On.net WADSL интернет

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
Леле крш WADSL-ов, од некои надворешни линкови со 4-5 ми спушта. Од рапид со 30-40...вака е веќе 3-4 дена. Само кај мене е проблемов или кај сите? Реков јас дека не можат да издржат 1мегабит

Член од
24 ноември 2005
Мислења
185
Поени од реакции
1
Леле крш WADSL-ов, од некои надворешни линкови со 4-5 ми спушта. Од рапид со 30-40...вака е веќе 3-4 дена. Само кај мене е проблемов или кај сите? Реков јас дека не можат да издржат 1мегабит
i kaj mene e krs samo paga ic ne e stabilen

Go2bed

Vasilij Zajcev
Член од
2 март 2005
Мислења
972
Поени од реакции
13
кај мене е супер

Член од
24 ноември 2005
Мислења
185
Поени од реакции
1
jas neznam sto e rabotava so ova speedtestovive.Koga meram preku on.net testot mi kazuva super brzina a na speedtest.net katastrofa .Im se javiv vo on net i mi vikaat netot ti e super a jas sirot maki macam so brzinav.
Znaci samo na nivniot speedtest imam super brzina.
sto e rabotava ako znae nekoj neka mi pomogne

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.548
Поени од реакции
2.737
jas neznam sto e rabotava so ova speedtestovive.Koga meram preku on.net testot mi kazuva super brzina a na speedtest.net katastrofa .Im se javiv vo on net i mi vikaat netot ti e super a jas sirot maki macam so brzinav.
Znaci samo na nivniot speedtest imam super brzina.
sto e rabotava ako znae nekoj neka mi pomogne
Симни си де нешто од рапидшаре и види со која брзина доунлоадираш мислам така ти е најубаво :)

Mr.Deni

Член од
4 мај 2007
Мислења
3.548
Поени од реакции
2.737
Сега зборев со еден од Он нет да ми каже што е проблемот што е овака спор нетот си чекав просечни 10 минути јеби га чудно ми падна дека немам проблеми со нетов.Ми рече имале проблеми нешто со надворешните линкови и дека се работело на тоа и пази ми рече дека и другите провајдери во Македонија го имале тој проблем.Нормално не му верувам изгледа сакал да ме откачи брзо.Иначе да денес нетот е катастрофа невидена :(

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Да, сите провајдери имаат проблеми, до меѓународните линкови е, не те лажел дечкото.

Dimitarc

Мрчатор
Член од
30 јануари 2005
Мислења
2.639
Поени од реакции
19
Тачно. Меѓународните линкови се криви. Ако не се они криви ондак спајвеар.

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Точно е и дека е проблемот и кај МТНЕТ, него ме буни една работа. Форумов, македонските портали и странските страници ми ги птвара ужасно споро. Од рапидшеар симињам со брзина како никогаш до сега. 250КБпс иде константно. Немојте само да ми кажете да измерам убаво или да мислите дека сум некој лаик. Имам доволно искуство и познавање и ме чуди што симињам со толкава брзина, додека порано кога симињав ми идеше со 200-210.

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.216
Поени од реакции
34.484
Тачно. Меѓународните линкови се криви. Ако не се они криви ондак спајвеар.
Не млати празна слама и ти. И јас имам проблеми во последниве 2 дена. Секој со малку поголемо разбирање како функционира глобалната мрежа и основно познавање на Windows (Command Prompt) команди (што за жал не те вклучува и тебе:)) може да види каде е проблемот.

Доволно е да направиш tracert за да видиш дека проблемот е во линковите помеѓу Telia - London и Google - Los Angeles.

Свашта еј. Јесда имаат повремено проблеми, ама никад не сум мрчел само колку да се мрчело. Макар и кога бев на Телекабел. Инсталацијата во целата зграда беше за никаде, не ми помогнаа - чао, пријатно.

Ама да мрчам кога проблемите се во странство?

Dimitarc

Мрчатор
Член од
30 јануари 2005
Мислења
2.639
Поени од реакции
19
Јеби га не ме вкучува.

Меѓутоа совршено се приклучувам во млатачите на празна слама.

Сериозно, тапа е денов. Денес само, барем кај мене. Вчера не приметив. Иначе глобално се ок, далеку постабилни. Мислам, не ми паднал нетот со месеци.

Mr.Deni

Член од
4 мај 2007
Мислења
3.548
Поени од реакции
2.737
Кај мене се подобри во последниве 10 минути и мерев од тогаш и слични овакви резултати ми покажува.Уплоадот не бива али јеби га.

Go2bed

Vasilij Zajcev
Член од
2 март 2005
Мислења
972
Поени од реакции
13
:toe::toe:

топ си е брзината...уплоадот не ми е битен толку

Kajgana Shop

На врв Bottom