Oldtimers

• Креатор на темата Креатор на темата Alek_Sk
  • Време на започнување Време на започнување
НЕ СЕРИ!!!!!!!

И ти "пеер" исто...

Аух...black magic :D
0901phr_11_z+third_annual_photo_contest_hot_rods+1974_chevy_nova.jpg

Хмм, треба да го надополнам списокот на места кои треба да ги посетам годинава со гаражава во Кочани :) Не верував дека има Пагода кај нас, па уште ако има наши документи мерак.

ImageHandler.ashx

ImageHandler.ashx

070355356 За Полото...може да се праша каде е сликано...

Гледајте што ѕирка од назад :))
Наводно Крива Паланка :vozbud: :vozbud: :vozbud:

BORGWARD ISABELLA
BorgwardIsabella.jpg

И? Го имаш ова, твое е, на роднина е, некој го има в комшии, го продава, не го продава....
Незнам од кого е само го начекав низ пп иначе пишуваше дека се продава

Интересна слика :)

ЅВЕР хахаха!

Од сликава можам да забележам дека совозачот удрил во шофершајбна (чест проблем во сообраќајки со Буба). Ама Фиатов...булдожер.. :))

ЅВЕР хахаха!

Од сликава можам да забележам дека совозачот удрил во шофершајбна (чест проблем во сообраќајки со Буба). Ама Фиатов...булдожер.. :))

(чест проблем во сообраќајки со Буба) - не е проблем Бубава нема појаси, има место за каде да се вградат но ги нема, има само "рачка" за држење пред совозачот што ретко кој ја користи, инаку Бубава е произвесена од август 1964 до јули 1965 (Wolfsburg Edition) а појаси почнуваат сериски да се вградуваат од 70-сетите... И ДА СЛИКАТА Е ЗАКОН!!! :D :D :D

Бубата е објаснета а јас ФИАТ-от да го објаснам...
Ова е ФИАТ 1500 C. машина од 1.5 литри со 72 коња, која се вградуваше и кај заставината верзија.
Се гледа дека е различен од првата серија 1300/1500 во внатрешноста, но и во задниот дел. Верзијата 1500 е и малку подолга и најлесно се приметува по подолгата задна врата, споредено со 1300, но и со Застава 1300/1500.
Производството на ФИАТ 1500 C е од 1965 до 1969.
Наследник на 1300 во 1967 е ФИАТ 124, а на 1500 C во 1969 е ФИАТ 125.
Заставите од 1969 па натака до 1979 во глобала ја имаат внатрешноста на 1500 С, посебно лукс моделите како на Волкс и мојот, исто како и предниот дел, а задниот е задржан ( и за мене лично поубав) од 1300/1500 до 1965 година, односно пред редизајнот.

(чест проблем во сообраќајки со Буба) - не е проблем Бубава нема појаси, има место за каде да се вградат но ги нема, има само "рачка" за држење пред совозачот што ретко кој ја користи, инаку Бубава е произвесена од август 1964 до јули 1965 (Wolfsburg Edition) а појаси почнуваат сериски да се вградуваат од 70-сетите... И ДА СЛИКАТА Е ЗАКОН!!! :D :D :D

И Фиатот нема појаси. И мојот немал на времето (од 1969 година е) ама ставени се нахнадно!

И Фиатот нема појаси. И мојот немал на времето (од 1969 година е) ама ставени се нахнадно!

Си имал проблеми со полицијата поради тоа или по своја желба поради безбедност си ги монтирал, мене 2-3 пати ми имаат правено проблеми, ама ги отерав кај со не треба, пошо во ЗБСП убаво е опишано во врска со безбедносните појаси, користење и употреба...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom