One Оператор - Генерална Дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Boomerang
  • Време на започнување Време на започнување
Не заборавај и на 50смс + 50ммс, вршат многу работа.
И 50те мегабајти интернет. Повеќе од доволно за скајп, форуми, временска прогноза, вести, и се друго што не инволвира мултимедија...

Идеален пакет за мене. И јас не висам на телефон а и онака сите од фамилијата, и скоро сите колеги, и поголем дел од пријателите ми се на ОНЕ. Дури и во така скоро никогаш не користам ни 100-200 од 1000те вклучени минути со ОНЕ мрежата. За двеста денари месечно ова е најдобра опција за тие што не се зависни од телефонија (плус телефон гратис имаше). И пакетот од 350ден е добар, за тие што им требаат повеќе минути со другите мрежи и повеќе интернет, смс и ммс...
Нешто ми е чудно во врска со 1000мин, 100мб интернет 50смс и 50ммс и 20мин кон останати оператори и тн. Кога ќе проверувам сообраќај на https://moj.one.mk/ добивам некои различни можности кои не се воопшто исти како што беше во промотивната пола претплата, тука пишува дека имам:
SMS пораки 32 34
MMS пораки 34 34
Интернет сообраќај (MB) 28,9 33,9
Повици кон сите национални мрежи (минути) 6 14
Повици кон мрежата на ONE (минути) 626 677
Според ова испаѓа дека имам 34 смс и ммс за еден месец, 33,9мб интернет, 14минути кон останати оператори, и 677минути разговор кон сите во ОНЕ?
Каде се тука 1000мин, 50смс, 50ммс, 100мб интернет?
Имам пратено само 2 смс и искористено 5мб интернет и разговорите се во ред што сум потрошил.
И мене ми се таман 100-200 минути, еве гледаш према потрошеното до сега преку сила 50-60минути.
Дали јас нешто погрешно читам или ОНЕ не ги почитува дадените минути, т.е. лажат дека се 1000, 677мин се?

Нешто ми е чудно во врска со 1000мин, 100мб интернет 50смс и 50ммс и 20мин кон останати оператори и тн. Кога ќе проверувам сообраќај на https://moj.one.mk/ добивам некои различни можности кои не се воопшто исти како што беше во промотивната пола претплата...

На ова мислиш:
one.PNG

Нели е јасно? :)
Вкупен сообраќај вклучен во претплатата е максумумот што го добиваш вклучен во претплатата.
Преостанат сообраќај е тоа што ти преостанува неискористено во тековниот месец.

Инаку, ako сте повеќемина корисници на иста сметка и ако си носител на листа (или едноставно имаш пристап до деталната сметка), можно е да си гледал состојба на друг број...

Кај мене не е така.
Untitled 1.jpg
И не беше така во промоцијата. Ќе морам да им пишам на мејл, нешто не е во ред. Во сите категории сум скратен. Користам Mobile TOTAL S+ Promo од 200ден месечно која вреди како да си на 400ден претплата.

ц ц ц, не ми се верува. Мислев дека со воведувањето на деталната сметка, нема веке да ни билдаат минути, смс-и,мегабајти освен ако не си на Т-здробиле, ама по се изгледа тие денови уште не се завршени

Кај мене не е така.
Прегледај го приврзокот 64607
И не беше така во промоцијата. Ќе морам да им пишам на мејл, нешто не е во ред. Во сите категории сум скратен. Користам Mobile TOTAL S+ Promo од 200ден месечно која вреди како да си на 400ден претплата.

ако си прв месец претплатник, сообраќајот (интернет,повици,смс/ммс) ти се пресметува пропорционално. Пример, ако си склучил договор на 15ти(пола на месец) се ќе ти биди половично, 500 мин кон оне, 10 мин кон другите мрежи итн.... зато и претплата за првиот месец ќе ти биди пропорционална.

Во април бев прв месец(пола) и платив 135ден сметка. Сега за цел месец мај така ми пишува на мој оне. Чекам одговор на мејл од ОНЕ.

На кој број се активираат бесплатни минути на џабест ? И колку даваат и колку време траат ? Фала :)

^1460
Како беше бројот да провериш кредит на припејд на ОНЕ?

Имам една дилема па ќе ја пишам и овде и на темата на ВИП за да добијам повеќе размислувања. Сакам да земам број на постпејд, и телефонче Сони експирија типо. Бев и во вип и во оне да видам какви услови нудат, тарифи и т.н.
Во вип имам тарифа за 500 денари претплата месечно (заокружено) бесплатно кон сите Вип броеви, 200 минути кон другите мрежи и 100 мега мислам нет ми кажаа, и со доплата од 1.500 да го земам телефонот. Прашав за крадењето интернет, односно дека мн брзо им се троши и т.н таа ми рече дека тоа е поради тоа што ,,паметните телефони'' си апдејтнуваат сами апликации или нзз што ама ми рече ќе ти покажам како да го гасиш интернетот кога нема да го користиш па после ќе си го пушташ кога ќе сакаш.
Сега идеме во ОНЕ имам една тарифа за околу 270 нешто беше ама онака ја спомнувам само таа пошто не ми одговара, со нејзе треба да доплатам околу 5.000 за типото, па идеме на таа што се двоумам. Ми предложија тарифа од 700 денари мислам (заокружено) ама со тоа што првите 3 месеци нема ич да платам, после тоа 4,5 и 6 ти месец ќе си платам 700 со тоа што во таа тарифа имам неограничено кон сите Оне, 500 кон другите мрежи и 3 гига нет, а типото ќе ми биде без пари. И сега после тие 6 месеци односно првите 3 бесплатни и другите три по 700 имам опција да си ја намалам тарифата на 400 денари со тоа што ќе имам неограничено кон оне, 200 кон другите, 300 смс и 300 ммс.
И за во вип и за во оне договорот трае 2 години. Искрено многу повеќе ми се свиѓа опцијава на Оне, сега што малце е проблем што мн повеќе броеви имам на Вип, и тоа малце ми е пречка. Што мислите вие ? Ако некој користи некоја од овие понуди нека пише што како е, какво искуство...

јас ја користам таа услуга од 700ден, и ТОП Е!!!
нема шанси да ги искористам тие минути и ГБ. само, ... едно мало појаснување, а тоа е дека не е 700, него 719, ...... не знам како и зошто е тоа така, али ете. и плус, нешто што никој не го кажува е тоа дека ако плаќаш паркинг преку смс, тоа е ПЛУС. така да, реална цена во месецот (ако плаќаш 3-4 пати паркинг) би ти била 850-900 ден.
и уште нешто, на ОНЕ мрежата е бар 3 пати подобра. (y)

јас ја користам таа услуга од 700ден, и ТОП Е!!!
нема шанси да ги искористам тие минути и ГБ. само, ... едно мало појаснување, а тоа е дека не е 700, него 719, ...... не знам како и зошто е тоа така, али ете. и плус, нешто што никој не го кажува е тоа дека ако плаќаш паркинг преку смс, тоа е ПЛУС. така да, реална цена во месецот (ако плаќаш 3-4 пати паркинг) би ти била 850-900 ден.
и уште нешто, на ОНЕ мрежата е бар 3 пати подобра. (y)

Во катна гаража работам друже немам гајле за паркинг :D
Иначе заборавив да напоменам што сакам јас од операторите... Моабет си правам многу, нет да имам ама не ми треба претерано пошто имам услови на wi -fi да си се уклучувам. Него под тоа моабет правам многу е со еден два броја со кој би имал неограничено и од вип и од оне ако земам... Повеќе и јас сум за таа на оне да, него тоа 719 со ДДВ може е....
--- надополнето: 11 јуни 2013 во 21:01 ---
И уште ако сакаш да ми кажеш дали преку нет или како и да е имаш увид колку трошиш, колку ти остануваат минути нет и такви работи ?

Во катна гаража работам друже немам гајле за паркинг :D
Иначе заборавив да напоменам што сакам јас од операторите... Моабет си правам многу, нет да имам ама не ми треба претерано пошто имам услови на wi -fi да си се уклучувам. Него под тоа моабет правам многу е со еден два броја со кој би имал неограничено и од вип и од оне ако земам... Повеќе и јас сум за таа на оне да, него тоа 719 со ДДВ може е....
--- надополнето: 11 јуни 2013 во 21:01 ---
И уште ако сакаш да ми кажеш дали преку нет или како и да е имаш увид колку трошиш, колку ти остануваат минути нет и такви работи ?
за нет можеш во секое време да си провериш на сајтот на ОНЕ. нормално, прво ќе треба да ти креираат акаунт, и после тоа ....ќе си идеш на сајтот и ќе се снајдеш. само, не можеш да видиш каква ти е состојбата со муабетите во тековниот месец :(
е сега, за други мрежи си ограничен, така да ти си знаеш колку би потрошил со нив, али за ОНЕ...... немаш гајле :D

за нет можеш во секое време да си провериш на сајтот на ОНЕ. нормално, прво ќе треба да ти креираат акаунт, и после тоа ....ќе си идеш на сајтот и ќе се снајдеш. само, не можеш да видиш каква ти е состојбата со муабетите во тековниот месец :(
е сега, за други мрежи си ограничен, така да ти си знаеш колку би потрошил со нив, али за ОНЕ...... немаш гајле :D

Тоа е малце глупо што не можеш да проверуваш минути, ама се друго е добро, па кога ќе видиш со неограничено кон Оне, па првите 6 месеци 500 минути, после тоа по 200 и не се така малце за другите мрежи... Али најверото ќе се одлучам за оваа на Оне понудава...
--- надополнето: 11 јуни 2013 во 21:16 ---
Фала во секој случај :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom