Отворен првиoт исламски веб портал во Македонија!

• Креатор на темата Креатор на темата Van Helsing
  • Време на започнување Време на започнување
:pos: Е вакви верници ви го рушат рејтингот...

Kako prvo da ve pozdravam so Islamskiot pozdrav Selam Aleykum
Super sto e otvoren ovakav portal,se nadevam deka ke se mnozat.

I malku sega za temate sto diskutirate.
Islamot e edinstevnata vera sto Allah xh.sh ja prifaka , bidejki Islamot e edinstvenata vera koja go sirile site Pejgamberi sto Allah gi prakal na zemjata. a drugite veri sami lugete gi izmislile.

I gledam deka nekoj se sali so Islamskite pravila na primer: da mu se secase rakata na prvite sto kradea denskea nemase da postoi krazba.

Убаво што е отворен ваков сајт, убави коментари од Виктор, аде тебе што те мачи, мислам ако имаш да кажеш нешто кажи одма, немој тука со иронија, да го прашаш Али преку iAllah, срам да ти е.
Каказиња ако си прочитала Куран (што се сомневам) таму многу добро пишува и за другите вери, дека се прифатени само ако се верува правилно, тоа за Христијаните е да веруваат во еден Бог и дека Исус е само еден пророк, ништо повеќе.

ИРОНИЈА:

Рисјанчињава одма се бранат кога ќе спомнеш како се убивало во името на Исус и како демек тие убијци не биле прави верници и дека погрешно ја капирале религијата. Тоа може да е точно, но кога истото се случува кај муслиманите (некои убиваат мислејќи дека го прават тоа во името на Алах) одма се појавуваат рисјанчињата со нивните горчливи коментари навредувајќи го исламот со истите работи со кои ја бранат нивната религија.

ИРОНИЈА:

Рисјанчињава одма се бранат кога ќе спомнеш како се убивало во името на Исус и како демек тие убијци не биле прави верници и дека погрешно ја капирале религијата. Тоа може да е точно, но кога истото се случува кај муслиманите (некои убиваат мислејќи дека го прават тоа во името на Алах) одма се појавуваат рисјанчињата со нивните горчливи коментари навредувајќи го исламот со истите работи со кои ја бранат нивната религија.
Кај муслиманите се случува СЕГА и ДЕНЕС.
Затоа е...да речеме...вознемирувачки.

Nikoj ne ni go rusuva rejtingot.Sekoj normalen covek na svetot znae deka
nemoze site vernici da se pametni,,kulturni,obrazovani,krotki itn...

Poradi toa nesmee verata da ja bara kaj niv.A verata e otvorena za sekakvi luge.
Значи тоа дека ли не се оградувате од тие кои го толкуваат Џихадот како што не треба ? Нели сепак сите верници не се исти.

Кај муслиманите се случува СЕГА и ДЕНЕС.
Затоа е...да речеме...вознемирувачки.

И разно-разни секти од христијанството убиваат у има на Господ и ден денес. Најпознати се у Америка - сите тие што ја чекаат апокалипсата и на крај се убиваат себеси; имаше и еден случај што после откривањето на Тед Хагард (лидерот на Еванѓелистите) е хомосексуалец едно дете толку се швркнало што во името на Бога отиде да убива и на крај само себе се уби итн......

Значи тоа дека ли не се оградувате од тие кои го толкуваат Џихадот како што не треба ? Нели сепак сите верници не се исти.
Neznam sto podrazbiras pod ograduvanje,no vo Islamot koga se ograduvas od nekogo znaci deka go smetas za nevernik sto e mnogu opasna rabota bidejki so toa mozes da ja zagubis verata.Onie koi pogresno go tolkuvaat dzihadot nie gi opomenuvame.Go opomenuvame sekoj onoj koj pogresno tolkuva bilo koja stvar od Islamot,a Bog neka im dusi dali se vernici ili ne.

I veke rekov dokolku nekoj saka da dobie strucen odgovor direktno od muslimanite,togas za toa postoi forum kadesto ima Odzi,profesori ili studenti na islamski nauki.Pozdrav!

Neznam sto podrazbiras pod ograduvanje,no vo Islamot koga se ograduvas od nekogo znaci deka go smetas za nevernik sto e mnogu opasna rabota bidejki so toa mozes da ja zagubis verata.Onie koi pogresno go tolkuvaat dzihadot nie gi opomenuvame.Go opomenuvame sekoj onoj koj pogresno tolkuva bilo koja stvar od Islamot,a Bog neka im dusi dali se vernici ili ne.
Под оградување се подразбира дали не се согласуваш, не го поддржуваш, не го прифаќаш...

Сепак, овој одговор не ми е јасен:
Onie koi pogresno go tolkuvaat dzihadot nie gi opomenuvame
Tогаш, кое е вистинското толкување на џихадот? Каков џихад поддржува исламот?

I veke rekov dokolku nekoj saka da dobie strucen odgovor direktno od muslimanite,togas za toa postoi forum kadesto ima Odzi,profesori ili studenti na islamski nauki.Pozdrav!
Постои форум и тука, токму за тоа е наменет овој дел. Добредојдени сте и тука да ги разјасните нештата кои не им се јасни на оние кои не припаѓаат на исламот.

Ај сеа дајте нешто покреативно, согласно насловот од форумов....
Да има што да читаме, разбираш...

E bas sega dojdov i vidov sto mi imate napisano i da ti kazam @Krejzi Pojol deka go imam procitano Kuranot i to i na arapski i na albanski i na bosanski.I jas samo ja branuvam svojata vera i ja zboruvam SAMO vistinata, bidejki SVE sto pisuva vo Kuranot e vistina eve imate nekolku ajeti za toa sto go zboruvam od sureto Ali Imran.

3 Ali Imran
3:19. Edinstvenata vera prifatena od Allah e Islamot, a na onie sto im e dadena knigata,bidejki ucea za vistinata, zamo od zavist megu sebe se sprotivstavija. E koj gi negira argumentite na Allah, neka znaat deka Allah brgu ke im plati.
3:20. I ako tie polemizirat so tebe, ti kazi:" Jas so seto bitie sum se predal na Allah, i i moite privrzanici" I kazi na tie sto im e dadena knigata i na ( injorant): " Dali go prifatifte Islamot "? Ako go prifatile Islamot, togas go nasle vistinata, a ako go otfrlat, ti imas za obvrska samo dam im kazes: Allah gi znae mnogu dobro rabotite na svoite robovi.
3:48. Allah na Isa i go proucuva Knigata (verbata), poslusnosta, Tevratot i Inxhilot.
3:49. I, poslani kaj decata na Israil: Jas sum dojden od vasiot Bog so argument, jas od kalta mozam da napravam nesto kako ptica, mu duvam na nego i toj so dozvolla od Allah se pretvoruva vo ptica, jas gi lekuvam slepite, koznite bolesti, i jas so dozvolla od Allah gi ozivuvam mrtvite.Stvarno ova e fakt za vas ako ste vernici.
3:50. I sum dosol da vi go potvrdam Tevratot sto go imate pred raka, , da vo dozvolam nesta sto vi bile zabraneti , sum dosol so argument od vasiot Bog, dakle plasete se od Allah i slusajte me mene.
3:51. Allahot e mojot i vasiot Bog.Obozavajte go nego; ovo e praviot pat.
3:52. I koga Isa go razbra nivnata odlucnost vo neveruvanje (i namerata da go ubijat);kaza: "Koi se moite pomosnici za patot na Allah "? Havarijunite rekoa: Nie sme pomosnici na verata na Allah, nie veruvavme vo Allah, i ti svedoci za nas deka sme muslimani (ubedeni, predadeni)".
3:85. I koj bara druga vera osven Islamot , nemu nikako nema da mu se prifaka i toj vo drugiot svet e eden od razocaranite(ocajnite).

