Охрид

• Креатор на темата Креатор на темата slasa
  • Време на започнување Време на започнување
^ ^ ^ ^
Жална вистина.
apartmani.jpg

Вакво нешто слично имат кај игралиштено економски. Катастрофа

Вакво нешто слично имат кај игралиштено економски. Катастрофа
То за разлика од ова е функционално, и е колку 3 вакви најмалце.Катастрофи, нај беда град станвиме полека, не е чудо шо младиве бегет надвор.

То за разлика од ова е функционално, и е колку 3 вакви најмалце.Катастрофи, нај беда град станвиме полека, не е чудо шо младиве бегет надвор.
Незнам дали е функционално али и то е грдо, ако личит на нешто то јас еве.. Иначе град со најголема невработеност и со најголемо иселување сме. По чаршија чоек да поминит да паднит немат кој да го кренит..

Баш би било интересно еден попис да имат, да се видит колку жители останале во Охрид. Многу народ замина во Скопје или во странство.

На Ацо му се смееја ко предложи на сите шо купват станој да им се земат данок.

Иначе преска на вести на Телма кажвеја како Охрид е град со најмногу умрени а најмалце родени и секоја година се помалце се раѓале.(n)

На Ацо му се смееја ко предложи на сите шо купват станој да им се земат данок.

Иначе преска на вести на Телма кажвеја како Охрид е град со најмногу умрени а најмалце родени и секоја година се помалце се раѓале.(n)

Згора на то стави го и процентот на најголема невработеност, и ќе добиеме јасна слика за то како стојат работите. Баш би ме интересирала точната бројката кога би имал попис, и доколку продолжиме да се смалуваме со исто вакво темпо колку би биле за 10 години.

Искрено не би си ошол од Охрид шо и да се десит (зборам за друг град во МКД, а надвор од државава би си замилан веднаш), но ме иритират то шо олку за никаде се одвивет работиве во Охрид.. Имаме капацитет, имаме можност да станиме една од по добрите туристички дестинации на Балканов, но немаме желба и ум за то. Се на се се сведува на езерото и плажата на лето, така го имаме сватено туризмов како одејне на плажа, и нормално шо велет Скопјаниве да го немавме езерово ќе бевме ништо. Располагаме со големо културно наследство, толку цркви, толку музеи и археолошки пронаоѓалишта, толку природни убавини, прекрасни планини, можност за селски туризам, можност за зимски туризам на Галичица.. Само кој ќе имат корист од тоа да се вложит толку во Охрид и во неговата инфраструктура, и да се приложат и промовираат неговите убавини? Сите гледаат да исперат шо повеќе пари со градење на згради, носење на споменици кои не вредат ни 30% од приложената сума за која демек биле платени. Ништо не прајме со ова држава, не знајме да водиме, факт е и тоа кога ќе кажат дека во Југославија се живеело подобро.
Буџет не се полнит со казни за брзо возење, ама ние сме смотани шо чутиме. 500 години ни биле малце, сакаме уште, секоја една власт ни е ропство, и оваа и продходната и сите предходни, и таа што следува.
Денес се запалила владата, нека изгорит цела со се сите владини цицачи внатре.

Проблемот е што тие што го водат градот, тие 7-8 души ич кур не ги боли за нас обичните смртници.
Ако се работи чесно и за народот ќе има за сите, ако се работи како сега ќе има за малкумина. Срамота е што треба да направи еден млад човек во Охрид за да има пари да се облече да излези до девојката и да се напие едно кафе. Во последно време излегувањето стана луксуз.
Ако не се средат работите, а нема, би барал некако да забегам или странство или Скопје.

^ ^ ^ ^ ^
Да.
7 од 10 души во градов истиов муабет ќе го кажат, aма ги гледаш после во први борбени редој на избори од сабајле со пензионерине.
Зш ќе го вработеле другар на зет му за втора брачеда во Нискоградба или Проаква или дек му туриле три кила асфалт пред куќа дента пред избори.Абеее браатт знајјшшш...вчера имавме дупка на улица, сега имаме три кила асфалт.Ко нова е.
se_krpat_udarnite_dupki.jpg

Сигурно од Пустец не идеа и кај нас.Ние ги бираме.Аце беше црна точка, ова сега бетер.Кај е проблемот, кај нас или кај нив шо не ни идат умот?Се скапаа кревање со пајакон овие дена околу пазарон, кај банкана, кај економско.А паркинг 10 години почвет да градат кај рибарницине.
Елитен туризам ќе праеле ејјјј, а пола град замина странство!За која елита бре?За ванаби Скопјани и Косовари?И Охрид ќе го прајме ко Кабул :facepalm:
А градов навечер ко некој филм за крај на светот.Зомбихрид.

Свиткана кичма и слаба меморија систем.

Гладен ко ќе е чоекот и со трошки ќе го мамиш.
Писменост ни е 0, да не можеле да размислат и да дејствуваат правилно. Ама и ко ќе ти пуштат порака од штаб да гласаш ќе ојш, пошо на последните избори по улици стоеја "чашитки" со списоци да запишват кој дошол да гласат.
Ова за тие шо владеат сега, пошо тие го имаат кешот.

Мене ми е мака за мене и за младите околу мене шо врвиме низ вакви глупости и сме на некој начин жртви, си ја губиме младоста.
За старите ич не ми е гајле, фатиле кој повеќе кој помалце од Југославија, виделе нормална држава.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom