Oriflame/AVON

• Креатор на темата Креатор на темата Toreador
  • Време на започнување Време на започнување
ni avon ni oriflame...imam kupeno nekoi proizvodi i od dvete firmi i sum krajno nezadovolna

porano od oriflame sea od avon zaso so znam bolje e .
samo da go otvoris katalogot od avon ke vidis deka ima bolje stvari
u oriflame nekako se mi e isto a u avon sekad ima neso novo porazlicno neso so te privlekuva da kupues

oriflame se podobri. A i go imaat najdobriot parfem na cel svet (a to e Eclat)

od oriflame imam poracuvano za podarok nekoi od maskite parfemi eclat i glecer ako ne se lazam taka bea,super mirisaat i se dolgotrajno,a sto se odnesuva do avon imam zemeno skoro od se po nesto i sum delumno zadovolna osven toa sto mi se sluci nekolku pati da poracam sjaj ili karmin pa da ne ja ima istata boja kako vo katalogot

Порано купував од каталози,не беше лошо,ама со текот на годините,се поретко и поретко.Орифлејм имаа добри карминчиња пред 10-тина години,а сега се си купувам од продавница!

Porano kupuvav od Oriflame,sepak veke edna godina non stop si poracuvam od Avon.
Imam koristeno najrazlicni produkti od karmini do nega za stapala, i zadovolna sum.Osobeno mi se dopagaat onie mleka za tela so miris na vanila isto taka zadovolna sum i od proizvodite na Planet Spa, e niv stvarno vredi covek da gi kupi.

Avon si Avon,nema sto ne sum probala,od sekoja kolekcija po nesto i zadovolna sum pretezno od se,osven od tie gelovite za tusiranje sto idat so mleko za telo i tecen sapun,nekako site mi se so ista sodrzina,a razlicen miris i boja...a dodeka od kolekcijata naturals,nemam zborovi...da ne pocnam da kazuvam za se zasto ke treba da se zaboravam od pisuvanje:)
Oriflame povremeno moze nesto da poracam,ama neznam zasto ne mi pravi merak,veke odamna e vo senka na avon...

Zavisi koi proizvodi ama poveketo se ok, parfemi i samponi ne kupuvam od katalozi zasto ne mi se sigurni mnogu ali poretko kupuvam zasto ne mi se ceka cel mesec. Sega vo posledno vreme kupuvam od edna farmacevtska kuka sto preprodava proizvodi od Kolastina Ziaja i slicni na niv, mi se sviga zasto se site na rastitelna baza i nema hemija i odma ti gi poracuvaat.

Majka mi e zacleneta i vo oriflame i vo avon ali jas poveke poracuvam od oriflame.Neznam zoso,poubavi mi se rabotite so gi ima.A nekogas znam i od avon da poracam ako epten vidam neso taka poubavo.

И ја се зачленив во Орифлејм зашто има некои производи што стандард ги нарачувам...Авон не е толку по мој вкус зашто сите производи(зборам за млека за тело и акви ствари) се многу на овошна база,сладуњави...прашање на вкус е

Zadovolna sum od maskarite na Avon isto i od mlekata za tushiranje i losionite za telo.Znachi koga bi imalo anketa bi glasala za Avon a Oriflame ne ona shto beshe porano.

Некогаш зeмам од Авон. Од Орифлејм дали 2-3 работи имам земено. Инаку од Авон ми е стандард еден сјај.

Не знам што да одберам, мислам дека ова е ептен субјективно прашање. Се работи и за вкусови (што се однесува до парфемите) и за лични искуства (секоја крема,млеко,пудра или што и да е не одговара на сечиј тип на кожа). Мене на пример од една течна пудра на АВОН ми излезе црвенило по целото лице, грозно беше...а гледам сите другарки ја користат истата и многу се задоволни. Е ај сеа...Сепак јас сум за купување проверени производи со традиција - nivea, loreal, lancome - нема утка

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom