епа стави си АДСЛ..такви како тебе заслужуваат да бидат со МТНЕТPrinc напиша:Ovie ne se normalni. Kako be cel mesec da cekam za oprema da donesat???
"No, moram da Vi napomenam deka zaradi
pregolemata zainteresiranost za WADSL uslugata, narachana e nova oprema koja
ochekuvame da stigne za otprilika eden mesec. Do togash mozhete da ni gi
ostavite Vashite lichni podatoci na nashiot telefonski broj 02 3100 800 ili
na nashiot e-mail.
Blagodarime na razbiranjeto i sorabotkata."
Ebati razbiranjeto. Ne sakaat da rizikuvaat pa da poracaat ne-znam-kolku oprema tuku mora koga ke se soberat 100 klienti na primer da poracuvaat za site 100 naednas? Jako neozbilno...
Оннет за 1 месец има преку 150 монтажи..така да нормално е да им снема опрема.кој чува токлу опрема кај нас..не бидете смешни...и јас ќе чекам еден месец, нема тука ништо страшно.подобро месец него да бидам со МТНЕТ.Андроник напиша:Ебати провајдерот, нема опрема на лагер. Па како ќе продаваш услуги кога го немаш најосновното - неопходната опрема?
Новиот договор е малце поинаков нема оставање на никаков депозит еднаставно си ги плаќаш ти 2100 денари и имаш брзина од 512Kbps/128Kbps и download од 10Gb што е различно од тој договор што е на стр бр.8. А овдека во член 2 пишува дека давателот на услугата ќе ја следи политиката на пазарот во врска со интернет цените.memberix напиша:odi na osma strana i go imas dogovorot. ne mozam da go stavam oti e mnogu dolg, a ima ogranicuvanje na brojot na znaci vo postot.
Mislam deka i vo noviot imaat zaboraveno nekoi stavki koi ne se koristat. Depozit nema samo plakas 2100den (800 za instalacija + 1300 za privot mesec). Site raboti osven onie za depozit i za drugata tarifa sto bese vazat od dogovorot na 8 str.tosethebest напиша:Новиот договор е малце поинаков нема оставање на никаков депозит еднаставно си ги плаќаш ти 2100 денари и имаш брзина од 512Kbps/128Kbps и download од 10Gb што е различно од тој договор што е на стр бр.8. А овдека во член 2 пишува дека давателот на услугата ќе ја следи политиката на пазарот во врска со интернет цените.
А ти знаеш колку е реалната цена на таа опрема што оннет ја дава на користење гага без никаков депозит за осигурување на опремата?!?? Знаеш каде се произведува таа опрема?!?! Кола кога купуваш нова одма ти ја даваат?Андроник напиша:Ебати провајдерот, нема опрема на лагер. Па како ќе продаваш услуги кога го немаш најосновното - неопходната опрема?
А како ја плаќаш после месечната претплата? Месец за месец или зимаш кредит од банка па Он.нет си ги зимаат парите од банка, а ти на банката секој месец и плаќаш за кредитот? Така беше претходно сега незнам како е.memberix напиша:Mislam deka i vo noviot imaat zaboraveno nekoi stavki koi ne se koristat. Depozit nema samo plakas 2100den (800 za instalacija + 1300 za privot mesec). Site raboti osven onie za depozit i za drugata tarifa sto bese vazat od dogovorot na 8 str.
Kolku e? Milion, bilion, trilion??? Kolata kosta 10 000 evra i ne ocekuvam od gazda na avto salon da ima 100 koli na lager. opremata ne cini ni priblizno tolku. daleku duri od taa cena. Zamisli da im davaa na site oprema vredna eve ne 10 000 evra, tuku 1000 evra.TpH_Bo_OkO напиша:А ти знаеш колку е реалната цена на таа опрема што оннет ја дава на користење гага без никаков депозит за осигурување на опремата?!?? Знаеш каде се произведува таа опрема?!?! Кола кога купуваш нова одма ти ја даваат?