, никој од нив не го ни опилвит.
Favor? Човече ти со скроз во заблуда бе. Ако на некој му е толку битен телефонот и сакат да платит Градиште на плажа за да го наполнит, то е Favor? lol
Па по пишењево твое, бетер од закрепостен излегвит дека си. Последно Охрид можда си бил пред 15 години и лечиш некои фрустрации овде на форумов.
Туризмот не е само издавање соби, хотелите се преку цела година полни, а туристите се најприсутни нормално кога времето е потопло.
Ај пак да ти објаснам, постовиве не се толку за наплаќањето колку за твоиве „аргументи“. Зошто очигледно ги читаш само првите 2-3 реченици, еве да ти прераскажам у последниов пост што пишав, нека се наплаќа за полнење телефони, немам проблем со тоа се додека некој не ми вади вакви „аргументи“ дека услуга ми давал и дека на негова одговорност сум го оставал телефонот.
Чудно му било зошто било favor, а не service... зошто иначе фрижидерине на плажите на соларна енергија се, ама на концесионерот му текнало дека ја ќе одам таму и може ќе ми притреба струја за полнење, па намерно само за мене се мачел да носи струја до Градиште да речеме...

Еве да не идеме 15 години уназад, у декември бев на обука во Охрид, двете вечери ги преседовме у хотел заради богатата културна програма во градот :)
Во ноември пред 1 година бев исто на Обука во Охрид, првата вечер ја преседовме во хотел, втората отидовме у паткана оти само таму нешто се дешаваше.
Зборувај ми за живеење на градот надвор од тие 3 месеци у лето :)

Не ми е то поентата. Сите би пробале пастрмка, иако е забранта за улов да речиме, ама реално им е гајле на сите за пастрмката шо е во изумирање, и со јадење на рибата го поттикнувет забранетиот лов на пастрмката.
Океј, криви сме ја, Петко и Станко што сме купиле риба а инспектор Климе мува не треба да го лази што дозволил таа риба да биде уловена.

Ова за домашни гости ваљда важи, зашо странците сигурно не сакаат да пробаат риба зашо знаат дека е у изумирање и се грижат за фондот на риби у езерото.

Ај пак да ти објаснам, постовиве не се толку за наплаќањето колку за твоиве „аргументи“. Зошто очигледно ги читаш само првите 2-3 реченици, еве да ти прераскажам у последниов пост што пишав, нека се наплаќа за полнење телефони, немам проблем со тоа се додека некој не ми вади вакви „аргументи“ дека услуга ми давал и дека на негова одговорност сум го оставал телефонот.
Чудно му било зошто било favor, а не service... зошто иначе фрижидерине на плажите на соларна енергија се, ама на концесионерот му текнало дека ја ќе одам таму и може ќе ми притреба струја за полнење, па намерно само за мене се мачел да носи струја до Градиште да речеме...

Еве да не идеме 15 години уназад, у декември бев на обука во Охрид, двете вечери ги преседовме у хотел заради богатата културна програма во градот :)
Во ноември пред 1 година бев исто на Обука во Охрид, првата вечер ја преседовме во хотел, втората отидовме у паткана оти само таму нешто се дешаваше.
Зборувај ми за живеење на градот надвор од тие 3 месеци у лето :)
Не ваѓај се сеа, имаше против полнење на телефони во постојте наназад. Услуга е ако не ти палит колата, па да турнам да ти запалит, а ти да користиш мој штекер и струја, и ако сакам да наплаќам, во шо е проблемот? Никој со сила не те терат да полниш, ко шо не те терат ни кондурите да ти исчистат по чаршија за пари.
Животот за тебе во Охрид е само кафани и дешавки по кафичи? Молим те не идај појќе :)
Автоматски споено мислење:

Океј, криви сме ја, Петко и Станко што сме купиле риба а инспектор Климе мува не треба да го лази што дозволил таа риба да биде уловена.

Ова за домашни гости ваљда важи, зашо странците сигурно не сакаат да пробаат риба зашо знаат дека е у изумирање и се грижат за фондот на риби у езерото.
Извртвиш реченици. Никој не рече дека си ти крив. Ама ако знајш дека некој на диво продават забрането уловена пастрмка, ти сепак би ја купил, јер те болит таквото за пастрмката и сивата економија, така :)
Jасно е дека инспекцијата е главниот кривец во муабетов.

Дискусија 10 страни за полнење телефон, најнебитна работа.
Пред 3 години, се враќам од плажа во "вилата", и нема топла вода, го прашувам газдата зашто нема, не ми објасни ама ми рече за 1 саат ќе има, фала богу после 1 саат немаше, се симнав пак да прашам, и со цел памет ми рече "Одете во град, кога ќе се вратите ќе има топла вода". Неизбањат у град да одам :popce: :uzi:

Извртвиш реченици. Никој не рече дека си ти крив. Ама ако знајш дека некој на диво продават забрането уловена пастрмка, ти сепак би ја купил, јер те болит таквото за пастрмката и сивата економија, така :)
Jасно е дека инспекцијата е главниот кривец во муабетов.
:pos:
А ти како добар граѓанин у борба против сивата економија сигурно пријавуваш секаде каде што знаеш дека има неправилности у работењето.
Сигурно и конобар коај ќе дојде да те послужи прво го прашуаш дали е осигуран и дали цела плата на сметка му ја даваат.
Ај бркајте работа.

Дискусија 10 страни за полнење телефон, најнебитна работа.
Пред 3 години, се враќам од плажа во "вилата", и нема топла вода, го прашувам газдата зашто нема, не ми објасни ама ми рече за 1 саат ќе има, фала богу после 1 саат немаше, се симнав пак да прашам, и со цел памет ми рече "Одете во град, кога ќе се вратите ќе има топла вода". Неизбањат у град да одам :popce: :uzi:
Во Пештани една година во езеро се капеа, со шампони со сапуни со сите марифети оти немаше воопшто притисок водата
Мене ова ми се случи во Грција, во една недела немавме ни еден ден топла вода, а времето беше ладничко, така се погоди, крајот на септември бевме.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom