ОНЕ и ВИП се споија

• Креатор на темата Креатор на темата DadoTom
  • Време на започнување Време на започнување
Бев денеска во ONE (VIP) и им се пожалив за ONE корисниците дека ние сме изолирани и си фураме уште по старо. Таа таму што беше ми рече да сме биле трпеливи и дека за 2 недели ќе бидеме на СОСЕМА НОВА МРЕЖА, ни на VIP ни на ONE мрежата. И сите од ONE што сме имале интернет ќе ни биде доделено 4G со истите GB што си ги имаме од постоечкиот договор.

Само ќе требало картичка да смениме за да добиеме 4G мрежа.

Ако е ова точно, ќе биде одлична вест.

Бев денеска во ONE (VIP) и им се пожалив за ONE корисниците дека ние сме изолирани и си фураме уште по старо. Таа таму што беше ми рече да сме биле трпеливи и дека за 2 недели ќе бидеме на СОСЕМА НОВА МРЕЖА, ни на VIP ни на ONE мрежата. И сите од ONE што сме имале интернет ќе ни биде доделено 4G со истите GB што си ги имаме од постоечкиот договор.

Само ќе требало картичка да смениме за да добиеме 4G мрежа.

Ако е ова точно, ќе биде одлична вест.

Тешко дека за две недели ќе ја пуштат новата мрежа не сите региони се средени. Сега работат на Пвардарие а остануваат исток и југоисток. Значи горе доле како поретпоставив. Ќе ја средат мрежата па ќе ни менат СИМ картици.

Тешко дека за две недели ќе ја пуштат новата мрежа не сите региони се средени. Сега работат на Пвардарие а остануваат исток и југоисток. Значи горе доле како поретпоставив. Ќе ја средат мрежата па ќе ни менат СИМ картици.
И мене ми е нешто сомнително, башка ова ич не се уклопува со таа од ONE што ми го кажа:

515fc23661c0657d1fababe4252a183f.png

one.Vip напиша:
Паралелно на ова, оне.Вип работи на изградба на нова мобилна мрежа и до сега се завршени регионите на Скопје, Крива Паланка, Куманово, Кратово, Охрид и Струга. Во моментот се работи регионот на Повардарието, а до крајот на годината сите урбани делови на Македонија ќе добијат нова мобилна мрежа. Новата мобилна мрежа на сите корисници на Вип ќе им обезбеди значително поголем капацитет за користење на 3G технологијата, покриеност на целата територија на земјата и достапност на 4G LTE низ цела Македонија и сето тоа за да обезбеди најдобро корисничко искуство и да ги обезбеди најновите светски технолошки достигнувања во мобилниот сегмент.

Според ова, не само што не се ни блиску до пуштање во употреба опрема за нова мобилна мрежа, туку не се ни до пола.
Каде се Полог, Пелагонија, 90% од источниод дел?

Корисниците на ОНЕ во наведените региони каде изградиле нова мобилна мрежа, забалежувате подобрување кај услугите? Има ли поголема покриеност ( и вон градски подрачја), квалитет на сигнал, брзина на протек на податоци?

Пакетот што го користам јас, земен пред една година за 500 ден. сега чини 1500 ден. Супер си ја заврши работата анти монополската комисија.

Пакетот што го користам јас, земен пред една година за 500 ден. сега чини 1500 ден. Супер си ја заврши работата анти монополската комисија.
Kakov paket imas?

Ако биде како што му кажале на GoRiLLaZ ќе бидам и то како задоволен со 10Gb 4G интернет бесплатни разговори и смс за стара цена од 600 денари. Ама нешто во мене ми вели дека веројатноста за тоа е ни 1% како што им се цените. Ама фала богу што неможат на вејќе постоечки договор да направат измена во цена и намалување на услуги.

Се бесплатно и 5гб интернет од Оне, промо нешто му е името
Toa bese na 2 godini dogovor. Zar nema toj da ti vazi sega do istekot na 2 godini. ? Za toa vreme ce vidis kako ce bide so telekom.
Kako internetot koga ce zavrsat vasite gigabajti, mora da pobarate novi ili vednas na skapa tarifa ve prefrlaat?

Toa bese na 2 godini dogovor. Zar nema toj da ti vazi sega do istekot na 2 godini. ? Za toa vreme ce vidis kako ce bide so telekom.
Kako internetot koga ce zavrsat vasite gigabajti, mora da pobarate novi ili vednas na skapa tarifa ve prefrlaat?
Не е тоа проблемот, договорот сам се продолжува и не смеат да ти ја променат тарифата, зборот ми беше за грабежот што го прават оти сега има дуопол на пазарот

Не е тоа проблемот, договорот сам се продолжува и не смеат да ти ја променат тарифата, зборот ми беше за грабежот што го прават оти сега има дуопол на пазарот
Sakas da kazes za 500 denari zasekogas ce se prodolzuva dogovorot?

Sakas da kazes za 500 denari zasekogas ce se prodolzuva dogovorot?
Него му се продолжува пакетот се додека не го раскине договорот или да мигрира со друг пакет . Имам другар има претплата од пред 4-5 години кога нудеа со 50 гб и со 20гб интернет овој зеде со 20гб и уште си тера на тој пакет.

сега ќе биде жетва. спојувањето не требаше да се дозволи.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom