On.net WADSL интернет

Раскољников

Моделатор
Член од
15 март 2006
Мислења
167
Поени од реакции
1
memberix напиша:
Сум слушнал дека на мт.нет се куцало некое бројче да не ти брое трансфер, ама сто посто има и на он.нет такво нешто, оставено за вработени и VIP.
Абе друже, па зарем не знаеш какви сме? Ако има таква финта и ако некој ја знае, мислиш ли дека тој нема другари, братучеди, пријатели???

Па ако имало такво нешто, до сега сите ќе имавме по 300ГБ трансфер.

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Раскољников напиша:
Па ако имало такво нешто, до сега сите ќе имавме по 300ГБ трансфер.
Да разјасниме,
Таква финта кај што трансферот не се брои НЕ ПОСТОИ! И гага да ти е нетот пак ти го бројат, така да, на тоа заборавете, на мт.нет им имаат хакнато јузери и пасворди, но не и финти за да нема броење!
Ама како и да е порано или покасно тие што ги користат на диво, кад тад ќе ги фатат, само што не им текнало на мт.нет да проверат...тоа кај он.нет не поминува, имаат многу функционален мониторинг систем.Хакови и незнам какви ствари...заборавете...

KaiTekk

R&B boy
Член од
17 март 2006
Мислења
1.045
Поени од реакции
22
Acid напиша:
Каитек, што повеќе се воздржуваш да се направиш „кракер“, толку помалку се бламираш.

Извини вака, ама не можев веќе да издржам. Може да продолжите со дискусијата. :wink:
Ама не се правам кракер ниту хакер ниту ништо само сакав да слушнам мислења од претхнодни искуства (знаеш што зборувам ;) )

VGC9DCTX9C

Prof. Dr. Zgembo Adišlić
Член од
3 мај 2006
Мислења
101
Поени од реакции
46
TpH_Bo_OkO напиша:
он.нет имаат многу функционален мониторинг систем.Хакови и незнам какви ствари...заборавете...
Greshka si TpH_Bo_OkO, On.net imaat... Napreden monitoring sistem.

A deka ima lakomi samo da simnuvaat i da simnuvaat IMA... Ajde begajte ucete malku, surfajte, guglajte, mircajte citajte si knigi ne samo porki ke siminjate i drkaj pred PC.

Член од
6 мај 2006
Мислења
272
Поени од реакции
1
ja imam ADSL za vraboteni <za tie od telekom sto se vraboteni,u lucajov, majkami> i imame kolku sakame da simnuvame...a obicniot ADSL falabogu deka ima ograniceno onakvo za siminjanje!

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.206
Поени од реакции
34.443
MaLe4kA напиша:
ja imam ADSL za vraboteni <za tie od telekom sto se vraboteni,u lucajov, majkami> i imame kolku sakame da simnuvame...a obicniot ADSL falabogu deka ima ograniceno onakvo za siminjanje!
Педери. А брзина од 512kbps им даваат, или поголема?

VGC9DCTX9C

Prof. Dr. Zgembo Adišlić
Член од
3 мај 2006
Мислења
101
Поени од реакции
46
Acid напиша:
Педери. А брзина од 512kbps им даваат, или поголема?
TOPKI jas imam ADSL od MT.net koj e eden megabit (Office ADSL 1024/256) a ne siminja pobrzo od 90KBps a bi trebalo da siminja so 128KBps

1024 Kbps = 128 KBps taka ? ili microsoft go utnale calc.exe ili MT.Net neznaat da go koristat

noviot

Форевер Aлоун :(
Член од
19 април 2006
Мислења
446
Поени од реакции
170
VGC9DCTX9C напиша:
TOPKI jas imam ADSL od MT.net koj e eden megabit (Office ADSL 1024/256) a ne siminja pobrzo od 90KBps a bi trebalo da siminja so 128KBps

1024 Kbps = 128 KBps taka ? ili microsoft go utnale calc.exe ili MT.Net neznaat da go koristat
На работа кај мене со Profi пакет 1,5Mbps /256k симнува максимум 120-130к, така да твоите 90KBps можно е да е реална брзина. Сеа дали тоа МТшит нешто напраиле да намалат брзина или така треба да биде, не знам.

Овердрајв

Модератор
Член од
5 ноември 2005
Мислења
4.255
Поени од реакции
569
VGC9DCTX9C напиша:

Никогаш немој да очекуваш дека ќе добиеш фул мегабит. Реалната брзина е од 85-95% од максималната (0,09 * брзина во кило/мегабити).
Така да, 90 килобајти во секунда ти е супер, не се жали.

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
WADSL bil dobar slusam a eftin e i za razlika od MTNET ima poise transfer 8 GB duplo od MT (ako gresam neso popravete me):icon_lol:

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.206
Поени од реакции
34.443
Boomerang напиша:
WADSL bil dobar slusam a eftin e i za razlika od MTNET ima poise transfer 8 GB duplo od MT (ako gresam neso popravete me):icon_lol:
Грешиш, имa 10 гига. :wink:

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.206
Поени од реакции
34.443
mRnO напиша:
Јас го имам старт пакетот на АДСЛ,иако е напоменето дека по потрошувањето се добиваат нови 512мб за 175,мене и покрај тоа ми се намалува брзината на конекцијата и тоа очигледно
Дечко, ти да не си ја згрешил темата? :)

Член од
6 јули 2005
Мислења
2.932
Поени од реакции
9
Мрно ќути не спомнувај никаде затоа што тебе пакетот од 1200 денари каде што после поминати 512 мегабајти треба да ти откуча нови 512 мегабајти по цена од 200 денари тија намалува брзината наместо да ти откуца, значи ти уствари за тие пари имаш пакет МаксАДСЛ од 2200 денари. :)

Член од
8 мај 2006
Мислења
358
Поени од реакции
11
Јас мислам дека он сакаше да каже дека му откуцува нови 512 мега за 200ден, ама пак му ја намалуват брзината.

VGC9DCTX9C

Prof. Dr. Zgembo Adišlić
Член од
3 мај 2006
Мислења
101
Поени од реакции
46
P.Overdrive напиша:
Никогаш немој да очекуваш дека ќе добиеш фул мегабит.90 килобајти во секунда ти е супер, не се жали.
Super ???

A ovie shto se na On.net WADSL mozat so 512/128Kbps konekcija da siminjaat so 70KBps i da uploadiraat so 20KBps ??? a jas greotka so ovie MT.Shit ni U nemam od mojot upload, nitu D od mojot download.
Edna slika od 2MB na mail nemozham da prikacam 20 minuti.. Pederite ne kradat !!!
Drugarche od Resen ima WADSL paket 128/768 i siminja so 95KBps, shto e i nad granicite... Spored mene On.net imaat pushteno nekoj Kbps vishok taka da nema placki a MT.shit nekoj Kbps manjak, manjaci edni. :bip:
Da dade gospod site "bakarni vodovi" ciganive da im gi ukradat i da gi shitnat za staro zelezo :je:

Kajgana Shop

На врв Bottom