One Оператор - Генерална Дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Boomerang
  • Време на започнување Време на започнување
За тие што се засегнати со Оне 3Г интернетот. Знам дека на нивно на Скопје е оптимизирана мрежата да оди до 14,4 мбпс иако во реалност никогаш не стигнува толку. Остатокот од државата си стои на 7,2 мбпс. За сурфање онака е добар. Незнам што очекувате од мобилен интернет, во многу развиени земји 3Г конекцијата не е ништо подобра. Во Македонија само Т-Мобиле има добра 3Г мрежа ама затоа се оген скапи. Вип исто како да нема 3Г мрежа а Оне се ту и таму средина. Врши работа

Друже, не те разбрав нај нај-Дополнителната услуга од 2гб ти ја поделиле на по пола гига неделно или како?
Како си задоволен до сеа? Јас денес потпишав ама како што гледам сите се жалат....:eek:
Значи кога вклучуваш некоја дополнителна услуга, како еве дополнителни 2 гига за 150 денари, услугата ти ја вклучуваат пропорционално во зависност од денот на вклучување. Пример, ако ја вклучиш на 7ми, после една недела од почетокот на месецот, ќе ти вклучат три четвртини од услугата, што значи 1,5 гига и ќе ти наплатат исто пропорционално.

Ја мислев дека без разлика кога се вклучува услугата се добива целата услуга, т.е. 2 гига дополнителни и така си работев, пошто така планирав. И ми испадна 500 мб да ми ги рачунаат ван пакет фактички. За тоа ми наплаќаат сега 3600 денари.

Мислам дека во конкретниов случај нема да ти помогне АЕК. А пиши приговор до ОНЕ, наводно како си нов корисник, не си бил запознаен конкретно со услугите, па да ти попуштат ако сакаат. Генерално ова се води како твоја вина. Слично како јас на одмор летово кога заборавив дека GPS-от ми вклучува 3G (заборавив да ја исклучам опцијата), и си платив 2.700 фино лепо.
Знам бе, во суштина ја сум крив. По право ја треба да си им ги прочитам сите документи, договорот, услови на користење итн... Ама ептен педерски од нивна страна што на страната кај што ја приклучив дополнителната услуга не напишале дека услугата се приклучува пропорционално во зависност од тоа кој ден во месецот е вклучена.
Кој да знае како им функционира системот кога не ги објавуваат овие работи на самото место кај што се вклучува услугата? (n)

Значи кога вклучуваш некоја дополнителна услуга, како еве дополнителни 2 гига за 150 денари, услугата ти ја вклучуваат пропорционално во зависност од денот на вклучување. Пример, ако ја вклучиш на 7ми, после една недела од почетокот на месецот, ќе ти вклучат три четвртини од услугата, што значи 1,5 гига и ќе ти наплатат исто пропорционално.

Ја мислев дека без разлика кога се вклучува услугата се добива целата услуга, т.е. 2 гига дополнителни и така си работев, пошто така планирав. И ми испадна 500 мб да ми ги рачунаат ван пакет фактички. За тоа ми наплаќаат сега 3600 денари.

Знам бе, во суштина ја сум крив. По право ја треба да си им ги прочитам сите документи, договорот, услови на користење итн... Ама ептен педерски од нивна страна што на страната кај што ја приклучив дополнителната услуга не напишале дека услугата се приклучува пропорционално во зависност од тоа кој ден во месецот е вклучена.
Кој да знае како им функционира системот кога не ги објавуваат овие работи на самото место кај што се вклучува услугата? (n)
Аман?!
Зарем и за дополнителна услуга пропорционално уклучуваат? Тоа е без врска бе.
Сигурен си дека за тоа ти е сметката висока?

Аман?!
Зарем и за дополнителна услуга пропорционално уклучуваат? Тоа е без врска бе.
Сигурен си дека за тоа ти е сметката висока?
100% сигурен. И самите тие потврдија.
И не ми е криво да трошев неодговорно и да ми ги земеа парите. Јас си планирав. Да ми дадеа тие 2 гига до крај на месецот, немаше да има никаков проблем.
Тоа ти е....
Ама ќе пробам со приговори итн. Веќе поднесов приговор до ОНЕ, после тоа ќе поднесам и до АЕК. Што знаеш можда ќе успее.

100% сигурен. И самите тие потврдија.
И не ми е криво да трошев неодговорно и да ми ги земеа парите. Јас си планирав. Да ми дадеа тие 2 гига до крај на месецот, немаше да има никаков проблем.
Тоа ти е....
Ама ќе пробам со приговори итн. Веќе поднесов приговор до ОНЕ, после тоа ќе поднесам и до АЕК. Што знаеш можда ќе успее.
Соочувствувам. Стварно од ништо да даеш 50 евра плус не се малце...
Се надевам нема да ме заебат мене така :/

Соочувствувам. Стварно од ништо да даеш 50 евра плус не се малце...
Се надевам нема да ме заебат мене така :/
Нема да те заебат ако знаеш како функциоираат работите. Плус, ја научив дека за секоја дополнителна услуга е најдобро да си се јавиш во контакт центарот. Од таму му кажаа, да си се јавел тука ќе ти кажевме што како, немаше да дојде до ова....

Нема да те заебат ако знаеш како функциоираат работите. Плус, ја научив дека за секоја дополнителна услуга е најдобро да си се јавиш во контакт центарот. Од таму му кажаа, да си се јавел тука ќе ти кажевме што како, немаше да дојде до ова....
Aбе на крај памет нема да ми текне дека за таква обична услуга за 2 гб интернет можат да ти направат такви идиотски работи. Стварно не е фер.
Али у право си, ке мора за секоја услуга да се јавувам и да прашувам.

PREVARA SO MIOMET kratkiot broj 141579!!!!
Vikaat porakata za prakanje ne se naplaka-Tocno, no se naplakaaat posle pirakite sto ti stigaat i to EDNA ZA 50 DEN+DDV.
PREVATANTI HOSTAPLESKI I ONE I MIOMET I SITE!
--- надополнето: 8 февруари 2013 во 18:34 ---
За одјава од бесплатни комерцијални пораки испратете KOMSTOP на 141579 или јавете се на бројот 047/220-640

BITOLSKI PREVARANTI KE GI PRIJAVAM VO AEK!!!

Ми стигна пред 2-3 недели смс од овие дека ако сакам број на некое лице ќе треба да се јавам само на 1188 и да кажам име и презиме.

И сеа, мене ми треба број од еден мајстор што му ја изгубив визитката, ама ако има и други со негово име и презиме откај ќе знаат кој број да ми го дадат? И дали треба кога ќе се јавам број да најдам, да кажам уште нешто?

One stignaa do toa degjere da ciganive u sutka me ubeduvaat daj be uklucinela na dzabest ona so ciganski akcent, a be mizerii edni.
--- надополнето: 1 март 2013 во 19:58 ---
One stignaa do toa degjere da ciganive u sutka me ubeduvaat daj be uklucinela na dzabest ona so ciganski akcent, a be mizerii edni.

Шо велите за новиве пост-пејд тарифи? :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom