ОМО Илинден ја победи 18-годишната полициска забрана!

• Креатор на темата Креатор на темата ada
  • Време на започнување Време на започнување
Сакам да ти реплицирам, арно ама не те разбирам целосно, ќе може да се потрудиш да пишеш на Македоснки јазик за да ти одговорам правилно, без да скршнам од темата?

И како партија е регистрирана ОМО, ај не ме терај сега докази да барам жити се!

Ако е регистрирана като партија што ревете.Нали в това е проблема.Как да дебатирам с такви неинформирани луге

nemoj da me svatis greska jas vas ne ve mrazam ne mozam da mrazam cel eden narod kako sto pokazuvate vie sprema nas ...

trendo, скоро имаше социолошко прашане за однос на бугарите кум македонците. Оно покажа дека почти сите бугари испитват симпатија кум вас. Има малце разлика во пиринско, ама е ова. Jaс соработувам с ного македонци. И они имат добри относи. На наши и ваши форуми има ного провокатори от двете страни. Ама ова не значи дека цел народ мисло вака, нели?
Поздрав.

Еве ви бугарчиња пошто сте вие почитувачи на википедиа па да видите што пишува за бројот на Македонците во Србија.
http://en.wikipedia.org/wiki/Macedonians_in_Serbia
Овој линк ви го давам со цел да увидите дека таа бројка што ја давате од 5000 Македонци во Бугарија е смешна.

Ние даваме само пасоши а тиа толкоз са се писали толкова и сме дали като броjка.Сакате фалшификации да правиме?

Што е ова бре ? Кога ке се отвори тема за ОМО или за Македонците во Бугарија и одма сите Бугари ке се натрчаат како муви на лајно. :drk:
Овој форум има ли администратори ? На бугарски форум добив 17 бана на 17 Ип адреси за еден ден и само затоа што постирав уставот на ОМО Илинден Пирин. А тука ги трпите како ваши деца да се ... Предлагам на администраторот да намести на јузерс Топорчо, Владимир19 и компанија , чим се логираат на форумот да следува автоматско префрлување на страна www.omoilindenpirin.org Да читаат и да се паметат :vozbud: :vozbud: :vozbud: :vozbud:

trendo, скоро имаше социолошко прашане за однос на бугарите кум македонците. Оно покажа дека почти сите бугари испитват симпатија кум вас. Има малце разлика во пиринско, ама е ова. Jaс соработувам с ного македонци. И они имат добри относи. На наши и ваши форуми има ного провокатори от двете страни. Ама ова не значи дека цел народ мисло вака, нели?
Поздрав.
pozdrav i do tebe

trendo, скоро имаше социолошко прашане за однос на бугарите кум македонците. Оно покажа дека почти сите бугари испитват симпатија кум вас.
Za zal,tuka vo Makedonija ne se znae za takva anketa i ogromen del od Makedoncite smetaat deka Bugarite se neprijatelski raspolozeni kon Makedonija.

Доволно е да се погледа како се “расположени“ бугарските стипендисти и поттрчковци на Каракачанов, на форумов.

Za zal,tuka vo Makedonija ne se znae za takva anketa i ogromen del od Makedoncite smetaat deka Bugarite se neprijatelski raspolozeni kon Makedonija.
koga ke kazes ogromen del od makedoncite ....mislis na svoeto maalo ili si prasal malku i posiroko....
a dali sme nie MAKEDONCITE najdobrata nacija na balkanot?dali toa celiot svet se vrti okolu nas???:nenene:...
jas sum od onoj MALIOT del na makedonci koi mislat obratno...
jas sum prviot sto ke se skaram so bugarin ako i sqmo ako me navredi....
a ne zasto e bugarin...
mnogu nasi PATRIOTI .na internetov sto vidat bugarska bukva vednas pocnuvaat so psovki....
na kulturno nivo sme nema sto da vi kazam...
eve sega kese najde nekoj golem makedonec da mi kaze deka gi sakam bugarite i da me otera u P.M .
a zosto da gi mrazam.site ili voopsto da mrazam nekoj od niv..?

Јас ја обичам Марија Илиева :wub:

430x289.jpg

Евала за 18 години ОМО научи законите за собиране во БГ.

По 18 годишни судири со полицијата, годинашното одбележување на геноцидот врз македонскиот народ во соседна Бугарија, помина без инциденти, дознава „Нова Македонија“. На членовите на здружението ОМО Илинден полицијата им дозволила викендов да се соберат пред споменикот на Гоце Делчев во Благоевград и да положат венци цвеќе. Изминативе десетина години вакво нешто беше незамисливо и редовно доаѓаше до „блиска средба“ помеѓу ОМО Илинден и полицијата во Благоевград.

- Повеќе од 10 години не ни даваа да одиме на споменикот на Гоце Делчев.

Годинава за прв пат немаше забрана. Сепак, полицијата ни одзеде еден плакат на кој пишуваше за геноцидот на Македонците во Бугарија, а на нашиот член Атанас Ордев му беше одземен и фото- апаратот - ни изјави Кирил Иванов од ОМО Илинден.

Но, и покрај ваквиот инцидент евидентно е дека полицијата попушта. Тоа се должи на засилениот мониторинг на меѓународната заедница по влезот на Бугарија во ЕУ, но и на судските спорови што припадниците на македонската заедница ги водат пред меѓународниот суд во Стразбур, сметаат од Здружението.

Во Бугарија постојат две асоцијации на Македонците, ОМО Илинден и ОМО Илинден-Пирин од кои првата дејствува како невладина организација, а додека другата како политичка партија
Европската комисија минатата година побара од бугарските власти да дозволат регистрација на партијата на Македонците, но тоа се уште не се случило. Врховниот суд на Бугарија ја одби регистрацијата на партијата со образложение дека во документацијата имало пропусти од правен карактер.

Од партијата на Македонците во Бугарија ги негираат ваквите тврдења нагласувајќи дека се работи за гола политика и притисок врз судската власт.
Смешно и обидно е.
За мен, за теб, за сите нас...
Но ти си знаеш .

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom