On.net WADSL интернет

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
Ja мислам дека ние како народ имаме право да платиме и за една конекција, а потоа преку свичови да ја умрежиме цела Македонија и да станеме дури и интернет провајдер. И сето тоа, со само една платена конекција. И сите да тегнат со по 512. Ќе им ебам тоа, они ќе не ограничуваат ...

Ај сега заебанцијата на страна. Бидете реални ебаве.

neo-geo

The Empire Strikes First!
Член од
17 август 2005
Мислења
500
Поени од реакции
2
Мистичен напиша:
Ja мислам дека ние како народ имаме право да платиме и за една конекција, а потоа преку свичови да ја умрежиме цела Македонија и да станеме дури и интернет провајдер. И сето тоа, со само една платена конекција. И сите да тегнат со по 512. Ќе им ебам тоа, они ќе не ограничуваат ...

Ај сега заебанцијата на страна. Бидете реални ебаве.
не бе друже никој не вика да се плати една конекција и да тегнат сите, така одма ми доаѓаат идеи да направам еден локален провајдер у зградава :)
муабетот е дека они погрешно си го решаваат проблемот, нека си видат од колегите нивни, МТ, како го решиле тоа и готово
никој не бара 2 пппое конекции со 2 по 512кбпс, луѓево си бараат 2 пппое конекции со 1 пута 512кбпс.

Go2bed

Vasilij Zajcev
Член од
2 март 2005
Мислења
972
Поени од реакции
13
Jane напиша:
Дааааааааааааааааааааааа. Тука неможеш да ме убедуваш зошто 4 месеци користам така и кога симињам нешто добивам на двата компјутери 90-100КБпс ИСТОВРЕМЕНО.

И немој само да ми кажеш незнам да мерам или тропам глупости или ме лаже програмот или нешто друго.

п.с. имам 768кбпс брзина

едит: ова го користам кога симињам од Рапидшеар нешто и е да речеме 10 фајла и симињам 2 фајла истовремено со полна брзина на двата компјутери:)
епа поради такви како тебе постојат ограничувања....:nenene::nenene:..и затоа затнете ги муцките и не мрчете ,барем не ти и таквите како тебе...

neo-geo напиша:
не бе друже никој не вика да се плати една конекција и да тегнат сите, така одма ми доаѓаат идеи да направам еден локален провајдер у зградава :)
муабетот е дека они погрешно си го решаваат проблемот, нека си видат од колегите нивни, МТ, како го решиле тоа и готово
никој не бара 2 пппое конекции со 2 по 512кбпс, луѓево си бараат 2 пппое конекции со 1 пута 512кбпс.
право на провајдерот е како ќе го решат тоа...дали е добро или не ние само може да полемизираме....ништо повеќе..како и да земеш нивно право е тоа.

P

Princ

Гостин
Go2bed, не ти се чини дека според начинот на кој пишуваш премногу но.нетовски звучиш? Онака, ко пепи himself. Барем така ми звучеше според она "затнете си ги муцките". Дај корегиреј се те молам. Ова е форум во приватна сопственост, каде што искажуваме лични мислења ставови и искуства.
Но.нет ако сакаат да ги контролираат нашите мислења, нека си отворат свој форум (иако одма ќе им се преполни од незадоволни корисници а јас ќе имам најмногу постови).

Точно дека право на провајдерот е тоа, ама бидејќи тој провајдер зима мој кеш (и на јане кеш, и на уште 10000, според пепи, други) за нешто што не ми го дава, јас го задржувам правото да ги коментирам нивните одлуки. Тука спаѓаат и глупите одлуки. Конкретно последнава (оваа со pppoe сесиите) можам да ја искоментирам: да ви се мочам во глупата одлука.
Мое право. Си го искажав моето мислење по повод нивната одлука на неутрален терен.
Фала, пријатно.
Ве сакам.

A__

Супер модератор
Член од
16 март 2005
Мислења
5.179
Поени од реакции
12.024
Вистина е право на провајдерот, ама имајте на ум дека провајдерот постои поради корисниците, а не обратно. Се повеќе и повеќе опции се појавуваат, и еден ден (а тој ден доаѓа наскоро) ваквите самобендисани компании кои сметаат дека сеуште владее времето на другарот и дека од телевизии сеуште гледаме само ТВ Скопје едноставно ќе се соочаат со големи раскинувања на договори. (Ако не и пропаст, ништо чудно).

Не сум корисник на Он.Нет, но сум изненаден од она што го кажуваат корисниците за нивниот однос кој воопшто не изгледа различен од оној на Мт.Нет. И ве молам, има неколку вработени во Он.Нет кои активно пишувате на темава (се познавате одма во мислењата :) ) или искажувајте ги вашите лични мислења околу Он.Нет или нагласете дека сте вработен во Он.Нет и да прикажете официјални објави ама немојте да ги правите луѓево будали за свои пари и да го прикажувате Он.Нет во некое подобро светло.

Никој не се буни за тоа што им е одземено правото на повеќе пппое конекции со иста брзина (добро освен Јане, сака да спушта филмови од РС :) ) туку за односот како е спроведен и неизвестен овој процес на луѓето кои најмногу им треба - корисниците. Ама бидејќи кај нас сеуште постојат луѓе кои мислат дека се попаметни од другите и дека другите "нема да приметат, што знаат тие" работите ќе се одвиваат вака како што се.

Go2bed

Vasilij Zajcev
Член од
2 март 2005
Мислења
972
Поени од реакции
13
Андроник напиша:
Никој не се буни за тоа што им е одземено правото на повеќе пппое конекции со иста брзина (добро освен Јане, сака да спушта филмови од РС :) ) туку за односот како е спроведен и неизвестен овој процес на луѓето кои најмногу им треба - корисниците. Ама бидејќи кај нас сеуште постојат луѓе кои мислат дека се попаметни од другите и дека другите "нема да приметат, што знаат тие" работите ќе се одвиваат вака како што се.
Многу работи не се фер, па мора да живееме со нив.ќе се преживее и со оваа...премногу кнедли изголтавме 14 години заради нечии лични интереси..и ова ќе ни помине за кратко време :toe::toe:

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Андроник напиша:
едноставно ќе се соочаат со големи раскинувања на договори. (Ако не и пропаст, ништо чудно).
И, според тебе, за кого е тоа подобро? За корисникот кој воопшто не е заштитен, или за провајдерот кој се заштитува со истиот и вака и така? Корисникот ќе треба да си брани „недосудени” пенали за раскинатиот договор а то ненормално добро му оди во прилог на провајдерот...зошто? Затоа што ќе продолжи да зима кеш за нешто што не го продава....А знаеш што ќе направи со тие пари? Ќе се прошири...

Princ напиша:
Точно дека право на провајдерот е тоа, ама бидејќи тој провајдер зима мој кеш за нешто што не ми го дава, јас го задржувам правото да ги коментирам нивните одлуки.
Ако тоа нешто не ти го даваше, ти немаше да го пишуваш ова...

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
И може некој да каже каде ОФИЦИЈАЛНО е напишано каква е ситуацијата во врска со конекциите????? Ние само нагаѓаме овде на форум, се караме членови против вработени ама нигде не писува што како е. Кај можам јас како корисник да видам колку сесии имам право да започнам и која сесија со колкава брзина ќе ми иде.

Иначе како и да е мене се исто ми се фаќа. Јас сурфам на мојот јузер (8ГБ со 768кбпс), а брат ми со јузерот од татко ми на работа кој месечно троши 50МБ (значи 10ГБ со 512кбпс), така да нека лимитираат колку сакаат.:helou:

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Jane напиша:
И може некој да каже каде ОФИЦИЈАЛНО е напишано каква е ситуацијата во врска со конекциите?????
А каде ви беше наведено дека со еден јузер преку свич можеш да користиш 10 конекции???

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Андроник напиша:
Иначе не симињам филмови зошто не ни гледам, воопшто немам навика да гледам филмови:( а многу сакам али нема везе тоа.
Таа опција по еден фајл на двата компјутери ја кажав како корисна во случајот кога симињам од рапидшеар зошто имам 1 различни ИП адреси.:smir:

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
TpH_Bo_OkO напиша:
А каде ви беше наведено дека со еден јузер преку свич можеш да користиш 10 конекции???
Епа според мене ако не е наведено НИШТО во врска со тоа значи не треба да има никакви ограничувања. Што значи дали ќе имам 1 или 5 конекции нема ограничување.
А АКО ме ограничуваат треба да наведат негде дека бројот на конекции со еден јузер е ограничен.

P

Princ

Гостин
TpH_Bo_OkO напиша:
Ако тоа нешто не ти го даваше, ти немаше да го пишуваш ова...
Купувам кило шеќер, ми дава неколку зрна... колку да ти реплицирам.

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Jane напиша:
Епа според мене ако не е наведено НИШТО во врска со тоа значи не треба да има никакви ограничувања. Што значи дали ќе имам 1 или 5 конекции нема ограничување.
А АКО ме ограничуваат треба да наведат негде дека бројот на конекции со еден јузер е ограничен.
Ти кога го потпиша договорот, колку јузера ти дадоа?

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
TpH_Bo_OkO напиша:
Ти кога го потпиша договорот, колку јузера ти дадоа?
Абе вака ќе се инатиме до утре. Ај ако ти реплицирам со нешто ти ќе вратиш и до утре вака затоа се одкажувам од дискусијава.
:helou::helou::helou:

A__

Супер модератор
Член од
16 март 2005
Мислења
5.179
Поени од реакции
12.024
Трн, Он.Нет е фирма која нуди услуги. Ако мене услугата не ми се бендисува, ќе одам во друга фирма која ќе ми понуди подобри услови. Толку е едноставно. Во наредниов период се надевам дека ќе има голема револуција во Македонија во давањето интернет услуги (неизбежно е) така што ако се продолжи вака да се изјаснува незадоволство на јавни форуми од корисници, Он.Нет нема да заврши подалеку од сегашната состојба на Мт.Нет - легален монопол со избројани денови и лешперски потпишани договори кои сеуште траат а луѓето едвај чекаат да се префрлат кај конкуренцијата.

Една многу важна работа се заборава кога ќе станеш газда, потрошувачот е секогаш во право.

Kajgana Shop

На врв Bottom