Каде има опција за регистрирање? Вика, „регистрирајте се“ а дава само „Најава“ ...
заебано е, мора да се јавиш на 181, да чекаш дур ти се ослободи оператор, па таму даваш твои информации и те регистрират
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Каде има опција за регистрирање? Вика, „регистрирајте се“ а дава само „Најава“ ...
Мислам дека во конкретниов случај нема да ти помогне АЕК. А пиши приговор до ОНЕ, наводно како си нов корисник, не си бил запознаен конкретно со услугите, па да ти попуштат ако сакаат. Генерално ова се води како твоја вина. Слично како јас на одмор летово кога заборавив дека GPS-от ми вклучува 3G (заборавив да ја исклучам опцијата), и си платив 2.700 фино лепо.Многу ме изнервираа ОНЕ.
Мислам дека во конкретниов случај нема да ти помогне АЕК. А пиши приговор до ОНЕ, наводно како си нов корисник, не си бил запознаен конкретно со услугите, па да ти попуштат ако сакаат. Генерално ова се води како твоја вина. Слично како јас на одмор летово кога заборавив дека GPS-от ми вклучува 3G (заборавив да ја исклучам опцијата), и си платив 2.700 фино лепо.
Претходниот Е71, ако оставиш вклучено Assisted GPS, си вклучува сам по потреба 3G Data. Гармин користев, коска беше. Ми фали сегаКој ти е тој телефон што вклучува 3G кога ќе пуштиш GPS?
Или која чкарт апликација?
Многу ме изнервираа ОНЕ.?
Мислам дека во конкретниов случај нема да ти помогне АЕК.
Друже, не те разбрав нај нај-Дополнителната услуга од 2гб ти ја поделиле на по пола гига неделно или како?Многу ме изнервираа ОНЕ. Глеај што ми се случи.
Зедов број од ОНЕ на МЕГА5000 тарифа, на сред месец. И ми кажа човекот таму дека ќе добија пола од услугите, фактички пропорционално, што значи од 5 гига, ќе добијам 2,5. И ок, после, пред да го поминам тој лимит од 2,5, ја вклучив опцијата за дополнителен интернет: 2 гига за 150 денари и рачунам тоа ми трае до крај на месецот. Тоа да ти било пропорционално. Ја го вклучив тоа на 24, што значи до крајот на месецот добивам нешто како 470 мб, што топтан ми се собира 3 гига, а ја досега имам 3,5 гига напраено. И немаше да знам дека има проблем да не ми стигнеше порака завчера дека мојот нефактуриран долг е 1742 денари без ДДВ. WTF !!!!
Па што не кажат убаво дека тој дополнителен интернет функционира пропорционално, од денот кога го вклучуваш до денот кога завршува месецот? ММЕ ! Ја убаво си планирав, 2,5 + 2 = 4,5 гига, немаше да има проблем.
И отидов во салонот на ОНЕ да има објаснам што како и вика нема шанси да ти се откаже тој долг иако не си знаел како функционира услугата (а ја рачунај прв месец ми е во ОНЕ, врска неам како им функиционираат работите).
Ми спомна нешто дека можело да се поднесе жалба до ОНЕ. Пробал некој вакво нешто, имало ефект?
Дали би можел да побарам помош од АЕК? Има ли некој број кај што можам да се јавам, да прашам, да ме посоветуваат?
Ја имам една стара промо понуда со 11 ГБ нет. Нетот им е супер.Дали според горните коментари јас денес гадно сум се заебал за наредниве 24 месеци?!
--- надополнето: 7 февруари 2013 во 00:04 ---
Друже, не те разбрав нај нај-Дополнителната услуга од 2гб ти ја поделиле на по пола гига неделно или како?
Како си задоволен до сеа? Јас денес потпишав ама како што гледам сите се жалат....![]()
Јас вчера потпишав и денес треба да го зеам телефонот и да ми го уклучат бројот (пошто трансфер направив). Единствена скриена финта (која воедно е јавна!) е тоа што ти наплаќа за воспоставување повик по 2.5 денари и тоа влегува во претплатата што ти доаѓа точно 199 повици за еден месец. Понудава штом те ограничува не е нешто нај нај ама моментално е најдобра (најдобра за мене оти имам попуст на 2000 денари во наредните 6 сметки).Ме интересира како генерално сте задоволни од МЕГА 5000 понудава што е? Брзина на интернет, разговори, финти со плаќање(мада ова веке беше спомнувано)?
Првиот месец плаќаш пропорционално на деновите од кога си активиран, а имаш исто пропорционално минути, пораки и интернет. Т.е. ако активираш денес, тоа би било четвртина од месецот помалку, претплатата за овој месец ќе ти биде за четвртина помала од предвидената, ама ќе имаш и четвртина бесплатни минути помалку, исто и пораки и интернет, сето тоа можеш да го следиш на твојата есметка и ако внимаваш нема да имаш проблем.Јас вчера потпишав и денес треба да го зеам телефонот и да ми го уклучат бројот (пошто трансфер направив). Единствена скриена финта (која воедно е јавна!) е тоа што ти наплаќа за воспоставување повик по 2.5 денари и тоа влегува во претплатата што ти доаѓа точно 199 повици за еден месец. Понудава штом те ограничува не е нешто нај нај ама моментално е најдобра (најдобра за мене оти имам попуст на 2000 денари во наредните 6 сметки).
Ова со интернетот не ми е јасно што кажа членот погоре. Се надевам нема да ме насамарат уште првиот месец, но за жал првиот месец нема некој што не бил насамарен во било кој од 3те оператори.![]()
Јас вчера потпишав и денес треба да го зеам телефонот и да ми го уклучат бројот (пошто трансфер направив). Единствена скриена финта (која воедно е јавна!) е тоа што ти наплаќа за воспоставување повик по 2.5 денари и тоа влегува во претплатата што ти доаѓа точно 199 повици за еден месец. Понудава штом те ограничува не е нешто нај нај ама моментално е најдобра (најдобра за мене оти имам попуст на 2000 денари во наредните 6 сметки).
Ова со интернетот не ми е јасно што кажа членот погоре. Се надевам нема да ме насамарат уште првиот месец, но за жал првиот месец нема некој што не бил насамарен во било кој од 3те оператори.![]()
Истото ми го кажа и вработениот. Се познавав со него и убаво ми објасни па се надевам нема да имам проблем првиов месец.Првиот месец плаќаш пропорционално на деновите од кога си активиран, а имаш исто пропорционално минути, пораки и интернет. Т.е. ако активираш денес, тоа би било четвртина од месецот помалку, претплатата за овој месец ќе ти биде за четвртина помала од предвидената, ама ќе имаш и четвртина бесплатни минути помалку, исто и пораки и интернет, сето тоа можеш да го следиш на твојата есметка и ако внимаваш нема да имаш проблем.
Секој телефон што ги имаат можеш да го земеш.Да не знаеш случајно кои телефони (со доплата и без) одат со понудава Mega 5000? Зашто сајтов им е катастрофа направен за таа работа.