Омилен жанр на книга

• Креатор на темата Креатор на темата nicole_l
  • Време на започнување Време на започнување

Кој е вашиот омилен жанр?

• Вкупно гласачи
    38
Психилошки, криминалистички, авантуристички, трилери, историски ... најчесто овие ... :smir:

Vo glavno Drama,komedija potochno.Kako na primer Zan Batist Mollier negovite komedii se dosta ubavi.
A isto prifakjam i avanturisticki knigi. Robinson Cruso <3 :)

Драма. Фантазија. Мистерија. Хорор.

Од уметничка,семи-стриктно психолошки романи и готска литература(повеќе раскази и поеми,помаку романи).Претежно тешка литература,што бара напрегање на мозокот за анализирање или откривање симболи.
Од филозофска,Фројд и Ниче најчесто,останатите помалку или повеќе,зависи како сум расположена.

Си ги читам тука старите мислења и се газам од смеење.

Како и да е, променет е вкусот поради надраснување на специфичен жанр - книгите слични на Спаркс, Коељо, Стил сеа да ги читам ама ич нема да ми бидат по кејф). За Дојл и Кристи останувам, понатаму за книги со одлична скриена порака -( Игра во `ржта од Селинџер, се` од Орвел) како и одлично трилерче (Колекционер од Фаулс). Тука ги додавам и филозофските - (Светот на Софија од Јустејн Горндер, Робинсон Крусо - Даниел Дефо (оригиналот), Странецот од Албер Ками)...

Прилично се сакам да читам. Се, освен оние за самопомагање. Сакам историски, трилери, добра класика, понекогаш и чик лит книга супер ми доаѓа за опуштање и смеење.:)

Читам се. Највеќе сакам историска фикција,ама само не оние љубовни романчиња, или во стилот на Робин Шарма, такви книги не сакам.

Периодов стручна литература од областа на физиологијата и психологијата.

Moментално сум во фазон руски класици. Ми се менуваат фазониве периодично, пред овој бев на психолошки и семејни драми. Немам некој одреден жанр кој ми се наоѓа на врвот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom