On.net WADSL интернет

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.438
Поени од реакции
18.413
Се надевам дека и нови пакети со 100ка ќе има за нас лојалните корисници на WADSL.

Go2bed

Vasilij Zajcev
Член од
2 март 2005
Мислења
972
Поени од реакции
13
Од „извори блиски на владата на Он.Нет“ дознаваме дека многу наскоро на постојниот пакет од WADSL покрај 15GB ќе се зголеми и брзината. Наколку не се знае сега за сега точно ама најверојатно ќе биде како Соло 15 пакетот. Само да поминела „гужвава“ со Соло, ако ја има уопште ја и невидов некоја посебна тепачка по салоните, како што беше за WADSL.
грешка си ..јас пред некој ден бев во салон.Чекав 40 мин.Имаше премногу народ.заприметив дека 80 % беа нови корисници а другите мигрираа на СОЛО

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
Стварно, се знае ли дали ќе има и WADSL пакети со 100 GB или да мигрирам на Solo 101?

smole

Ѕверотилук
Член од
26 јануари 2007
Мислења
1.698
Поени од реакции
288
Абе луѓе,кабел си е кабел.Па вие сега видете си.

Член од
6 септември 2007
Мислења
134
Поени од реакции
4
грешка си ..јас пред некој ден бев во салон.Чекав 40 мин.Имаше премногу народ.заприметив дека 80 % беа нови корисници а другите мигрираа на СОЛО
Абе јас бев и вчера да мигрирам на 15ГБ WADSL и у понеделникот да си платам сметката. И двата дена невидов никого у салон, бев сам. Ај може јас така сум начекувал :smir:

Работата уствари не е гужвата со Соло пакетите, него ај да видиме колку ќе има СОЛО пакети, па колку ќе го оптовариме линкот (да не купуеме уште, да не се стааме у трошок) па ќе видиме колку ќе им пуштиме (частиме) овие заморчињата од WADSL. А у ствари они и сега треба да си го појачаат линкот пошто и така не е доволен.

Go2bed

Vasilij Zajcev
Член од
2 март 2005
Мислења
972
Поени од реакции
13
Абе луѓе,кабел си е кабел.Па вие сега видете си.
во право си тоа.ама има една друга работа.многу луѓе немаат телефон ( кој нема потреба од него , кој за инат на телеком итн), така да мора да се има и алтернативни начини на поврзување на интернет.

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.523
Поени од реакции
2.662
Marv druze sakas da kazes deka iskocil i nekoj nov paket na Wadsl so 15 giga koga toa ne sum slusnal ama kazi mi brzinata ti se zgolemuva ili ostanuvame na 512 kb.Pozdrav:)

Член од
6 септември 2007
Мислења
134
Поени од реакции
4
Marv druze sakas da kazes deka iskocil i nekoj nov paket na Wadsl so 15 giga koga toa ne sum slusnal ama kazi mi brzinata ti se zgolemuva ili ostanuvame na 512 kb.Pozdrav:)
Не бе брзината е иста него кој сака иде у салон и за истацена, исто се си останува само ти пустаат 15ГБ

И пази смешка. Им викам јас: пошто е се исто, што не им пуштите на сите и ги известите само дека од денес имате 15ГБ. Ми викаат абе незнам...оваа...она.... па тоа е кој сака. Мрчење муда. работава кој сака нека побара ке добие, другите кои не сакаат и боље, ќе ни сркаат помалце од линкот (т.е. ќе пазат малце поеќе)

Mr.Deni

Член од
4 мај 2007
Мислења
3.523
Поени од реакции
2.662
aha kazi mi se nosi dogovorot nesto so tebe se menja nesto tamu deka moze ke si stavam solo ali moze toa ke poceka nekoj mesec ali zosto da si izgubam 5 giga koga mi se free a za toa deka ne pustaat na site pa toa e normalna rabota kaj niv na nekoj mu se visak i ovie 10 giga hehehehe znaci samo se ide i za kolku vreme doznavas deka si prefrlen?

Член од
6 септември 2007
Мислења
134
Поени од реакции
4
aha kazi mi se nosi dogovorot nesto so tebe se menja nesto tamu deka moze ke si stavam solo ali moze toa ke poceka nekoj mesec ali zosto da si izgubam 5 giga koga mi se free a za toa deka ne pustaat na site pa toa e normalna rabota kaj niv na nekoj mu se visak i ovie 10 giga hehehehe znaci samo se ide i za kolku vreme doznavas deka si prefrlen?
Идеш со последната сметка ради бројче на договорот. Ништо не се мења. Потпишуеш анекс во кој стои дека добиваш +5ГБ и се друго дека остануе исто.
А да те префрлаат одма т.е. кога ќе стигнеш дома у панелот за проверка на состојба ќе си ја видиш промената.

Пази заебанција у наша корист. Ти се замрзнуе ВАДСЛ 10ГБ до кај си стигнал во месецов (јас бев на 7.5ГБ) и си почнуе да тече ВАДСЛ 15ГБ од 0. Значи месецов ќе си имаме 25ГБ :nesvest:

Може ќе им текне дека се збунка, ама сега за сега користи.

Mr.Deni

Член од
4 мај 2007
Мислења
3.523
Поени од реакции
2.662
So posledna smetka platena ili sega sto dojdoa ovie smetkite da bideme poprecizni da ne idam za gjabe do tamu i da se iznerviram uste ova kazi mi druze i odma idam vo salon nivni da si menjam ova.Pozdrav druze Uste nesto ako se prefrlis na ova novoto sto vikas deka te pustaad od nula da ne ni dojde uste po edna smetka za 9 mesec pa ubavo da ni go spustat:)

Член од
6 септември 2007
Мислења
134
Поени од реакции
4
So posledna smetka platena ili sega sto dojdoa ovie smetkite da bideme poprecizni da ne idam za gjabe do tamu i da se iznerviram uste ova kazi mi druze i odma idam vo salon nivni da si menjam ova.Pozdrav druze Uste nesto ako se prefrlis na ova novoto sto vikas deka te pustaad od nula da ne ni dojde uste po edna smetka za 9 mesec pa ubavo da ni go spustat:)
Па јас отидов со сметката последна за 9 месец посто таа си ја имав платено веќе. Стварно незнам, не ми прецизираа, ми рекоа дечко донеси сметка да видиме бројчето и то....

што се тиче дополнителна фактура за ова гагава не долази у обзир, пошто ми рекоа дека е шиста миграција, ке си продолжело до кај си само плус 5Г, вика значи дечко месецов ќе си имаш 15 Г за арчење. Е сега што системот за евиденција им е заебан, не е наша грешка .....

Mr.Deni

Член од
4 мај 2007
Мислења
3.523
Поени од реакции
2.662
ok druze ke idam sega iako ja nemam plateno smetkata za 9 mesec e sega ako jadat nesto za sto ne sum platil na vreme toa e ali ke si probam pak fala za informaciite druze Pozdrav:)

Dimitarc

Мрчатор
Член од
30 јануари 2005
Мислења
2.639
Поени од реакции
19
Ја вчера бев во он.нет во бисер и типката ми рече дека НЕМОЖАМ да се префрлам на некој појак вадсл. Односно како што ја прашав Има ли некои промени на подобро во вадсл. Она ми кажа дека нема.
Јеби га, неинформираност.

Иначе немаше никој, празно беше.

Член од
16 септември 2007
Мислења
1.486
Поени од реакции
338
WADSL sakaat so vreme da go ukinat toa e fakt e sega sto ima nekoi kako mene sto nejcat da se prefrlat i da mi ja zgolemat brzinata toa e druga rabota ,zosto zgolemena brzina pobrzo gi trosis gigovite i posle sto ce pravis ??
E sega za Solo paketite toa e do nova godina toa prasuvanje i kampanja aj da pocekame da stignat ADSL modemite jas sekoj den pisuvam dali ima nekoj so ADSL modem uste nikoj ne napisa nisto cudno vcera dojde eden kaj mene se zalese abe vo dogovorot pisuva deka za deset rabotni dena ce dojdat a jas se salam i dojdoa ne be no ce pocekam uste malku pa potoa go kinam dogovorot zatoa jas i ne potpisuvam takvi dogovori da gi lazam ludjeto daka ce stognat denes utre modemite e toa ne blagodaram zosto da mi visat sekoj den vo ducan i da me prasuvaat za modemite i jas da se raspravam so sekoj sto potpisal takov dogovor nema potreba od toa WADSL e proverena rabota a za ova ce vidime ... a toa za preoptovarenos na linkovite toa si vo pravo ama seti se koj e gazda slovenec pa toj dosol tuka da zaraboti a ne da izgubi malku logika

Kajgana Shop

На врв Bottom