За што дозвола едноставно се договорија меѓу себе и се споија никој не може ништо тука да направи .а кој и зошто го дозволи?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
За што дозвола едноставно се договорија меѓу себе и се споија никој не може ништо тука да направи .а кој и зошто го дозволи?
Комисијата за заштита на конкуренцијата на РМ го одобри спојувањето на двата телекомуникациски операторa.За што дозвола едноставно се договорија меѓу себе и се споија никој не може ништо тука да направи .
Овие од вмро не ги вервам појќе што сакаат нека пишат . едноставно вип им плаќа на оне да се спојат овие прифаќаат и тоа е тоа исто како јас да имам бизнис ист како твојот и ти го продавам мојот бизнис само што треба да го задржиш и името на мојот бизнис ...Комисијата за заштита на конкуренцијата на РМ го одобри спојувањето на двата телекомуникациски операторa.
http://sitel.com.mk/shto-kje-znachi-spojuvanjeto-na-vip-i-one-za-nivnite-korisnici
е па не е баш така. спојувањето на големи компании треба да биде одобрено од регулаторна комисија.Овие од вмро не ги вервам појќе што сакаат нека пишат . едноставно вип им плаќа на оне да се спојат овие прифаќаат и тоа е тоа исто како јас да имам бизнис ист како твојот и ти го продавам мојот бизнис само што треба да го задржиш и името на мојот бизнис ...
Здравје ќе биде и тоа .. секако имаме монопол во струјата ќе биде и ова за година две ...е па не е баш така. спојувањето на големи компании треба да биде одобрено од регулаторна комисија.
тогаш што го спречува пак телекомот да ја купи новата компанија, спој од вип и оне, и да си има монопол.
и да ја врати мобилната телефонија едно 20 години уназад и да наплаќа 20ден минута.
Во струјата има монопол ама не е исто. Евн има определена цена од регулаторна и од тоа нема мрдање. Оно и овие имаат регулирана цена ама претплатата не е. Како и да е Карлос Слим не дојде за џабе во мкд очигледно.Здравје ќе биде и тоа .. секако имаме монопол во струјата ќе биде и ова за година две ...
Баш така, плус инфраструката ја имат. Двата оператори кога ќе се спојат тоа е двојно поголема покриеност. Само да вложат.Ako Telekom so dobra mreza ima 3G brzini pogolemi od 10 mbps togas i Vip treba da dobie isti brzini ,vetija deka ke investiraat 30 milioni evra samo ova godina i deka ke ja imat najdobrata mreza do krajot na godinata.
So dobri 3G brzini ne ni treba 4G tarifi podobro ke sedime na starite ONE tarifi na primer jas za 499 den imam sve neograniceno i 20 Gb internet.
Целава работа излезе комедија... Се споија и ништо. Едните користат мрежа на оператор што формално не постои а другите горат.
Ќе им ја е *бам мајката, најозбилно!
![]()
Целиот проблем е што сите знаеме дека сеуште ја користиме мрежата на ONE, кој веќе како оператор не ни постои. Муабетот е зошто не ја користиме мрежата на VIP и што треба да направиме за тоа? Нека бидат фер и нека се изјаснат, а не да вртат наоколу.За почеток, Ти-Мобајл не постои повеќе, туку постои Македонски Телеком, или Телеком МК.
Инаку, одговорот што го имаш добиено е целосно коректен и соодветен за такво прашање.
Мојата СИМ картичка е од 2003 или 2004 година од тогашен Мобимак, кога можевме да сонуваме за Интернет на мобилен телефон, а камо ли па 3G, па сепак работи без никакви проблеми со 3G мрежата на Македонски Телеком.
Дали твојот мобилен телефон поддржува 3G можеш многу лесно и едноставно да дознаеш на GSMArena.com .
http://www.gsmarena.com/
Целиот проблем е што сите знаеме дека сеуште ја користиме мрежата на ONE, кој веќе како оператор не ни постои. Муабетот е зошто не ја користиме мрежата на VIP и што треба да направиме за тоа? Нека бидат фер и нека се изјаснат, а не да вртат наоколу.
Ова испаѓа сега, јас им давам пари на VIP... а користам мрежа на ONE? Кој како што рековме повеќе не ни постои.