Охрид

• Креатор на темата Креатор на темата slasa
  • Време на започнување Време на започнување
На Пољациве изглеа интересно им е овде

Упм, да ми кажеше некој пред осум години дека ќе ми фалиТ градов, ќе мислев дека е луд… Па и видеово, баш по тие улици по кои најмногу се движев.

Дечки колку пари толку музика....Јас и да имам понуда за работа во Охрид од ко ќе завршам факултет ( шо чисто се сомневам ) не би се вратила. Депресија ме мават еднаш месечно шо ќе се вратам за викенд и то, жив чоек шо немат во петок/сабота навечер. И си решив ко ќе се вратам за викенди Охрид да не излегвам, поубо ќе седам дома него да се туркам Ликвид со тапа музика ( добро не им теквит да го сменет онај такозвани дј ??? ) и после вени да сечам од Жармена кај паткана. Ебате Хавана дискотеката без место за играње, влегвиш внатре кружиш околу шанкон и си одиш дома пошо е најтапа на цел свет. Немат кафана со пристојни цени да излезиш пред излегвење, освен секако шемата шо одит петок/сабота Тино. Е тие му ја живеет. Кино еднаш месечно, и то греалка да си земиш од дома со тебе.
Не знам љуѓево Охрид ко да немет култура за излегвење, за забави, за социјален живот...ама па ко ќе видиш не ни имат место кај да излезиш така да оправдано е.
Работа немат, пари немат....соби имат. Тажна вистина.

Еве вчера бев јас излезен. Чим паткана и Хавана ти се полупразни знајш дека градов пиле немат. Хавана влегов после 2 години и ништо не е сменето. Песните од пред 5 години истите та истите, цигари се пушат внатре, им е гајле на сите. Паткана од Жермена и Камелеон незнајт друго, исто те исто. Помизерија не било. Едино Македонска куќа, Славија ме бендиса, храната и пијалоците не им се скапи а храната им е многу уба, внатре певаљка имат, ама 3 маси седнати само, колку само охриѓани не одат во кафана чудо едно, поубо им е Ликвид.

Кадмо во 11 ипол навечер во сабота две маси фатени, келнерине и шанкерине тенис гледет од досада :D
Џоко Танески ко ќе пејт Кадмо на пауза од пеење Ликвид идат така да шо да очеквиме.

Шила не го спомнавте, не сум бил таму навечер (убо е аљ не?) ама гледам носет Хаундс маундс Бекдор бенд.

Шила не го спомнавте, не сум бил таму навечер (убо е аљ не?) ама гледам носет Хаундс маундс Бекдор бенд.
Шо ти знам јас онака е, ништо посебно ништо специјално али е убо за промена, јас одам за фудбали гледање, колективно се гледат Серија А.

Какво Кадмо бе, какви бутури, се знајт како им ојт шемата чим е малце пополно одма диретива му јавувет на Џоко Да Фиш, Џока одма се нацртвит и почвит забавата.

Prvo bilo tapa, nemalo ziv covek, a posle se veli sekade guzvi. Sega, sto e vistina nema luge ili gi ima premnogu? Kinoto nasekade propaga, za nego ne mi e krivo. Teatar se bara

За љуѓе општо си немат љуѓе, доволно е да излезиш низ чаршија и јасно ти е. Гужвите се однесвет на то дека имат едвај 2 места за излегвење и сите 200-300 (wow) души излезени во сабота вечер се стационирани таму. Вчера во 4 сабајлето имаше појќе гужва во пекара во Скопје него цела недела Охрид низ чаршија. И како то те молам пропаѓало киното? Отвори едно асално да видиш дали пропаѓа. Можда сум досадна со споредбиве во Скопје ама овде стално е полно низ кината.

Немат потреба да коментирам

64766_10204343930790166_8302713161913536509_n.jpg

:icon_lol::icon_lol::icon_lol::icon_lol::icon_lol::icon_lol::icon_lol::icon_lol::icon_lol::icon_lol::icon_lol::icon_lol::icon_lol::icon_lol:

Упм, да ми кажеше некој пред осум години дека ќе ми фалиТ градов, ќе мислев дека е луд… Па и видеово, баш по тие улици по кои најмногу се движев.
Врати се Номче, све ти е Опростено :D

Баш ме интересират како се имат одлучено измеѓу двете за која да му е невеста :pos::pos::вонзем::facepalm:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom