ОНЕ и ВИП се споија

• Креатор на темата Креатор на темата DadoTom
  • Време на започнување Време на започнување
За почеток, Ти-Мобајл не постои повеќе, туку постои Македонски Телеком, или Телеком МК.

Инаку, одговорот што го имаш добиено е целосно коректен и соодветен за такво прашање.

Мојата СИМ картичка е од 2003 или 2004 година од тогашен Мобимак, кога можевме да сонуваме за Интернет на мобилен телефон, а камо ли па 3G, па сепак работи без никакви проблеми со 3G мрежата на Македонски Телеком.

Дали твојот мобилен телефон поддржува 3G можеш многу лесно и едноставно да дознаеш на GSMArena.com .

http://www.gsmarena.com/

Најди го твојот конкретен модел на мобилен телефон и во деталниот опис за телефонскиот уред, во секцијата NETWORK пишува какви мрежи поддржува мобилниот телефон.

Доколку твојот мобилен телефон поддржува 3G на фреквенција од 900 мегахерци, тогаш одбери ја 3G мрежата на Вип од менито - доколку СИМ картичката тоа го дозволува - и шибај, во спротивно, веќе утре патот под нозете и правец - најблискиот салон на Вип - ама на Вип, а не на некој од нивните партнери како Хенди Мобајл, тие само соработуваат со нив, немаат никаква поврзаност со СИМ картичките или со телекомуникациската мрежа на Вип.
Eve ti frekfencii i od vip i od telekom

Attachments

• 2016-05-16_220501.png
    2016-05-16_220501.png
    13 KB · Прегледи: 53
Чепкајќи по интернетот, дојдов до нешто на што се присетив. Имено, Телеком Словенија, на 31ви Декември си основа нова компанија во Македонија, СИОЛ ДООЕЛ, а за тоа имаше малку по интернетот: http://emagazin.mk/vesti/vest/4778?...-osnova-nova-telekom-kompanija-vo-makedonija- :)
Е сега, дознавме за што ќе биде или не? Има информација некој околу компанијава, барем сега после поминати толку месеци, а од неодамна и официјално како една компанија кога се со австријциве во земјава?

Zavrsi vremeto na telekom slovenija, tie so ONE ne mozea nisto da napravat 7 godini ONE so 25% market share.
Ako vleze nov mrezen operator treba nekoj silen investitor kako O2, Orange, 3 ili Vodafone a ne kako Vip i One dosega ni nudea niski ponudi no so sranje mreza.

Zavrsi vremeto na telekom slovenija, tie so ONE ne mozea nisto da napravat 7 godini ONE so 25% market share.
Ako vleze nov mrezen operator treba nekoj silen investitor kako O2, Orange, 3 ili Vodafone a ne kako Vip i One dosega ni nudea niski ponudi no so sranje mreza.
Барем понудите беа ниски сега се пак со срање мрежа а напумпани цени

Mrezen operator MNO, nema da vlezi na nasiov pazar, kade sto se se dogovara odnapred ....

Нов ултиматум од гигантот на пазарот Вип сите што се Оне ако задоцнат со плаќање на сметка дури и 2 дена ќе бидат исклучени , а за повторно приклучување ќе ти се наплати 250 денари! Аирлија бизнисот.

Ако се расплачам ќе ми даде ли некој кутија паломи?

http://www.vip.mk/kombo/3p-lite

Просто не ми се верува за цените

Ете што им следува на досегашните корисници на Боом ТВ.

Очигледно ништо нема да бидне од планираната сателитска телевизија, барем не во наредниве 5 или повеќе години.

Сега кога си имаат:

- Дуопол во мобилната телефонија, а и во фиксната телефонија во подрачјата каде што нема барем уште една кабелска телевизија која нуди фиксна телефонија;

- Дуопол во телевизиските услуги во подрачјата каде што нема ниту една друга кабелска телевизија;

си имаат загарантиран бизнис и слободно можат да ја остават планираната сателитска телевизија за некое друго време.

#Заедно е...

Наместо да биде ако ништо друго 15mbps adsl пошто немаат ни IPTV ни ништо кај скапо кај споро... страшно луѓе престрашно

само жалби и поплаки а бесплатните што ви важат сега кон повеќе броеви (ОНЕ+ВИП) не го рачунате...........

работата е ако ти чини терај, ко стари баби сте се расплакале ова на ништо не го личи

само жалби и поплаки а бесплатните што ви важат сега кон повеќе броеви (ОНЕ+ВИП) не го рачунате...........

работата е ако ти чини терај, ко стари баби сте се расплакале ова на ништо не го личи
Се надевам дека си на тешка дрога или си со превисоко ниво на сарказам како мене по некогаш :)
Да не се лажеме и пред спојувањето имаше пакети со бесплатни минути кон сите (One, Vip, Telekom), така што нема некоја промена. Треба навистина да си за да сфатиш дека ова е маркетиншки трик.
Друго, алооо, кај со 10Mbps интернет во 21 век? Знаат ли они дека законски од не знам точно кој датум, минималната брзина треба да изнесува 30Mbps? Или зошто не си позајмат кабел од Телеком или некој друг оператор и си понудат како што треба брзини на интернетот, туку си ги користат и понатаму WADSL? Не знам колкумина знаат, но тие антени односно бежичниот интернет со јадни 1-2-3Mbps бежично што тераше, било предвидено да биде донација за основните и средни школи, но милите од On.net тогашен, направиле некоја далавера и си ги земале за себе и така си станале оператор кој нуди и бежичен интернет. После се чудев јас зашто 4 години имав јаден интернет со едвај 1Mbps интернет и често беа оптоварени базните станици.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom