ОНЕ и ВИП се споија

• Креатор на темата Креатор на темата DadoTom
  • Време на започнување Време на започнување
За што дозвола едноставно се договорија меѓу себе и се споија никој не може ништо тука да направи .
Комисијата за заштита на конкуренцијата на РМ го одобри спојувањето на двата телекомуникациски операторa.
http://sitel.com.mk/shto-kje-znachi-spojuvanjeto-na-vip-i-one-za-nivnite-korisnici

сака некој да прави монопол како карлос слим во мексико што има и да ги молзи потрошувачите.

Комисијата за заштита на конкуренцијата на РМ го одобри спојувањето на двата телекомуникациски операторa.
http://sitel.com.mk/shto-kje-znachi-spojuvanjeto-na-vip-i-one-za-nivnite-korisnici
Овие од вмро не ги вервам појќе што сакаат нека пишат . едноставно вип им плаќа на оне да се спојат овие прифаќаат и тоа е тоа исто како јас да имам бизнис ист како твојот и ти го продавам мојот бизнис само што треба да го задржиш и името на мојот бизнис ...

Овие од вмро не ги вервам појќе што сакаат нека пишат . едноставно вип им плаќа на оне да се спојат овие прифаќаат и тоа е тоа исто како јас да имам бизнис ист како твојот и ти го продавам мојот бизнис само што треба да го задржиш и името на мојот бизнис ...
е па не е баш така. спојувањето на големи компании треба да биде одобрено од регулаторна комисија.
тогаш што го спречува пак телекомот да ја купи новата компанија, спој од вип и оне, и да си има монопол.
и да ја врати мобилната телефонија едно 20 години уназад и да наплаќа 20ден минута.

е па не е баш така. спојувањето на големи компании треба да биде одобрено од регулаторна комисија.
тогаш што го спречува пак телекомот да ја купи новата компанија, спој од вип и оне, и да си има монопол.
и да ја врати мобилната телефонија едно 20 години уназад и да наплаќа 20ден минута.
Здравје ќе биде и тоа .. секако имаме монопол во струјата ќе биде и ова за година две ...

Здравје ќе биде и тоа .. секако имаме монопол во струјата ќе биде и ова за година две ...
Во струјата има монопол ама не е исто. Евн има определена цена од регулаторна и од тоа нема мрдање. Оно и овие имаат регулирана цена ама претплатата не е. Како и да е Карлос Слим не дојде за џабе во мкд очигледно.

Правилно ќе беше да ги принудат да го продадат Оне ама ете

Ako Telekom so dobra mreza ima 3G brzini pogolemi od 10 mbps togas i Vip treba da dobie isti brzini ,vetija deka ke investiraat 30 milioni evra samo ova godina i deka ke ja imat najdobrata mreza do krajot na godinata.
So dobri 3G brzini ne ni treba 4G tarifi podobro ke sedime na starite ONE tarifi na primer jas za 499 den imam sve neograniceno i 20 Gb internet.

Ako Telekom so dobra mreza ima 3G brzini pogolemi od 10 mbps togas i Vip treba da dobie isti brzini ,vetija deka ke investiraat 30 milioni evra samo ova godina i deka ke ja imat najdobrata mreza do krajot na godinata.
So dobri 3G brzini ne ni treba 4G tarifi podobro ke sedime na starite ONE tarifi na primer jas za 499 den imam sve neograniceno i 20 Gb internet.
Баш така, плус инфраструката ја имат. Двата оператори кога ќе се спојат тоа е двојно поголема покриеност. Само да вложат.

Целава работа излезе комедија... Се споија и ништо. Едните користат мрежа на оператор што формално не постои а другите горат.

Целава работа излезе комедија... Се споија и ништо. Едните користат мрежа на оператор што формално не постои а другите горат.

НЕМА ПРАВДА - НЕМА МИР

Во спротивно ќе си стануваш рано наутро и оро ќе си играш... и ќе си ќутиш !!!

Ќе им ја е *бам мајката, најозбилно!

b6aad714cbafe9410bf71640e2c7b3d3.png

Ќе им ја е *бам мајката, најозбилно!

b6aad714cbafe9410bf71640e2c7b3d3.png

За почеток, Ти-Мобајл не постои повеќе, туку постои Македонски Телеком, или Телеком МК.

Инаку, одговорот што го имаш добиено е целосно коректен и соодветен за такво прашање.

Мојата СИМ картичка е од 2003 или 2004 година од тогашен Мобимак, кога можевме да сонуваме за Интернет на мобилен телефон, а камо ли па 3G, па сепак работи без никакви проблеми со 3G мрежата на Македонски Телеком.

Дали твојот мобилен телефон поддржува 3G можеш многу лесно и едноставно да дознаеш на GSMArena.com .

http://www.gsmarena.com/

Најди го твојот конкретен модел на мобилен телефон и во деталниот опис за телефонскиот уред, во секцијата NETWORK пишува какви мрежи поддржува мобилниот телефон.

Доколку твојот мобилен телефон поддржува 3G на фреквенција од 900 мегахерци, тогаш одбери ја 3G мрежата на Вип од менито - доколку СИМ картичката тоа го дозволува - и шибај, во спротивно, веќе утре патот под нозете и правец - најблискиот салон на Вип - ама на Вип, а не на некој од нивните партнери како Хенди Мобајл, тие само соработуваат со нив, немаат никаква поврзаност со СИМ картичките или со телекомуникациската мрежа на Вип.

Последно уредено:
За почеток, Ти-Мобајл не постои повеќе, туку постои Македонски Телеком, или Телеком МК.

Инаку, одговорот што го имаш добиено е целосно коректен и соодветен за такво прашање.

Мојата СИМ картичка е од 2003 или 2004 година од тогашен Мобимак, кога можевме да сонуваме за Интернет на мобилен телефон, а камо ли па 3G, па сепак работи без никакви проблеми со 3G мрежата на Македонски Телеком.

Дали твојот мобилен телефон поддржува 3G можеш многу лесно и едноставно да дознаеш на GSMArena.com .

http://www.gsmarena.com/
Целиот проблем е што сите знаеме дека сеуште ја користиме мрежата на ONE, кој веќе како оператор не ни постои. Муабетот е зошто не ја користиме мрежата на VIP и што треба да направиме за тоа? Нека бидат фер и нека се изјаснат, а не да вртат наоколу.

Ова испаѓа сега, јас им давам пари на VIP... а користам мрежа на ONE? Кој како што рековме повеќе не ни постои.

Vip немаат никаков срам. За телефон што сум го платил чесно по истекот на договорот ме малтретираа повеќе од еден месец да ми го дадат кодот за отклучување со одговор "го чекаме од фабриката" и одкако се заканив дека ќе пуштам жалба до АЕК (како и што направив) во рок од 2 дена го добив кодот.

Целиот проблем е што сите знаеме дека сеуште ја користиме мрежата на ONE, кој веќе како оператор не ни постои. Муабетот е зошто не ја користиме мрежата на VIP и што треба да направиме за тоа? Нека бидат фер и нека се изјаснат, а не да вртат наоколу.

Ова испаѓа сега, јас им давам пари на VIP... а користам мрежа на ONE? Кој како што рековме повеќе не ни постои.

Од правна гледна точка повеќе не постои Оне, но од технички гледна точка, сеуште постои.

Патем, сеуште постојат и некои сервери на Кејблтел, кој не постои од ноември 2011 година па наваму, исто како што и од пред недела дена повеќе не постои Близо, но ете, ако користиш кабелски Интернет од сега веќе поранешен Близо, односно сегашен Вип, отвори Speedtest.net и ќе ти каже дека твојот Интернет провајдер е Близо.

Македонија е мала, сиромашна и неразвиена држава за да се случуваат онакви нагли промени какви што се случуваат во развиените држави кај кои преку ноќ една компанија се ребрендира во друга компанија.

На мене сеуште понекогаш кога бирам мрежа на мобилниот телефон ми го дава Мобимак, кој не постои од септември 2006 година па наваму.

Правниот дел се решава брзо и лесно, бидејќи претежно се однесува на документација и плаќање на административни трошоци.

Техничкиот дел е комплетно друга и поинаква проблематика, која не се решава ниту со документација, ниту со пари, туку исклучиво и само со технички промени.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom