On.net WADSL интернет

Член од
9 април 2007
Мислења
1.278
Поени од реакции
979
Ма ајде бе што е ова бе, заглавени на 1Мбпс и 15Гб.
Ова WADSL е ко dial-up на времето. Секаде се подобруваат пакетите , овде ништо не се менува.
Ма дај барем 2Мбпс и 30ГБ нека дадат. На што личи ова. И во договорот пишува дека ќе се следи пазарот и со тоа ќе се менува пакетот. Али сега излева дека они не го почитуваат договорот.
Треба да ги тужиме изгледа.
јас поднесов приговор за раскинување на договорот,при тоа што ме секса нетот напишав и за овој дел од договорот

Член од
1 јули 2008
Мислења
202
Поени од реакции
5
и јас сум корисник на WADSLдоговорот ми е склучен во Јануари 2007,што значи дека имам уште некој месец до истек на истиот,додека на проверка на сметка на биз.он.нет ми пишува дека имам уште некој 50 дена договор. 50 дена се нешто повеќе од месец ипол.Што работа ќе беше стварно не знам.
Се мислам дали да се префрлам на Соло 30,бидејќи така не би чекал уште некој месец да ми истече постоечкиов договор со што би се префрлил на Т-Хоум

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Префрли се на ДУО наместо на Соло...солото е лотарија, или воопшто нема да имаш проблеми, или константно...второво е со поголеми шанси, а решавање на проблемите...по неколку дена знае да трае.

Член од
1 јули 2008
Мислења
202
Поени од реакции
5
Префрли се на ДУО наместо на Соло...солото е лотарија, или воопшто нема да имаш проблеми, или константно...второво е со поголеми шанси, а решавање на проблемите...по неколку дена знае да трае.
не знам,а да пробам да го раскинам договорот на скроз со он.нет и да прејдам на Т-Хоум.Тоа ДУО некако не ме бендисува,менување на оператор(фиксен) не сакам,а велиш дека СОЛО не го бидува нз.Дајте Совет

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
не знам,а да пробам да го раскинам договорот на скроз со он.нет и да прејдам на Т-Хоум.Тоа ДУО некако не ме бендисува,менување на оператор(фиксен) не сакам,а велиш дека СОЛО не го бидува нз.Дајте Совет
Max adsl во секој случај е подобар од солото, дали стабилност, дали брзина или услужливост. Поскап е за 100 или 200 денари, но тие пари се во име на зачувување на нервите, и твоите и на оние од техничката поддршка, барем ќе си немаш проблеми :smir:

Член од
23 јуни 2008
Мислења
403
Поени од реакции
7
Сите вие вработени во Он.нет кажете им таму чим не покачуваат брзини и трансфер на WADSL тогаш цената нека ја намалуваат одма. Нема смисла за овој пакет сега волку да се плаќа. 600ден и ни денар повеќе.

Член од
3 декември 2007
Мислења
2.681
Поени од реакции
182
Кај најде баш за телефонијата да се фатиш кога т-номе има убедливо најскапа телефонија.

Член од
15 септември 2008
Мислења
29
Поени од реакции
3
Меѓу соло и адсл немаш никаква разлика у врска/брзина/стабилност.. единствена разлика е тој што ти ја продава услугата,, а веруј тхоме се многу многу поуслужни.
Јас бев на соло и бев презадоволен,, стаив дуо екстрим пред недела дена (каков заеб). Солото ти е многу стабилно,, дуово не само што не е 10МБ конекција туку иде поспоро од солото,, да незборам за стабилност,, горе доле (како ветар дува ситуацијава). За уплоад со солото ми идеше 80кб/с константно,, а сеа 16кб/с и ако изгураш да уплоудуваш 100мб фајл без да те пресече ја те частам што сакаш..

заклучок,, не се зааааебавај земи си адсл од тхоме (најдобар нет според мене)

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.570
Поени од реакции
2.789
Меѓу соло и адсл немаш никаква разлика у врска/брзина/стабилност.. единствена разлика е тој што ти ја продава услугата,, а веруј тхоме се многу многу поуслужни.
Јас бев на соло и бев презадоволен,, стаив дуо екстрим пред недела дена (каков заеб). Солото ти е многу стабилно,, дуово не само што не е 10МБ конекција туку иде поспоро од солото,, да незборам за стабилност,, горе доле (како ветар дува ситуацијава). За уплоад со солото ми идеше 80кб/с константно,, а сеа 16кб/с и ако изгураш да уплоудуваш 100мб фајл без да те пресече ја те частам што сакаш..

Прво мислење и одма јака реклама им удри na T-Home :)

Член од
12 јануари 2008
Мислења
356
Поени од реакции
18
Последниве 10дена интернетов е за никаде. Ем не отвара страни, ем кога ги отвара споро е. А и симињање иде со 50кбпс, а тоа не е брзина од 1мбит.

Прво нека го средат "поспориов" интернет а после нека нудат и 10мбит.:nenene:

Член од
23 јуни 2008
Мислења
403
Поени од реакции
7

Браво бе. И за ова ли ве плаќаат во мт.нет бе. За спамирање по форуми. Ма најдобри сте нема што.

Член од
15 септември 2008
Мислења
29
Поени од реакции
3
Браво бе. И за ова ли ве плаќаат во мт.нет бе. За спамирање по форуми. Ма најдобри сте нема што.
Абе ти гледај го како сакаш, ја поише би рекол дека е анти реклама за он нет. али ако се заебеш немој да викаш никој не ти кажал

С

Спенсер

Гостин
Абе ти гледај го како сакаш, ја поише би рекол дека е анти реклама за он нет. али ако се заебеш немој да викаш никој не ти кажал
па да,ова е анти реклама за он нет, али ке почекаме бе, ќе стави некој па ке видиме, ајде бе n00b пиши на темава,он има дуо екстрим мислам

Член од
17 септември 2008
Мислења
822
Поени од реакции
19
И јас имам WADSL и неможам да кажам дека сум задоволен, кога имав 10гига, излегоа пакетите ADSL за иста цена 15 гига, мислев дека на нас автоматски ќе ни зголемат, отидов да прашам и ме условија да го продолжам договорот за четири месеци за да ми го зголемат сообраќајот.

Катастрофа е односот на ОНнет, едвај чекам да ми истече договорот и да се префрлам на некој од пакетите на Т-Хоум.

Член од
1 јули 2008
Мислења
202
Поени од реакции
5
вака,на WADSl сум нешто повеќе од година ипол.Во врска со стабилноста на конекцијата последниве 8-9 месеци сум презадоволен,значи нема никакви турбуленции исл.Сега откако останавме на 1 мб со 15 Гб трансфер очигледно е дека таа цена која ја плаќаме е прескапа за овој вид на услуга(1 мб со 15 ГБ)
Иначе овие денови ќе се распитам како што и најверојатно ќе се префрлам на Соло 30,но реков треба прво да стапам во контакт со локалните сервисери на он.нет за информации од прва рака.

Kajgana Shop

На врв Bottom