I kako i Allah kaze vo Kuranot: Inne dine indellahil Islam ili vo prevod Edinstvena vera sto Allah ja prifaka e Islamot

E bas sega dojdov i vidov sto mi imate napisano i da ti kazam @Krejzi Pojol deka go imam procitano Kuranot i to i na arapski i na albanski i na bosanski.I jas samo ja branuvam svojata vera i ja zboruvam SAMO vistinata, bidejki SVE sto pisuva vo Kuranot e vistina eve imate nekolku ajeti za toa sto go zboruvam od sureto Ali Imran.

3 Ali Imran
3:19. Edinstvenata vera prifatena od Allah e Islamot, a na onie sto im e dadena knigata,bidejki ucea za vistinata, zamo od zavist megu sebe se sprotivstavija. E koj gi negira argumentite na Allah, neka znaat deka Allah brgu ke im plati.
3:20. I ako tie polemizirat so tebe, ti kazi:" Jas so seto bitie sum se predal na Allah, i i moite privrzanici" I kazi na tie sto im e dadena knigata i na ( injorant): " Dali go prifatifte Islamot "? Ako go prifatile Islamot, togas go nasle vistinata, a ako go otfrlat, ti imas za obvrska samo dam im kazes: Allah gi znae mnogu dobro rabotite na svoite robovi.
3:48. Allah na Isa i go proucuva Knigata (verbata), poslusnosta, Tevratot i Inxhilot.
3:49. I, poslani kaj decata na Israil: Jas sum dojden od vasiot Bog so argument, jas od kalta mozam da napravam nesto kako ptica, mu duvam na nego i toj so dozvolla od Allah se pretvoruva vo ptica, jas gi lekuvam slepite, koznite bolesti, i jas so dozvolla od Allah gi ozivuvam mrtvite.Stvarno ova e fakt za vas ako ste vernici.
3:50. I sum dosol da vi go potvrdam Tevratot sto go imate pred raka, , da vo dozvolam nesta sto vi bile zabraneti , sum dosol so argument od vasiot Bog, dakle plasete se od Allah i slusajte me mene.
3:51. Allahot e mojot i vasiot Bog.Obozavajte go nego; ovo e praviot pat.
3:52. I koga Isa go razbra nivnata odlucnost vo neveruvanje (i namerata da go ubijat);kaza: "Koi se moite pomosnici za patot na Allah "? Havarijunite rekoa: Nie sme pomosnici na verata na Allah, nie veruvavme vo Allah, i ti svedoci za nas deka sme muslimani (ubedeni, predadeni)".
3:85. I koj bara druga vera osven Islamot , nemu nikako nema da mu se prifaka i toj vo drugiot svet e eden od razocaranite(ocajnite).

I kako i Allah kaze vo Kuranot: Inne dine indellahil Islam ili vo prevod Edinstvena vera sto Allah ja prifaka e Islamot
Немој толку да ја брануваш твојата вера аман! :lol:
Ти Куранот го немаш прочитано, сигурно праша сеа дома да ти дават цитати од Куранот. Ако прочиташ вистина Куран ке видиш дека и другите вери се прифатени, леееееј бе како ми е мака од ’’слепи’’ луѓе кој се прават паметни.

Pa vie dali ke mi veruvate ili ne mene bas me briga no jas go imam procitano Kuranot, i ovie ajeti sega gi prevedov sama od albanski na makedonski .

Pa vie dali ke mi veruvate ili ne mene bas me briga no jas go imam procitano Kuranot, i ovie ajeti sega gi prevedov sama od albanski na makedonski .
Сигурно си ги превела од Куран кој е одобрен од ИВЗ, да не имаш случајно некаков превод од екстремна бехавистичка идеологија, бидејќи и во Ислам (што тоа треба добро да го знаеш) и во Христијанство никаде не се вели дека безусловно сите треба да веруваат... е сега друго е како некои го толкуваат тоа.

Види ти можеби го имаш прочитано Куранот, ама ништо не си разбрала, тоа е факт!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom