One Оператор - Генерална Дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Boomerang
  • Време на започнување Време на започнување
http://one.mk/mobilni_privatni.html?page=3

Ај некој ако може да ми ја појасни понудава конкретно за Самсунг Галакси 3 каде што пише 10.990 денари ако некој има купено или знае како одат. Ова 10.990 се плаќа еднократно па после само тарифа си бирам, или како? Многу глупо е направено на сајтот не пише дали има рата за телефонот + тарифа, ниту ништо.

Па да си кликнел на името ке си видел: http://one.mk/mobilni_privatni/product/samsung-galaxy-s-iii.html
Таа цена е ако ја земеш најскапата тарифа ;)

Dali nekoj ja koristi aplikacijava roam light sms? ako ja koristi dali na site telefoni moze da se stavi?

Dali nekoj ja koristi aplikacijava roam light sms? ako ja koristi dali na site telefoni moze da se stavi?
Мислам да, јас ја користам секогаш кога сум во странство, а картичката ја имам ставано и во телефони стари по 5-10 години, и во нови Андроид модели, и секаде ја има и може да се користи оваа опција.

Супер штом функционира, а на пример од тука на тој број кој е на роаминг кога ќе му праќам смс колку ќе ме чини како може да видам? И дали можам со апликацијата на пример да пратам за да биде 5,9ден или тоа само за во странство е.

Супер штом функционира, а на пример од тука на тој број кој е на роаминг кога ќе му праќам смс колку ќе ме чини како може да видам? И дали можам со апликацијата на пример да пратам за да биде 5,9ден или тоа само за во странство е.
Ти од Македонија кога праќаш порака, без разлика дали телефонот кој треба да ја прими пораката е во роаминг, си ја плаќаш нормалната цена. За тоа не ти треба роам лајт.

Pocituvani,soglasno zakonskite propisi vo PM, zadolzitelna e registracija na licnite podatoci na site pri-pejd kosrisnici .Ve molime ostavete gi Vasite licni podatoci: ime,prezime,adresa, i maticen broj na https://moj.one.mk/ppdc_mk.html ili pratete SMS poraka na brojot14181 so tekst 1 za makednosnki ili 2 za albanski jazik i ke dobiete SMS instruckii.SMS porakite za registracija se besplatni.
Dokolku ne napravite registracija moze da vi bide prekinaata uslugata.Vi blagodarime.

WTF

Уан фак ју!

Pocituvani,soglasno zakonskite propisi vo PM, zadolzitelna e registracija na licnite podatoci na site pri-pejd kosrisnici .Ve molime ostavete gi Vasite licni podatoci: ime,prezime,adresa, i maticen broj na https://moj.one.mk/ppdc_mk.html ili pratete SMS poraka na brojot14181 so tekst 1 za makednosnki ili 2 za albanski jazik i ke dobiete SMS instruckii.SMS porakite za registracija se besplatni.
Dokolku ne napravite registracija moze da vi bide prekinaata uslugata.Vi blagodarime.

WTF

Уан фак ју!
ова не е само на ОНЕ, убо ти пиши, според закон, значи важи за сите мобилни оператори, и да, паметна одлука, и уште да ја тргнат услугата звонење со приватен број и да се знај зошто служи телефонот,а не за играчки :)

како го рачунаат бонусот што го даваат за да се продолжи договорот -ја ставаат цената колку што кошта телефонот или цената према тарифата.

Со новава понуда на пола претплата ме заинтересираа да побегнам од t-mobile кај кои сум одамна без договор, на неопределено.
Ме интересира тарифата од 199,5ден со 1000мин кон цела мрежа и 20мин кон останати мрежи. Интернети ова она не ме интересира. Е сега, каков телефон даваат гратис на оваа претплата барав и најдов некои смотани без камери и сл., дали е само тоа или има уште а не сум ги нашол?
Друго, бргу ли оди миграцијата од t-mobile кај нив? Да чекам ли до први мај за да раскинам со t-mobile или да одам уште утре?

Ова не е најмеродавно, не сум проверил ама обично тие цени само за мобилни без договор ги билдаат за поволностите да изгледаат поголеми. пр. Без договор телефонот ке го направат дека е 500 евра за ако склучиш договор и ти го дадат телефонот за 400 евра да изгледа дека добиваш 100 евра поволности иако операторот може го набавил телефонот за сума од 400 евра па ја набилдал до 500 за да придобие корисници. Најмеродавно е да се спореди со тарифите, т.е. за претплата од 500 денари колку се движат исти телефони на различни оператори.

Ова не е најмеродавно, не сум проверил ама обично тие цени само за мобилни без договор ги билдаат за поволностите да изгледаат поголеми. пр. Без договор телефонот ке го направат дека е 500 евра за ако склучиш договор и ти го дадат телефонот за 400 евра да изгледа дека добиваш 100 евра поволности иако операторот може го набавил телефонот за сума од 400 евра па ја набилдал до 500 за да придобие корисници. Најмеродавно е да се спореди со тарифите, т.е. за претплата од 500 денари колку се движат исти телефони на различни оператори.
Не се будали и ти сега, како може телефон со претплата да биде померодавно од САМО ТЕЛЕФОН?
Јас сум веќе претплатен на еден оператор, но сакам да си го сменам телефонот. Нормално дека ќе ги гледам цените САМО ЗА ТЕЛЕФОН (а не заклучена цигла со која сум обврзан 2 години само на тој оператор). Што ќе ми е уште еден договор? Ако намерно ги пумпаат поради пост-пејд корисниците, тогаш се идиоти.

Не се будали и ти сега, како може телефон со претплата да биде померодавно од САМО ТЕЛЕФОН?
Прочитај го постот погоре уште еднаш
Ако намерно ги пумпаат поради пост-пејд корисниците, тогаш се идиоти.
Божем не знаеш кога ке ги набилдаат цените во било која продавница и после 50 % попуст ти даваат и ти треба да се фатиш за глава и да ја потрошиш цела плата, иако цената реално е поефтинета а 10-20 %

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom